Brug af Dropbox Transfer

Dropbox Transfer er en nem metode til at sende filer, du ikke har behov for at samarbejde om. Du kan f.eks. bruge Dropbox Transfer til at levere et færdigt produkt eller en kontrakt til en kunde.

Dropbox Transfer giver ejere af overførsler større kontrol, end hvis de deler en mappe, fordi:

• Ejere af overførsler kan se, hvor mange gange en overførsel er blevet set eller downloadet
  • Filer, der deles via en overførsel, vises ikke i modtagerens Dropbox-mappe
  • Overførsler udløber automatisk efter 7 dage
  • Modtagerne kan ikke redigere filerne i en overførsel

Når du sender en overførsel, får modtageren et link med dit navn, navnet på overførslen, en liste med filnavne og -størrelser og overførslens udløbsdato. Modtagerne kan dele overførselslinket. Det er ikke nødvendigt at have en Dropbox-konto for at få adgang til eller downloade en overførsel.

Den maksimale størrelse på en overførsel afhænger af, hvilken plan du har.

• Basic (gratis): 100 MB
  • Plus: 2 GB
  • Family: 2 GB
  • Professional: 100 GB
  • Business Standard: 2 GB
  • Business Advanced, Enterprise og Education: 100 GB

Bemærk! De medlemmer af Dropbox Business-teams, der har købt tilføjelsesprogrammet Kreative værktøjer, kan sende overførsler med en størrelse på op til 250 GB.

Kunder med en Dropbox Professional-, Business Advanced-, Enterprise- eller Education-plan har mulighed for at tilpasse overførsler med udløbsdato, adgangskode og et logo eller en baggrund og for at se, hvem der har set eller downloadet en overførsel.

Sådan opretter du en overførsel

Sådan opretter du en overførsel på dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Transfer i venstre sidepanel.
  3. Klik på Opret overførsel.
  4. Du kan føje filer til din overførsel på tre måder:
    • Klik på plusikonet
    • Træk og slip filer fra din computer
    • Klik på Tilføj fra Dropbox
  5. Klik på redigeringsikonet (blyanten) for at skrive et navn til din overførsel, hvis du vil.
  6. Klik på tandhjulsikonet for at angive en udløbsdato eller en adgangskode.
    • Overførsler indstilles automatisk til at udløbe efter 7 dage, men brugere med Professional, Business Advanced, Enterprise eller Education har mulighed for at tilføje en adgangskode og angive en udløbsdato op til et år frem i tiden.
  7. Klik på Opret overførsel.
  8. Klik på Kopiér link eller Send via e-mail.

Sådan opretter du en overførsel fra din computer:

1. Åbn Finder (Mac), Stifinder (Windows) eller Dropbox-mappen på din computer.
  2. Højreklik på den fil eller mappe, du vil føje til overførslen.
  3. Klik på Send med Transfer.
  4. Klik på tandhjulsikonet for at angive en udløbsdato eller en adgangskode.
    • Overførsler indstilles automatisk til at udløbe efter 7 dage, men brugere med Professional, Business Advanced, Enterprise eller Education har mulighed for at tilføje en adgangskode og angive en udløbsdato op til et år frem i tiden.
  5. Klik på Opret overførsel.
  6. Klik på Kopiér link eller Send via e-mail for at dele overførselslinket.

Bemærk! Dropbox-computerappen skal være installeret, før du kan sende overførsler fra din computer.

Brugere af Dropbox Basic, Plus, Family og Professional kan oprette en overførsel på en iOS-enhed. Sådan gør du:

1. Åbn Dropbox-appen på din iPhone/iPad.
  2. Tryk på Opret (plusikonet).
  3. Tryk på Overfør filer.
  4. Tryk på Tilføj fra Dropbox eller Tilføj fra kamerarulle, og vælg de filer, du vil tilføje til din overførsel.
    • Bemærk! I øjeblikket kan du ikke tilføje mapper til en overførsel på iOS
  5. Tryk på Fortsæt.
  6. Tryk på Indstil udløbsdato for at vælge en udløbsdato.
    • Overførsel indstilles automatisk til at udløbe efter 7 dage. Enhver bruger kan reducere antallet af dage, men Professional-brugere kan øge udløbstiden til op til et år.
  7. Tryk på Tilføj adgangskode for at tilføje en adgangskode til din overførsel (kun for Dropbox Professional-brugere).
  8. Tryk på Fortsæt.
  9. Tryk på E-mail eller Hent link for at dele dit overførselslink.

Sådan ændrer du navnet på en overførsel

Sådan redigerer du navnet på en overførsel på dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Transfer i venstre sidepanel.
  3. Klik på den overførsel, du vil redigere.
  4. Klik på redigeringsikonet (blyanten) ud for navnet på overførslen.
  5. Skriv et nyt navn.
  6. Klik på Gem.

Sådan tilpasser du en overførsel

Hvis du har en Dropbox Professional-, Business Advanced-, Enterprise- eller Education-plan, kan du ændre overførslens baggrund eller tilføje dit eget logo. Den baggrund og det logo, du vælger, vises på alle dine overførsler, medmindre du ændrer dem.

Sådan tilpasser du dine overførsler:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Transfer i venstre sidepanel.
  3. Klik på Tilpas designet.
  4. Klik på rullemenuen ud for Vælg baggrund eller Vælg logo for at tilføje en baggrundsfarve, et baggrundsbillede eller et logo.
  5. Klik på Gem.

Sådan sletter du en overførsel

Når du sletter en overførsel, fjernes overførslen fra din konto, og personer med linket kan ikke længere se filerne. Sådan sletter du en overførsel:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Transfer i venstre sidepanel.
  3. Klik på "..." (de tre prikker) ud for den overførsel, du vil slette.
  4. Klik på Slet.

Bemærk! Slettede overførsler kan ikke gendannes.

Sådan ser du, hvor mange gange en overførsel er blevet set eller downloadet

Ejere af overførsler vil modtage en e-mail, der giver dem besked, når nogen har downloadet deres overførsel. Sådan ser du, hvor mange gange en overførsel er blevet set eller downloadet:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Transfer i venstre sidepanel.
  3. Se Visninger og Downloads ud for hver overførsel.

Bemærk! Du vil kun se Visninger og Downloads for overførsler, der er sendt via e-mail.

Sådan ændrer du en overførsels udløbsdato

Når en overførsel er udløbet, er den ikke længere tilgængelig for personer med linket, og den kan ikke sendes igen. Sådan ændrer du udløbsdatoen, efter at en overførsel er blevet sendt:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Transfer i venstre sidepanel.
  3. Klik på den overførsel, du vil redigere.
  4. Klik på pilen under Udløb under Indstillinger, og vælg en udløbsdato.
  5. Klik på Gem.

Bemærk! Brugere af Professional, Business Advanced, Enterprise og Education kan indstille en udløbsdato op til et år senere.

Sådan ser du udløbne overførsler

Hvis du er ejer af en overførsel og gerne vil se en udløbet overførsel:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Transfer i venstre sidepanel.
  3. Klik på fanen Udløbet.

Bemærk! Basic-brugere kan ikke se udløbne overførsler.

Sådan downloader du filer fra en overførsel

Sådan downloader du filer fra en overførsel til din computer:

1. Åbn Dropbox Transfer-linket.
  2. Klik på knappen Download.

Filerne downloades til din browsers standardplacering til overførsler. Hvis overførslen indeholder flere filer, kombineres de i en .zip-fil med navnet Overfør.

Sådan gemmer du filer fra en overførsel i din Dropbox-konto:

1. Åbn Dropbox Transfer-linket.
  2. Klik på Gem i Dropbox.

Filerne gemmes i en ny mappe i mappen Dropbox Transfer-filer.

Sådan administrerer du overførsler for dit Dropbox Business-team

Sådan fjerner du dit teams mulighed for at oprette filoverførsler:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel i sidepanelet til venstre.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Deling.
  5. Vælg Fra ud for Deling af filer med Dropbox Transfer. Der vil ikke længere være adgang til eksisterende overførselslinks.

Bemærk! Kun teamadministratorer kan administrere denne indstilling – brugeradministratorer og supportadministratorer kan ikke deaktivere overførsler.

Sådan ser du dit teams overførselsaktivitet:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel i sidepanelet til venstre.
  3. Klik på Aktivitet.
  4. Filtrer efter den aktivitet, du vil se.

Bemærk! Når et medlem fjernes fra et team, slettes de overførsler, som vedkommende oprettede som medlem af teamet, og de vil ikke længere være tilgængelige.