Teammapper: Oversigt

Opdateret Jan 29, 2024
person icon

De fleste Dropbox-teams med en konto har adgang til teamområdet. Hvis dit team ikke har adgang til et teamområde, er denne artikel for dig. Se, hvordan du finder ud af, om dit team har et teamområde.

Bemærk! Du har muligvis modtaget en e-mail, hvor du bliver spurgt, om du vil opgradere din konto til også at omfatte teamområdet. Læs mere om opgraderingen.

En teammappe er et effektivt værktøj til at dele med dit team. Teammapper er tilgængelige for nogle Dropbox-teamkonti. Med teammapper kan du:

• Automatisk synkronisere indholdet i teammapper til alle gruppemedlemmer
  • Vælge at dele enkeltfiler eller mapper i en teammappe

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvor nemt det er at administrere tilladelser til filer med Dropbox.

Se denne video for at lære, hvordan du håndterer delte mapper i dit teamområde.

Sådan opretter du en teammappe

Administratorer kan oprette teammapper i administratorpanelet. Hvis du er teammedlem, og du gerne vil have oprettet en ny teammappe, skal du kontakte din administrator for at få hjælp.

Teammapper og grupper

Teammapper deles med grupper og er samlestedet for et teams indhold. Gruppen tildeles en rolle (enten som redaktør eller seer) til teammappen.

Hvis du har brug for at få adgang til en teammappe, som du ikke er medlem af, skal du kontakte din administrator for at blive føjet til den relevante gruppe.

highlight icon

Bemærk! Administratorer for en Dropbox-teamkonto ejer og administrerer teammapper.

Få mere at vide om at administrere teammapper.

Del indhold i teammapper

Hvis du har redigeringsadgang til den mappe, du vil dele, og din administrator tillader deling med eksterne personer, kan du dele indholdet i din teammappe med samarbejdspartnere uden for din gruppe.

Sådan deler du en mappe i en teammappe:

1. Log på dropbox.com med din arbejdskonto.
  2. Åbn din teammappe.
  3. Peg på navnet på den mappe, du vil dele, og klik på delingsikonet (rektangel med en pil opad).
  4. Skriv e-mailadressen til eller navnet på den person, du vil invitere, i tekstfeltet.
    • Navne med blåt er teammedlemmer.
    • Navne med gult er ikke medlem af dit team.
  5. Klik på Del mappe.

Dem, du inviterer, skal acceptere invitationen, inden de kan få adgang til indholdet i mappen.

Du kan også dele en mappe ved at vælge redigerings- eller visningstilladelser, klikke på Kopiér link og derefter indsætte og dele, hvor det ønskes.

Medlemmer af dit team, der modtager et link til redigering, kan føje mappen til deres Dropbox-konto og samarbejde om indhold. Hvis et link til redigering sendes til en person, der ikke er medlem af dit team, skal vedkommende anmode om og have fået tilladelse, før vedkommende kan føje mappen til sin Dropbox-konto og samarbejde om indhold.

Personer, der kun har adgang til mapper i teammapperne og ikke til selve teammapperne:

• Modtager mappen som en delt mappe
  • Har ikke adgang til teammappen eller andre af mapperne
  • Kan ikke se mappestrukturen
highlight icon

Bemærk! Administratorer kan begrænse din mulighed for at invitere andre til mapper i teammapper.

Gendan mapper i teammapper

Når du gendanner en mappe, der er placeret i en teammappe, gendannes også denne mappes delingstilladelser. Hvis en mappe var delt med Jane Smith, før den blev slettet, vil den igen være delt med Jane Smith, efter at den er gendannet.

Hvis du ikke ønsker, at tidligere medlemmer skal have adgang til mappen, efter at du har gendannet den, skal du gendanne mappen og derefter fjerne dem fra mappen.

Roller i teammapper

Administratorer tildeler gruppen en rolle, når en teammappe deles:

• Redaktør: Din gruppe kan redigere teammappen og alt indhold i mappen.
  • Skrivebeskyttet: Din gruppe kan se indholdet i teammappen. Administratorer kan give adgang til redigering i undermapper i teammappen.

Kan jeg begrænse adgangen til en mappe i en teammappe?

Ja. Hvis en mappe i en teammappe kun skal være tilgængelig for bestemte teammedlemmer, kan du oprette en mappe med begrænset adgang.

Kan jeg dele et link til en teammappe?

Nej, du kan ikke dele et link til en hel teammappe. Hvis indstillingerne for mappen tillader det, kan du dele links til indhold i en teammappe.

Hvorfor blev min teammappe automatisk synkroniseret til min computer?

Når der tilføjes en teammappe på din konto, bliver mappen automatisk synkroniseret til alle de enheder, hvor du logger på din Dropbox-konto og har adgang til dine Dropbox-filer.

Hvordan kan jeg se, om jeg bruger en teammappe?

Teammapper vises med andre ikoner end delte mapper:

Tre teammappeikoner til mobil, Windows og Mac, der forestiller en mappe med en bygning på.

Hvordan får jeg adgang til teammapper?

Teammapper er tilgængelige for Dropbox-teamkonti. Hvis du gerne vil bruge teammapper, kan du opgradere til en Dropbox-teamkonto. Dropbox-teamkonti skal have mindst tre brugere.

Kan jeg flytte en eksisterende delt mappe til en teammappe?

Hvis du ejer en delt mappe, kan du flytte den delte mappe til en teammappe ved at:

• Trække den delte mappe til en teammappe på computeren
  • Flyt mappen på www.dropbox.com

Kan jeg omdøbe eller slette en teammappe?

Nej, teammapper kan ikke omdøbes eller slettes.

Hvis du kun er medlem af en mappe i teammappen, kan du omdøbe eller slette den delte mappe. Disse ændringer gælder dog kun din egen konto, og de påvirker ikke andre medlemmer af mappen.

Hvordan fjerner jeg en teammappe fra min computer?

Du kan bruge selektiv synkronisering, hvis du vil forhindre, at bestemte mapper synkroniseres til din computer.

Få mere at vide om selektiv synkronisering.

Kan jeg flytte en teammappe?

Nej, teammapper findes på den samme placering for alle medlemmer: i din primære Dropbox-mappe.

Kan jeg omdøbe mapper i teammapper?

Ja, du kan omdøbe mapper i teammapper.

highlight icon

Bemærk! Hvis en mappe i en teammappe omdøbes, ser alle medlemmerne af den overordnede mappe det nye navn. De personer, der kun er medlemmer af mappen i teammappen, ser stadig det oprindelige navn.