Sådan skifter du ejer af en delt mappe

Opdateret Feb 27, 2024
person icon

Oplysningerne i denne artikel gælder for alle Dropbox-brugere, medmindre andet er angivet.

Når du opretter delte mapper, bliver du automatisk ejeren. Hvis du opretter en mappe i en andens delte mappe, bliver vedkommende ejeren. Du kan dog overføre ejerskabet til en anden ved at ændre den overordnede mappes delingstilladelser.

Når ejerskabet af mappen overføres, overføres ejerskabet af de delte links ikke. Delte links med skrivebeskyttelse er knyttet til den person, der oprindeligt oprettede linket. Et af de resterende medlemmer skal oprette et nyt link for at dele separate filer i mappen.

Få mere at vide om ejerens tilladelser for delte mapper.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvordan du nemt kan dele filer og mapper med Dropbox.

highlight icon

Bemærk!

• Delte links til web-baserede filer (kun online-filer som Paper-dokumenter eller Google Sheets) vil forblive aktive.
  • Dropbox skifter til en opdateret arkitektur for delte links, hvor links er baseret på indhold i stedet for brugere. Det påvirker, hvordan links oprettes og deles. De nye links kan genkendes ud fra parameteren ‘rlkey’ i webadressen. For disse links vil ovenstående funktionalitet ændres:
    • Når du overfører ejerskabet af en delt mappe, forbliver delte links aktive, og ejerskabet af linket overføres til den nye ejer.
    • Brugere med kun skrivebeskyttet adgang kan kun oprette skrivebeskyttede links. Brugere med redigeringsadgang kan oprette både links til redigering eller skrivebeskyttede links, hvis der ikke allerede er oprettet links.
    • Der er forskel på skrivebeskyttede links og links til redigering. Du kan ikke ændre et skrivebeskyttet link til et link til redigering eller omvendt.

Sådan gør du en anden til ejer af en delt mappe

Du skal være ejer af en delt mappe for at overføre ejerskab. Sådan ændrer du ejeren af en delt mappe:

1. Log på dropbox.com.
  2. Peg på den mappe, du vil overføre ejerskab til, og klik på deleikonet (rektangel med en pil opad).
  3. Klik på Hvem har adgang.
  4. Klik på rullelisten ud for den person, du vil gøre til ejer.
  5. Vælg gør til ejer.
  6. Klik på Gør til ejer igen.
  1. Åbn Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Højreklik på den mappe, du vil overføre ejerskab til.
  3. Vælg Del ... ud for Dropbox-ikonet.
  4. Klik på Hvem har adgang.
  5. Klik på rullelisten ud for den person, du vil gøre til ejer.
  6. Vælg Gør til ejer
  7. Klik på Gør til ejer igen.
  1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på " " (lodrette prikker på Android) eller “” (tre prikker på iOS) ud for den rigtige mappe.
  3. Tryk på Administrer adgang (Android) eller Mappeindstillinger (iOS).
  4. Tryk på området under [x] medlemmer.
  5. Tryk på navnet på den person, du vil gøre til ejer.
  6. Tryk på Gør til ejer.
  7. Tryk på Gør til ejer igen.
highlight icon

Bemærk!

• Du kan muligvis ikke se Gør til ejer, hvis:
    • Du er ikke ejeren af den delte mappe
    • Du forsøger at ændre ejeren af en teammappe (som ikke har ejere)
    • Du forsøger at ændre ejeren af en indlejret delt mappe
  • Du kan kun overføre ejerskab af en overordnet mappe. Hvis du vil overføre ejerskabet af en mappe i en anden mappe, skal du gøre det på overordnet mappeniveau.

Ofte stillede spørgsmål om ændring af ejere af delte mapper

Kan du overføre en mappe uden ejer?

Hvis ejeren af en delt mappe forlader dit team uden at overføre ejerskab, vil den delte mappe ikke have nogen ejer.

Hvis du kan kontakte den oprindelige ejer, og vedkommende stadig kan få adgang til mappen, skal du bede vedkommende om at overføre ejerskabet til dig.

Hvis du ikke kender den oprindelige ejer eller ikke kan kontakte vedkommende, skal du kopiere filerne til en ny mappe og invitere medlemmer igen.

Se, hvordan du finder ejeren af en delt mappe.

Hvem kan jeg overføre en delt mappe til?

Du kan overføre ejerskabet af en delt mappe til en person, der:

• Er medlem af den delte mappe
  • Har en aktiv Dropbox-konto, der ikke er blevet suspenderet eller slettet