Sådan gennemtvinger du download eller gengivelse af et delt link

Opdateret Dec 04, 2023

Du kan dele filer på den ønskede måde ved at foretage nogle enkle ændringer af Dropbox-links. Du kan tilføje linkadressen for at gennemtvinge, at indholdet downloades eller gengives i din browser.

Sådan gennemtvinger du download af et Dropbox-link

Hvis du vil tvinge en browser til at downloade indholdet af et link i stedet for at vise det, kan du bruge “dl=1” som forespørgselsparameter i din webadresse. Eksempel:

https://www.dropbox.com/s/a1b2c3d4ef5gh6/example.docx?dl=1

eller

https://www.dropbox.com/scl/fi/<token.a>/file.jpg?rlkey=<token.b>&dl=1

highlight icon

Bemærk! Det delte links oprindelige URL indeholder måske allerede parametre i forespørgselsstrengen (f.eks. dl=0). Appudviklere skal sørge for at fortolke URL'en korrekt og tilføje eller ændre parametre efter behov. Linket omdirigerer måske også til *.dropbox.com/s/dl.

Sådan gennemtvinger du gengivelse af en fil i en browser

Nogle browsere er ikke konfigureret til at forhåndsvise filer korrekt. Visse filtyper kan downloades i stedet for at blive åbnet, mens andre som HTML ikke understøttes.

For at omgå siden med forhåndsvisning og lade din browser gengive dine filer direkte skal du bruge raw=1 som forespørgselsparameter i din webadresse. Hvis du tilføjer "raw=1" i en webadresse, medfører det en HTTP-omdirigering. Hvis du er appudvikler og bruger en sådan webadresse i din egen kode, skal du sikre, at din app kan følge omdirigeringer.

highlight icon

Bemærk! Delte links gengiver ikke HTML-indhold i en webbrowser. Hvis du har oprettet et website, der viser HTML-indhold direkte fra din Dropbox, gengives det ikke i browseren. Selve HTML-indholdet forbliver i din Dropbox og kan deles. Linkene omdirigerer måske også til *.dropbox.com/s/raw.

Dropbox skifter til en opdateret arkitektur for delte links, hvor links er baseret på indhold i stedet for brugere.

Det påvirker, hvordan links oprettes og deles. De nye links kan genkendes ud fra parameteren ‘rlkey’ i webadressen. For disse links vil ovenstående funktionalitet ændres:

• Hele ‘rlkey’-parameteren skal bevares i webadressen for at give modtagerne de rette adgangstilladelser til filen eller mappen.

Har du stadig problemer?

Hvis du stadig har problemer og ikke kan tvinge et delt link til at downloade eller gengive indhold, skal du kontakte Dropbox-supportteamet.