Dropbox' persondatapolitik: Ofte stillede spørgsmål.

1. Hvor længe beholder Dropbox mine filer, efter at jeg har slettet min konto?

Hvis du sletter din Dropbox Basic-, Plus- eller Professional-konto, begynder vi at slette de filer, du opbevarer i vores tjenester, efter 30 dage. Hvis du er medlem af et Dropbox Business-team, er det kun din administrator, der kan deaktivere din konto og slette dine filer.

Se flere oplysninger om, hvor længe vi beholder slettede filer.

2. Hvad er Dropbox' juridiske grundlag for behandling af mine data?

Dropbox behandler dine data (1) for at yde Dropbox' tjenester til dig i henhold til vores kontrakt med dig, (2) for at fremme vores legitime interesser i at drive vores tjenester og vores forretning og (3) med dit samtykke. I nogle tilfælde behandler Dropbox måske dine data for at overholde gældende lovgivning og bestemmelser eller efterkomme stævninger, beskytte personer mod død eller alvorlig personskade eller for at udføre en opgave i offentlighedens interesse.

Her er nogle eksempler på Dropbox' behandling af dine data med henblik på at yde Dropbox' tjenester til dig:

• Yde, opdatere, vedligeholde og beskytte vores tjenester og forretning. Vi opbevarer f.eks. dine filer, sikkerhedskopierer dem og deler dem, når du beder os om det. Vi analyserer også, hvordan du bruger tjenesterne, for at hjælpe dig med at prioritere dit indhold og holde dig ajour med dit vigtigste arbejde.
  • Finde årsagen til problemer, du kan opleve i forbindelse med Dropbox' tjenester. Hvis du kontakter os med spørgsmål eller kommentarer til tjenesterne, kan vi bruge dine personlige oplysninger til at besvare henvendelsen.
  • Til afregning, kontoadministration og andre administrative formål. Hvis du tilmelder dig til en prøveversion eller køber en Dropbox-betalingsplan, indsamler og behandler vi måske betalingsoplysninger, herunder dit navn, oplysninger om dit kredit- eller debetkort, din faktureringsadresse og detaljer fra din transaktionshistorik.
  • Sende e-mails og anden kommunikation til dig. Vi vil måske kontakte dig vedrørende vigtige ændringer af vores tjenester og sende meddelelser i relation til tjenesterne. Denne kommunikation betragtes som en del af Dropbox' tjenester, og du kan ikke afmelde den.

Her er nogle eksempler på Dropbox' behandling af dine data med henblik på at fremme vores legitime interesser i driften af vores tjenester og forretning:

• Forstå, hvordan du bruger vores tjenester, og forbedre dem.
  • Gøre opmærksom på de Dropbox-tjenester, der er mest relevante for dine interesser.
  • Undersøge og forhindre sikkerhedsproblemer og misbrug af Dropbox' tjenester eller krænkelse af Dropbox' brugere.

Her er nogle eksempler på Dropbox' behandling af dine data med dit samtykke:

• Sende markedsføringsmateriale om vores tjenester til dig. Hvis du ikke ønsker at modtage dette materiale, skal du blot klikke på linket Afmeld i en e-mail eller opdatere dine præferencer under Meddelelser på din Dropbox-konto.
  • Forbinde din Dropbox-konto med andre tredjepartstjenester via Dropbox' API'er.
  • Indsamle feedback fra dig for at forbedre vores tjenester og udvikle nye funktioner.

3. Hvordan indsamler og bruger Dropbox oplysninger om min brug?

Vi indsamler oplysninger om, hvordan du bruger tjenesterne, herunder de handlinger, du foretager på din konto, med henblik på at yde Dropbox' tjenester effektivt og stabilt. Vi bruger også disse oplysninger til at forbedre vores tjenester og udvikle nye funktioner, beskytte Dropbox' brugere og i nogle tilfælde gøre opmærksom på Dropbox' tjenester. For at yde Dropbox' tjeneste og hjælpe dig med at prioritere dit arbejde analyserer vi f.eks. din aktivitet for at anbefale indhold, vi mener er relevant og vigtigt for dig. For at forbedre vores tjenester indsamler vi oplysninger om, hvordan du interagerer med vores tjenester, for at få indsigt i, hvilke funktioner der er mest nyttige for dig, og forbedre dem. For at beskytte Dropbox' brugere analyserer vi ting som IP-adresser, logonhistorik og ændringer af e-mailadresse og adgangskode for at finde og reagere på adfærd, der kan føre til misbrug. For at gøre opmærksom på Dropbox' tjenester vil vi i visse tilfælde analysere oplysninger om brugernes aktivitet og grad af engagement med vores tjenester – f.eks. hvor mange enheder de har forbundet med deres Dropbox-konto, og hvor meget lagerplads, de har brugt – for at identificere brugere, som kunne være interesseret i vores Premium-tjenester.

4. Hvordan bruger Dropbox mine personlige oplysninger til automatiseret beslutningstagning og maskinindlæring?

Dropbox indsamler og behandler dine personlige data ved hjælp af teknologierne automatiseret beslutningstagning og maskinindlæring med det formål at levere, forbedre, beskytte og gøre opmærksom på Dropbox' tjenester:

Levering af Dropbox' tjenester. Vi bruger teknologien maskinindlæring til at gøre det lettere for dig at finde, hente, organisere og prioritere dine ting, samarbejde med dem, du arbejder mest med, og holde fokus på dit vigtigste arbejde. Vi analyserer f.eks. din kontoaktivitet og brugshistorik for at foreslå indhold i din Dropbox-konto, som kunne være meget relevant for dig, give forslag til og automatisk korrigere søgeforespørgsler for at hjælpe dig med at finde det, du leder efter, og foretage fejlfinding af problemer, du måske oplever med Dropbox' tjenester.

Beskyttelse af Dropbox' tjenester. Vi anvender automatiseret beslutningstagning til at analysere ting som din IP-adresse, din logonhistorik og dine kontoændringer (f.eks. ændring af e-mailadresse og adgangskode) for at opdage og reagere på stødende adfærd og indhold i vores tjenester.

Forbedring af Dropbox' tjenester. Dropbox bruger automatiseret beslutningstagning og maskinindlæring til at forbedre Dropbox' tjenester og udvikle nye funktioner. Vi analyserer f.eks. oplysninger om, hvordan du interagerer med tjenesterne, for at optimere designet af vores brugergrænseflade, forbedre den måde, vores algoritmer foreslår og tilpasser indhold på, øge relevansen af søgeresultater for at hjælpe dig med at finde det, du leder efter, og udvikle nye måder at strømline din arbejdsgang på.

Reklamering for Dropbox' tjenester. Vi vil i visse tilfælde bruge automatiseret beslutningstagning til at analysere brugernes aktivitet og grad af engagement med vores tjenester – f.eks. ved at undersøge, hvor mange enheder de har forbundet med deres Dropbox-konto, hvor meget lagerplads de har brugt, og hvor mange delingshandlinger de har foretaget – for at identificere brugere, som kunne være interesseret i at vide mere om vores Premium-tjenester.

5. Hvilke tredjeparter, som Dropbox har tillid til, deler Dropbox mine personlige oplysninger med?

Dropbox deler dine personlige oplysninger med tredjeparter, vi har tillid til, og andre Dropbox-virksomheder, for at levere, forbedre, beskytte og fremme vores tjenester:

Tredjeparter, vi har tillid til, er virksomheder eller enkeltpersoner, som Dropbox hyrer til at levere, forbedre, beskytte og fremme Dropbox' tjenester. Tredjeparter, vi har tillid til, kan f.eks. få adgang til dine oplysninger for at levere datalagringstjenester, it-tjenester eller kundesupporttjenester, men de gør det kun for at udføre opgaver på Dropbox' vegne. Dropbox er fortsat ansvarlig for, at dine oplysninger håndteres i overensstemmelse med vores instruktioner. Her er nogle tredjeparter, vi har tillid til:

• Dropbox, Inc.
  • Amazon Web Services, Inc.
  • Teleperformance A.E.
  • Salesforce.com, LLC
  • Serenova, LLC (tidligere LiveOps Cloud Platform, LLC)
  • Google LLC
  • Zendesk, Inc.
  • Oracle America, Inc.

6. Hvem er Dropbox-virksomhederne, og hvad er tjenester fra Dropbox-virksomheder?

Ud over de tjenester, der tilbydes af Dropbox, ejer og driver Dropbox de virksomheder, der er anført nedenfor, i overensstemmelse med deres respektive servicebetingelser og persondatapolitik. Dropbox og disse virksomheder udgør tilsammen Dropbox-virksomhederne. Dropbox deler infrastruktur, systemer og teknologi med andre Dropbox-virksomheder og deler dine oplysninger inden for vores gruppe af virksomheder for at levere, forbedre, beskytte og reklamere for Dropbox-virksomhedernes tjenester. Dropbox-virksomhedernes tjenester er Dropbox' tjenester og andre produkter og tjenester, der leveres af Dropbox-virksomhederne, og som er underlagt særskilte, selvstændige servicebetingelser og persondatapolitikker.

Dropbox behandler dine oplysninger på tværs af Dropbox-virksomhederne i overensstemmelse med gældende lov og med hver virksomheds servicebetingelser og persondatapolitik. Du kan få flere oplysninger om Dropbox-virksomheders praksis for behandling af persondata og deres måde at håndtere oplysninger om enkeltpersoner på, ved at følge disse links:

7. Hvordan gør jeg indsigelse mod eller begrænser brugen af mine personlige data?

Du kan bede os om at stoppe med at bruge eller begrænse vores brug af dine personlige data i visse tilfælde – for eksempel hvis vi ikke har noget juridisk grundlag for at fortsætte med at bruge dine data, eller hvis du mener, at dine personlige data er unøjagtige.

Du kan også vælge at modtage markedsføringsbeskeder fra os. Du kan vælge, hvilke typer markedsføringsbeskeder du vil modtage, ved at redigere dine præferencer i afsnittet Meddelelser i din private konto eller ved at klikke på linket Afmeld i en e-mail i en af de kategorier, du ikke længere vil modtage e-mails fra.

Hvis dine kontooplysninger er unøjagtige, kan du altid opdatere eller slette dem ved at logge på din konto og gå til din kontoside. Du kan også når som helst slette din Dropbox-konto (men husk, at du mister dine data for evigt, hvis du gør det).

Hvis du mener, at Dropbox ikke har noget juridisk grundlag for at bruge dine personlige data, hvis du mener, at dine personlige data er unøjagtige, eller hvis du vil gøre indsigelse mod brugen af dine personlige data, bedes du give os besked ved at kontakte os på privacy@dropbox.com, så undersøger vi sagen.

8. Hvordan får jeg adgang til mine personlige data?

Du kan altid få adgang til de filer, du gemmer i din Dropbox-konto. Hvis du har installeret Dropbox på din computer, kan du opbevare alle dine filer direkte på computeren.

Du kan få oplysninger om din konto og den hardware, der er knyttet til kontoen, ved at logge på din kontoside. Her kan du se det navn og den e-mailadresse, der er knyttet til din konto, samt IP-adresserne på de forbundne sessioner, computere og mobilenheder, der er brugt til at få adgang til din konto. På sikkerhedssiden kan du også se de apps, der er knyttet til din konto.

Hvis du har været i kontakt med Dropbox' supportteam, kan du logge på vores kundeserviceportal og få en oversigt over din kontakt til os.

Hvis du vil anmode om dataadgang, kan du kontakte os ved at skrive til privacy@dropbox.com med ordene "Data Access Request" som emne eller i e-mailteksten. Så vender vi hurtigst muligt tilbage til dig.

Få flere oplysninger om, hvordan du får adgang til dine filer, din konto, oplysninger om din hardware og om din kontakt til Dropbox.

9. Jeg vil bruge en anden tjenesteudbyder. Hvordan flytter jeg mine data fra Dropbox?

Du kan altid downloade dine filer fra din Dropbox-konto. Det kan du gøre på flere måder:

Hvis du bruger Dropbox på computeren, kan du flytte en Dropbox-mappe til en anden placering på computerens harddisk eller en ekstern harddisk.

Hvis du bruger dropbox.com til at få adgang til din konto, kan du nemt downloade individuelle filer eller mapper fra dropbox.com. Sådan downloader du individuelle filer fra dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Find den fil, du vil downloade.
  3. Klik på "…" (de tre prikker) til højre for filens navn.
  4. Klik på Download.

Du kan også downloade hele mapper i en ZIP-fil fra dropbox.com (bemærk, at der er grænser for, hvor stor mappen må være).

Hvis du bruger Dropbox' mobilapp, kan du downloade individuelle filer til din enhed og se dem offline.

Hvis du bruger Dropbox Paper, kan du eksportere dine Paper-dokumenter fra dropbox.com.