Dropbox' persondatapolitik: Ofte stillede spørgsmål.

Opdateret Aug 16, 2023

1. Hvor længe beholder Dropbox mine filer, efter at jeg har slettet min konto?

Hvis du sletter din Dropbox-konto, begynder vi at slette de filer, du opbevarer i vores tjenester, efter 30 dage. Hvis du er bruger på et team, er det kun din administrator, der kan deaktivere din konto og slette dine filer.

Se flere oplysninger om, hvor længe vi beholder slettede filer.

Se flere oplysninger om, hvor længe vi beholder dokumenter med elektronisk underskrift.

2. Hvad er Dropbox' juridiske grundlag for behandling af mine data?

Dropbox behandler dine data (1) for at yde Dropbox' tjenester til dig i henhold til vores kontrakt med dig, (2) for at fremme vores legitime interesser i at drive vores tjenester og vores forretning og (3) med dit samtykke. I nogle tilfælde behandler Dropbox måske dine data for at overholde gældende lovgivning og bestemmelser eller efterkomme stævninger, beskytte personer mod død eller alvorlig personskade eller for at udføre en opgave i offentlighedens interesse.

Her er nogle eksempler på Dropbox' behandling af dine data med henblik på at yde Dropbox' tjenester til dig:

• Yde, opdatere, vedligeholde og beskytte vores tjenester og forretning. Vi opbevarer f.eks. dine filer, sikkerhedskopierer dem og deler dem, når du beder os om det. Vi analyserer også, hvordan du bruger tjenesterne, for at hjælpe dig med at prioritere dit indhold og holde dig ajour med dit vigtigste arbejde.
  • Finde årsagen til problemer, du kan opleve i forbindelse med Dropbox' tjenester. Hvis du kontakter os med spørgsmål eller kommentarer til tjenesterne, kan vi bruge dine personlige oplysninger til at besvare henvendelsen.
  • Til afregning, kontoadministration og andre administrative formål. Hvis du tilmelder dig til en prøveversion eller køber en Dropbox-betalingsplan, indsamler og behandler vi måske betalingsoplysninger, herunder dit navn, oplysninger om dit kredit- eller debetkort, din faktureringsadresse og detaljer fra din transaktionshistorik.
  • Sende e-mails og anden kommunikation til dig. Vi vil måske kontakte dig vedrørende vigtige ændringer af vores tjenester og sende meddelelser i relation til tjenesterne. Denne kommunikation betragtes som en del af Dropbox' tjenester, og du kan ikke afmelde den.

Her er nogle eksempler på Dropbox' behandling af dine data med henblik på at fremme vores legitime interesser i driften af vores tjenester og forretning:

• Forstå, hvordan du bruger vores tjenester, og forbedre dem.
  • Gøre opmærksom på de Dropbox-tjenester, der er mest relevante for dine interesser.
  • Undersøge og forhindre sikkerhedsproblemer og misbrug af Dropbox' tjenester eller krænkelse af Dropbox' brugere.
  • For DocSend-delen af Dropbox-tjenesterne: Analyse og rapportering om tendenser i branchen vedrørende brug af indhold og ydeevne.

Her er nogle eksempler på Dropbox' behandling af dine data med dit samtykke:

• Sende markedsføringsmateriale om vores tjenester til dig. Hvis du ikke ønsker at modtage dette materiale, skal du blot klikke på linket Afmeld i en e-mail eller opdatere dine præferencer under Meddelelser på din Dropbox-konto.
  • Forbinde din Dropbox-konto med andre tredjepartstjenester via Dropbox' API'er.
  • Indsamle feedback fra dig for at forbedre vores tjenester og udvikle nye funktioner.

3. Hvordan indsamler og bruger Dropbox oplysninger om min brug?

Vi indsamler oplysninger om, hvordan du bruger tjenesterne, herunder de handlinger, du foretager på din konto, med henblik på at yde Dropbox' tjenester effektivt og stabilt. Vi bruger også disse oplysninger til at forbedre vores tjenester og udvikle nye funktioner, beskytte Dropbox' brugere og i nogle tilfælde gøre opmærksom på Dropbox' tjenester. For at yde Dropbox' tjeneste og hjælpe dig med at prioritere dit arbejde analyserer vi f.eks. din aktivitet for at anbefale indhold, vi mener er relevant og vigtigt for dig. For at forbedre vores tjenester indsamler vi oplysninger om, hvordan du interagerer med vores tjenester, for at få indsigt i, hvilke funktioner der er mest nyttige for dig, og forbedre dem. For at beskytte Dropbox' brugere analyserer vi ting som IP-adresser, logonhistorik og ændringer af e-mailadresse og adgangskode for at finde og reagere på adfærd, der kan føre til misbrug. Med henblik på markedsføring af Dropbox' tjenester vil vi i visse tilfælde analysere oplysninger om brugernes aktivitet og grad af engagement med vores tjenester – f.eks. hvor mange enheder de har forbundet med deres Dropbox-konto, og hvor meget lagerplads, de har brugt – for at identificere brugere, der kunne være interesserede i vores Premium-tjenester.

I visse tilfælde, hvor vi ikke længere har brug for, at data kan tilskrives en person, afidentificerer vi dataene. Vi bruger for eksempel afidentificeret kundefeedback til at forbedre vores produkter og tjenester. Dropbox bruger flere metoder til at sørge for, at data ikke kan tilskrives en person igen, herunder anonymisering, aggregering og generalisering. Dropbox prøver ikke at genidentificere data, der er blevet afidentificerede.

4. Hvordan bruger Dropbox mine personlige oplysninger til maskinindlæring og algoritmisk analyse?

Dropbox indsamler og behandler dine personlige data ved hjælp af algoritmisk analyse eller maskinindlæring med det formål at levere, forbedre, beskytte og reklamere for Dropbox' tjenester:

Levering af Dropbox' tjenester. Vi bruger teknologien til maskinindlæring til at gøre det lettere for dig at finde, hente, organisere og prioritere dine ting, samarbejde med dem, du arbejder mest med, og holde fokus på dit vigtigste arbejde. Vi analyserer f.eks. din kontoaktivitet og brugshistorik for at foreslå indhold i din Dropbox-konto, som kunne være meget relevant for dig, give forslag til og automatisk korrigere søgeforespørgsler for at hjælpe dig med at finde det, du leder efter, og foretage fejlfinding af problemer, du måske oplever med Dropbox' tjenester.

Beskyttelse af Dropbox' tjenester. Vi anvender algoritmisk analyse til at analysere ting som din IP-adresse, din logonhistorik og dine kontoændringer (f.eks. ændring af e-mailadresse og adgangskode) for at opdage og reagere på stødende adfærd og indhold i vores tjenester.

Forbedring af Dropbox' tjenester. Dropbox anvender algoritmisk analyse og maskinindlæring til at forbedre Dropbox' tjenester og udvikle nye funktioner. Vi analyserer f.eks. oplysninger om, hvordan du interagerer med tjenesterne, for at optimere designet af vores brugergrænseflade, forbedre den måde, vores algoritmer foreslår og tilpasser indhold på, øge relevansen af søgeresultater for at hjælpe dig med at finde det, du leder efter, og udvikle nye måder at strømline din arbejdsgang på.

Reklamering for Dropbox' tjenester. Vi vil i visse tilfælde bruge algoritmisk analyse til at identificere brugernes aktivitet og grad af engagement med vores tjenester – f.eks. ved at undersøge, hvor mange enheder de har forbundet med deres Dropbox-konto, hvor meget lagerplads de har brugt, indholdet af deres filer, og hvor mange delingshandlinger de har foretaget – for at identificere og markedsføre over for de brugere, som kunne være interesseret i at vide mere om vores Premium-tjenester.

5. Hvilke tredjeparter, som Dropbox har tillid til, deler Dropbox mine personlige oplysninger med?

Dropbox deler dine personlige oplysninger med tredjeparter, vi har tillid til, og andre Dropbox-virksomheder, for at levere, forbedre, beskytte og fremme vores tjenester:

Tredjeparter, vi har tillid til, er virksomheder eller enkeltpersoner, som Dropbox hyrer til at levere, forbedre, beskytte og fremme Dropbox' tjenester. Tredjeparter, vi har tillid til, kan f.eks. få adgang til dine oplysninger for at levere datalagringstjenester, it-tjenester eller kundesupporttjenester, men de gør det kun for at udføre opgaver på Dropbox' vegne. Dropbox er fortsat ansvarlig for, at dine oplysninger håndteres i overensstemmelse med vores instruktioner. Her er nogle tredjeparter, vi har tillid til:

• Amazon Web Services, Inc.
  • CloudConvert (Lunaweb, Inc.)
  • Concord Technologies Corporation
  • Dropbox, Inc.
  • ElasticSearch
  • FileStack
  • FullContact
  • Google LLC
  • IDnow GmbH
  • Intercom, Inc.
  • Mailgun Technologies, Inc.
  • MaxMind
  • Metrics Enterprises, Inc. (Kissmetrics)
  • NG Communications bvba
  • OpenAI, Inc.
  • Oracle America Inc.
  • Salesforce.com, LLC
  • SnapEngage, LLC
  • Stripe
  • Teleperformance A.E.
  • Twilio, Inc.
  • Voxbone, S.A.
  • Zendesk, Inc.

6. Hvem er Dropbox-virksomhederne, og hvad er tjenester fra Dropbox-virksomheder?

Ud over de tjenester, der tilbydes af Dropbox, ejer og driver Dropbox de virksomheder, der er anført nedenfor, i overensstemmelse med deres respektive servicebetingelser og persondatapolitik. Dropbox og disse virksomheder udgør tilsammen Dropbox-virksomhederne. Dropbox deler infrastruktur, systemer og teknologi med andre Dropbox-virksomheder og deler dine oplysninger inden for vores gruppe af virksomheder for at levere, forbedre, beskytte og reklamere for Dropbox-virksomhedernes tjenester. Dropbox-virksomhedernes tjenester er Dropbox' tjenester og andre produkter og tjenester, der leveres af Dropbox-virksomhederne, og som er underlagt særskilte, selvstændige servicebetingelser og persondatapolitikker.

Dropbox behandler dine oplysninger på tværs af Dropbox-virksomhederne i overensstemmelse med gældende lov og med hver virksomheds servicebetingelser og persondatapolitik. Du kan få flere oplysninger om Dropbox-virksomheders praksis for behandling af persondata og deres måde at håndtere oplysninger om enkeltpersoner på, ved at følge disse links:

• På nuværende tidspunkt er der ingen yderligere Dropbox-virksomheder.

7. Hvordan anmoder jeg om sletning af, gør indsigelse mod eller begrænser brugen af mine personlige data?

Du kan bede os om at stoppe med at bruge, begrænse vores brug af eller slette dine personlige data i visse tilfælde – for eksempel hvis vi ikke har noget juridisk grundlag for at fortsætte med at bruge dine data, eller hvis du mener, at dine personlige data er unøjagtige.

Du kan også vælge at modtage markedsføringsbeskeder fra os. Du kan vælge, hvilke typer markedsføringsbeskeder du vil modtage, ved at redigere dine præferencer i afsnittet Meddelelser i din private konto eller ved at klikke på linket Afmeld i en e-mail i en af de kategorier, du ikke længere vil modtage e-mails fra.

Hvis dine kontooplysninger er unøjagtige, kan du altid opdatere eller slette dem ved at logge på din konto og gå til din kontoside. Du kan også slette din Dropbox-konto når som helst.

Hvis du mener, at Dropbox ikke har noget juridisk grundlag for at bruge dine personlige data, hvis du mener, at dine personlige data er unøjagtige, eller hvis du vil gøre indsigelse mod brugen af dine personlige data, skal du give os besked ved at kontakte os på privacy@dropbox.com, så undersøger vi sagen. For at anmode om, at dine personlige data slettes, bedes du udfylde denne formular. Du har også ret til at klage til en tilsynsførende. Vi vil ikke behandle dig anderledes, hvis du vælger at benytte dig af disse rettigheder.

8. Hvordan får jeg adgang til mine personlige data?

Du kan altid få adgang til de filer, du gemmer i din Dropbox-konto. Hvis du har installeret Dropbox på din computer, kan du opbevare alle dine filer direkte på computeren.

Du kan få oplysninger om din konto og den hardware, der er knyttet til kontoen, ved at logge på din kontoside. Her kan du se det navn og den e-mailadresse, der er knyttet til din konto, samt IP-adresserne på de forbundne sessioner, computere og mobilenheder, der er brugt til at få adgang til din konto. På sikkerhedssiden kan du også se de apps, der er knyttet til din konto.

Hvis du har været i kontakt med Dropbox' supportteam, kan du logge på vores kundeserviceportal og få en oversigt over din kontakt til os.

Hvis du vil anmode om dataadgang, kan du kontakte os ved at skrive til privacy@dropbox.com med ordene "Data Access Request" som emne eller i e-mailteksten. Så vender vi hurtigst muligt tilbage til dig.

Få flere oplysninger om, hvordan du får adgang til dine filer, din konto, oplysninger om din hardware og din kontakt til Dropbox.

9. Jeg vil bruge en anden tjenesteudbyder. Hvordan flytter jeg mine data fra Dropbox?

Du kan altid downloade dine filer fra din Dropbox-konto. Det kan du gøre på flere måder:

Hvis du bruger Dropbox på computeren, kan du flytte en Dropbox-mappe til en anden placering på computerens harddisk eller en ekstern harddisk.

Hvis du bruger dropbox.com til at få adgang til din konto, kan du nemt downloade individuelle filer eller mapper fra dropbox.com. Sådan downloader du individuelle filer fra dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Find den fil, du vil downloade.
  3. Klik på til højre for filens navn.
  4. Klik på Download.

Du kan også downloade hele mapper i en ZIP-fil fra dropbox.com (bemærk, at der er en grænse for, hvor stor mappen må være).

Hvis du bruger Dropbox' mobilapp, kan du downloade individuelle filer til din enhed og se dem offline.

Hvis du bruger Dropbox Paper, kan du eksportere dine Paper-dokumenter fra dropbox.com.

Hvis du bruger Dropbox Sign, kan du downloade dine underskrevne dokumenter fra hellosign.com eller mobilappen.

Hvis du bruger DocSend, kan du downloade dit indhold fra docsend.com.

10. Hvilke typer personlige oplysninger er inkluderet i de oplysninger, som Dropbox indsamler og videregiver til tredjeparter, de har tillid til?

“Kontooplysninger” er oplysninger om din konto. Dette omfatter oplysninger, der kan bruges til at identificere dig, og det kan være dit rigtige navn, et alias, et entydigt personligt id eller online-id, og det kan også være personlige oplysninger som din postadresse, din IP-adresse, din e-mailadresse, dit kontonavn, dit profilbillede eller andre lignende oplysninger, der kan bruges til at identificere dig. “Kontooplysninger” kan også omfatte kommercielle oplysninger, f.eks. din købs- og forbrugshistorik eller -tendenser.

“Dine ting” er det, du gemmer på din Dropbox-konto.

“Kontakter” omfatter oplysninger om de kontakter, du har valgt at give os adgang til, og som kan bruges til at identificere disse. Det kan også omfatte id-oplysninger som et rigtigt navn, et alias eller en e-mailadresse.

“Oplysninger om brug” omfatter oplysninger om din brug af tjenesterne. Da Dropbox tilbyder onlinetjenester kan dette omfatte oplysninger om aktiviteter på internettet eller andre elektroniske netværk, f.eks. oplysninger om din interaktion med websites, programmer eller annoncer.

“Oplysninger om enhed” refererer til oplysninger om de specifikke enheder, du bruger til at få adgang til tjenesterne, og det kan omfatte oplysninger om brug eller enhedsspecifikke oplysninger som et online-id eller en IP-adresse eller data om din geografiske placering.

Cookies og andre teknologier” henviser til teknologier som cookies og pixeltags. Disse teknologier kan medføre indsamling af online-id'er, IP-adresse eller tilsvarende id'er samt oplysninger om brug.

Dropbox har indsamlet og videregivet de beskrevne typer oplysninger til tredjeparter, der er tillid til, i de foregående 12 måneder.

11. Hvor mange anmodninger om personlige data får Dropbox, og hvordan reagerer Dropbox på dem?

Dropbox har et team af specialister, der er ansvarlige for at håndtere anmodninger om personlige data, som er modtaget via privacy@dropbox.com fra brugere over hele verden. Nedenstående tabel viser antallet af anmodninger om personlige data, som Dropbox har modtaget og behandlet i de 12 måneder forud for 30. juni 2023:

Anmodningstype Modtaget Efterkommet (helt eller delvist) Afvist (pga. manglende bekræftelse eller ingen konto)

Gennemsnitlig reaktionstid

Adgang 165 67 98 2,54 dage
Slette 37.300 37.296 4 0,31 dage
Indsigelse mod behandling 645 645 0 1,06 dage
Sælg ikke 250 Dropbox sælger ikke personlige data Dropbox sælger ikke personlige data 0,43 dage

12. Hvilke data indsamler Dropbox, når jeg bruger Dash-browserudvidelsen og computerappen?

Når du bruger Dropbox Dash, importerer Dropbox din browserhistorik fra de to foregående uger for at kunne bruge funktioner som f.eks. søgning på tværs af dine åbne faner. De indsamlede data omfatter webadresserne på de websites, du har besøgt, samt indholdet på disse websites (herunder sidetitler, billeder og sideindhold). For at drive søgefunktionerne og andre funktioner i Dash deler vi muligvis dine data med tredjeparter, som vi har tillid til, samt andre Dropbox-virksomheder. Vi deler ikke din browserhistorik eller dine webadresser med andre brugere, medmindre du vælger at dele dem.