Sådan bruger du Dropbox Transfer

Dropbox Transfer er en nem metode til at sende filer, du ikke har behov for at samarbejde om. Du kan f.eks. bruge Dropbox Transfer til at sende et færdigt produkt eller en færdig kontrakt til en kunde.

Dropbox Transfer giver ejere af overførsler større kontrol, end hvis de deler en mappe, fordi:

• Ejere af overførsler kan se, hvor mange gange en overførsel er blevet set eller downloadet
  • Filer, der deles via en overførsel, vises ikke i modtagerens Dropbox-mappe
  • Overførsler udløber automatisk efter 7 dage
  • Modtagerne kan ikke redigere filerne i en overførsel

Når du sender en overførsel, får modtageren et link med dit navn, en liste med filnavne og -størrelser og overførslens udløbsdato. Modtagerne kan dele overførselslinket. Det er ikke nødvendigt at have en Dropbox-konto for at få adgang til eller downloade en overførsel.

Bemærk! Den maksimale størrelse på en overførsel afhænger af, hvilken plan du har.

• Basic (gratis): 100 MB
  • Plus: 2 GB
  • Professional: 100 GB
  • Business Standard: 2 GB
  • Business Advanced, Enterprise og Education: 100 GB

Sådan opretter du en overførsel

Sådan opretter du en overførsel på dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Overfør.
  3. Klik på Opret overførsel.
  4. Du kan føje filer til din overførsel på tre måder:
    • Klik på plusikonet
    • Træk og slip filer fra din computer
    • Klik på Tilføj fra Dropbox
  5. Klik på Næste.
  6. Vælg udløbsdatoen i rullemenuen.
    • Overførsler indstilles automatisk til at udløbe efter 7 dage, men brugere med Professional, Business Advanced, Enterprise eller Education har mulighed for at indstille, at overførslen skal udløbe efter 7, 30, 60 eller 90 dage
  7. Klik på Næste.
  8. Klik på Kopiér link eller Send via email.

Sådan opretter du en overførsel fra Dropbox-mappen på din computer:

1. Åbn Dropbox-mappen på din computer.
  2. Højreklik på den fil eller mappe, du vil føje til overførslen.
  3. Klik på Send med Transfer.
    • Klik på tandhjulsikonet for at indstille udløbsdatoen eller en adgangskode til overførslen
    • Klik på plusikonet for at tilføje flere filer
  4. Klik på Næste.
  5. Klik på Kopiér link eller Send via email for at dele overførselslinket.

Bemærk! Du vil kun se Visninger og Downloads for overførsler sendt via e-mail.

Sådan tilpasser du en overførsel

Hvis du har en Dropbox Professional-, Business Advanced-, Enterprise- eller Education-plan, kan du ændre overførslens baggrund eller tilføje dit eget logo. Den baggrund og det logo, du vælger, vises på alle dine overførsler, medmindre du ændrer dem.

Sådan tilpasser du dine overførsler:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Overfør.
  3. Klik på Tilpas designet.
  4. Klik på rullemenuen ud for Vælg baggrund eller Vælg logo for at tilføje en baggrundsfarve, et baggrundsbillede eller et logo.
  5. Klik på Gem.

Sådan sletter du en overførsel

Når du sletter en overførsel, fjernes overførslen fra din konto, og personer med linket kan ikke længere se filerne. Sådan sletter du en overførsel:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Overfør.
  3. Klik på ikonet ... (de tre prikker) ud for den overførsel, du vil slette.
  4. Klik på Slet.

Slettede overførsler kan ikke gendannes.

Sådan ser du, hvor mange gange en overførsel er blevet set eller downloadet

Ejere af overførsler vil modtage en e-mail, der giver dem besked, når nogen har downloadet deres overførsel. Sådan ser du, hvor mange gange en overførsel er blevet set eller downloadet:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Overfør.
  3. Se Besøg og Downloads ud for hver overførsel.

Sådan ændrer du en overførsels udløbsdato

Når en overførsel er udløbet, er den ikke længere tilgængelig for personer med linket, og den kan ikke sendes igen. Sådan ændrer du udløbsdatoen, efter at en overførsel er blevet sendt:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Overfør.
  3. Klik på den overførsel, du vil redigere.
  4. Klik i Indstillinger, klik på pilen under Udløb, og vælg den ønskede udløbsdato.
  5. Klik på Gem.

Bemærk! Brugere af Professional, Business Advanced, Enterprise og Education kan indstille en udløbsdato op til et år senere.

Sådan ser du udløbne overførsler

Hvis du er ejer af en overførsel og gerne vil se en udløbet overførsel:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Overfør.
  3. Klik på fanen Udløbet.

Bemærk! Basic-brugere kan ikke se udløbne overførsler.

Sådan downloader du filer fra en overførsel

Sådan downloader du filer fra en overførsel til din computer:

1. Åbn Dropbox Transfer-linket.
  2. Klik på knappen Download.

Filerne downloades til din browsers standardplacering til overførsler i en .zip-fil med navnet Transfer.

Sådan gemmer du filer fra en overførsel i din Dropbox-konto:

1. Åbn Dropbox Transfer-linket.
  2. Klik på Gem i Dropbox.

Filerne gemmes i en ny mappe i mappen Dropbox Transfer-filer.

Sådan administrerer du overførsler for dit Dropbox Business-team

Sådan fjerner du dit teams mulighed for at oprette filoverførsler:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanelet.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Deling.
  5. Vælg Fra ud for Deling af filer med Dropbox Transfer.

Der vil ikke længere være adgang til eksisterende overførselslinks.

Bemærk! Kun teamadministratorer kan administrere denne indstilling – brugeradministratorer og supportadministratorer kan ikke deaktivere overførsler.

Sådan ser du dit teams overførselsaktivitet:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanelet.
  3. Klik på Aktivitet.
  4. Filtrer efter den aktivitet, du vil se.

Bemærk! Når en medarbejder fjernes fra et team, vil de overførsler, som medarbejderen oprettede som medlem af teamet, ikke længere være tilgængelige.