Dropbox Family-planen: Oversigt

Dropbox Family-planen har 2 TB lagerplads, der kan deles af op til 6 medlemmer, der skal være mindst 13 år gamle. Med Dropbox Family kan du og din familie organisere og dele indhold, f.eks. billeder fotos, videoer og vigtige dokumenter, på en sikker måde.

Hvert medlem af en Dropbox Family-plan har sin egen Dropbox-konto. Medlemmerne kan administrere deres egne filer og mapper og bestemme, hvad de vil dele med andre familiemedlemmer. Ét af medlemmerne, Family-administratoren, står for afregning og medlemskab for hele Family-planen.

Dropbox gemmer dit arbejde online i skyen. Hvert medlem af Family-planen har adgang til og kan dele filerne og mapperne i sin Dropbox-konto fra alle enheder ved hjælp af Dropbox' computerapp, mobilapp og dropbox.com.

Få mere at vide om Dropbox Family

Administrer en Dropbox Family-plan

Del filer og mapper med Dropbox Family

Sådan opsiger eller forlader du en Dropbox Family-plan

Fejlfinding af problemer med Dropbox Family

Ofte stillede spørgsmål om Dropbox Family-planen

Afsnit i artiklen:

Funktioner i Dropbox Family

Dropbox Family giver kunderne adgang til alle de samme funktioner, der findes i både Dropbox Basic- og Dropbox Plus-planerne, samt adgang til den delte Familiemappe. Med disse funktioner kan du organisere, dele og beskytte din families vigtige filer lige fra dokumenter til billeder.

Familiemappe
Familiemappe er en mappe, hvor din familie kan organisere og få adgang til alle typer filer, f.eks. kvitteringer, skattepapirer, billeder og lektier. Når du uploader eller opretter filer og mapper i Familiemappe, har alle medlemmer af din Family-plan automatisk adgang til dem.

Smart synkronisering
Med Dropbox Smart synkronisering kan du spare diskplads på din computer ved at flytte filer og mapper til skyen (kun online). Indhold, der er gemt med Smart synkronisering, vises på dropbox.com og i Dropbox' computerapp og mobilapps. Når du har brug for adgang til en fil, der er gemt med Smart synkronisering, dobbeltklikker du bare på den, hvorefter Dropbox hurtigt downloader og åbner den for dig.

Dropbox Vault
Dropbox Vault er en funktion, du kan bruge til at oprette et sted i Dropbox med ekstra sikkerhed til dine mest følsomme filer. Du kan dele din Vault med betroede kontakter, og som enhver anden Dropbox-mappe kan du få adgang til den hvor som helst, du bruger Dropbox.

Dropbox Passwords
Dropbox Passwords er en computerapp, mobilapp og browserudvidelse, der opbevarer og synkroniserer dine adgangskoder mellem enheder. Du kan bruge Passwords til at gemme dine brugernavne og adgangskoder til konti, få forslag til nye adgangskoder, synkronisere loginoplysninger mellem dine enheder og udfylde dem automatisk, når du logger på websites og mobilapps.

Sikkerhedskopiering af computeren
Med funktionen Sikkerhedskopiering af computeren kan du sikkerhedskopiere bestemte vigtige mapper på din computer til Dropbox, f.eks. “Skrivebord”, “Overførsler” og “Dokumenter”. De mapper, du sikkerhedskopierer, er tilgængelige fra alle de steder, du bruger Dropbox, og alle de ændringer, du foretager af dem, synkroniseres løbende til både Dropbox og din harddisk.

Dropbox Paper
Dropbox Paper er et dokumentarbejdsområde på nettet, hvor du kan redigere og formatere tekst og organisere og få vist mediefiler og andre filer. Du kan bruge Paper til at oprette og opbevare dine egne dokumenter sikkert og dele dem med din familie. Du kan oprette og åbne Paper-dokumenter alle de steder, hvor du bruger Dropbox, herunder dropbox.com, Dropbox-computerappen og vores Dropbox- og Paper-mobilapps.

Kameraoverførsler
Med
Kameraoverførsler kan du automatisk uploade billeder fra din mobilenhed til din Dropbox-konto. Når du har aktiveret Kameraoverførsler, gemmes dine billeder i en mappe med navnet Kameraoverførsler. Du har adgang til denne mappe alle de steder, hvor du bruger Dropbox, og du kan flytte eller dele dine billeder på samme måde som alle andre filer i din Dropbox-konto.
Bemærk! Billeder, der er uploadet til din konto, deles ikke automatisk med andre medlemmer af Family-planen.

Fuldtekstsøgning
Fuldtekstsøgning gør det nemmere at finde filer, fordi du kan bruge søgeord og filtyper og ikke kun filnavne. Du kan søge efter filer og mapper i din egen Dropbox-konto og i indhold, der er delt med dig af andre familiemedlemmer. Du kan bruge fuldtekstsøgning alle de steder, hvor du bruger Dropbox.

Gendannelse af filer
Filversionshistorik giver dig mulighed for at gendanne filer, der er ændret eller slettet i løbet af de seneste 30 dage. Med et andet værktøj, Dropbox Spol tilbage, kan du fortryde et stort antal ændringer eller spole hele din Dropbox-konto tilbage til en tidligere tilstand. Du kan kun genskabe, gendanne og spole filer og mapper tilbage fra din private konto på dropbox.com.

Fjernsletning
Fjernsletning hjælper med at beskytte dine data, hvis du mister din enhed, eller den bliver stjålet. Med fjernsletning kan du slette hele Dropbox-mappen fra en enhed, næste gang den opretter forbindelse til internettet. Du kan kun bruge fjernsletning fra dropbox.com.

Sikkerhed
Dropbox er udstyret med flere sikkerhedslag for at beskytte dine filer. Du kan gøre endnu mere for at beskytte din konto ved at aktivere totrinsbekræftelse (kaldes også tofaktorgodkendelse eller 2FA). Med totrinsbekræftelse skal du ud over din adgangskode bruge en sikkerhedskode for at logge på din konto eller forbinde en ny enhed. Du kan kun aktivere totrinsbekræftelse fra dropbox.com, og du skal have en mobilenhed, der kan modtage sikkerhedskoder i en sms eller via en godkenderapp.

Konfiguration af din Dropbox Family-plan

Som administrator for en Dropbox Family-plan kan du invitere op til 5 personer, der skal være mindst 13 år gamle, til at blive medlem af din plan. Hvis inviterede medlemmer ikke allerede har deres egen Dropbox-konto, kan de oprette en, når de accepterer din invitation.

Sådan tilføjer eller udskifter du medlemmer af Family-planen:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer) i øverste højre hjørne.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Family.

Her kan du invitere nye medlemmer via e-mail eller et link, se status for inviterede personer, slette ubesvarede invitationer og fjerne medlemmer fra planen.

Sådan tjekker du den ledige lagerplads:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer) i øverste højre hjørne.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Plan.

Herfra kan du se, hvor meget lagerplads der er brugt, og hvordan brugen er fordelt mellem personlige filer og delte filer.

Få mere at vide om administration af din Family-plan.

Del filer og mapper med familiemedlemmer

Family-planen indeholder i alt 2 TB lagerplads, som medlemmerne kan bruge til deres egne filer og mapper. Hvert familiemedlem kan tilføje filer og mapper til deres egen konto fra deres computer eller mobilenhed.

Få mere at vide om, hvordan du tilføjer filer til din Dropbox-konto fra din computer eller mobilenhed.

Medlemmer af planen kan dele filer og mapper med hinanden uden at bruge mere lagerplads. Når du deler indhold, kan du bestemme, om andre skal kunne redigere eller blot se de ting, du deler. Dropbox kan bruges med Dropbox' computerapp og mobilapp og på dropbox.com, så dine familiemedlemmer kan dele indhold, uanset hvilken enhed eller hvilket operativsystem de bruger.

Sådan deler du med en e-mailinvitation fra dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Alle filer i venstre sidepanel.
  3. Peg på det element, du vil dele.
  4. Klik på Del.
  5. Skriv e-mailadressen til eller navnet på den eller de personer, du vil dele med, efter Til.
  6. Vælg Kan redigere eller Kan se på rullelisten til højre.
  7. Klik på Del. Modtagerne får en e-mail med et link til det indhold, du har delt.

Sådan deler du med et link fra dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Alle filer i venstre kolonne.
  3. Peg på det element, du vil dele.
  4. Klik på Del. (Klik på Opret et link, hvis der ikke er oprettet et link)
  5. Klik på Linkindstillinger for at angive, hvem der har adgang.
  6. Klik på Kopiér link.
  7. Linket kopieres til udklipsholderen. Du kan indsætte linket i en e-mail, en chatbesked eller andre steder.

Få mere at vide om, hvordan du deler filer og mapper med din Family-plan.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan får jeg Dropbox Family-planen?
Hvis du allerede har en Dropbox-konto, kan du skifte til Family-planen i dine kontoindstillinger:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer) i øverste højre hjørne.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Plan.
  5. Klik på Skift plan, og følg instruktionerne for at skifte til Family.
Hvis du ikke allerede har en Dropbox-konto, kan du købe Family-planen direkte.

Hvem kan jeg invitere til min Dropbox Family-plan?
Du kan invitere alle på mindst 13 år til at dele Dropbox Family. Der kan være i alt 6 medlemmer. Hvis de inviterede medlemmer ikke allerede har en Dropbox-konto, kan de oprette en, når de tilmelder sig en Family-plan.

Kan de andre medlemmer af min Family-plan se de filer, jeg gemmer i Dropbox?
Hvert medlem af din Dropbox Family-plan har sin egen private konto. Andre kan kun se eller redigere de filer, du vælger at dele med dem.
Bemærk! Hvis du opretter eller flytter filer eller mapper i en delt mappe eller i Familiemappe, deles de automatisk med alle, der har adgang til mappen.

Hvordan får jeg support fra Dropbox?
Medlemmer af Family-planen kan få hjælp fra Dropbox' hjælpecenterstartvejledninger og community og via e-mail. Family-administratorer kan også anmode om chatsupport.

Se flere ofte stillede spørgsmål om Dropbox Family-planen