Sådan bruger du Dropbox Transfer

Du kan bruge Dropbox Transfer til at sende filer, du ikke ønsker at samarbejde i. Du kan f.eks. bruge Dropbox Transfer til at levere et færdigt produkt eller en kontrakt til en kunde.

Når du sender en overførsel, får modtageren et link, som vedkommende kan klikke på for at downloade filerne. Modtageren behøver ikke at have en Dropbox-konto for at få adgang til eller downloade en overførsel.

Den maksimale størrelse på en overførsel afhænger af, hvilken plan du har.

• Basic (gratis): 100 MB
  • Plus: 2 GB
  • Family: 2 GB
  • Professional: 100 GB
  • Standard: 2 GB
  • Advanced, Enterprise eller Education: 100 GB

Bemærk! De medlemmer af Dropbox-virksomhedsteams, der har købt tilføjelsesprogrammet Kreative værktøjer, kan sende overførsler med en størrelse på op til 250 GB.

Kunder på en af planerne Dropbox Professional, Advanced, Enterprise eller Education kan tilpasse overførsler med udløbsdatoer, adgangskoder, logoer og baggrunde.

Sådan opretter du en overførsel

Sådan opretter du en overførsel på dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på gitterikonet øverst til venstre.
  3. Klik på Transfer i den viste menu.
  4. Klik på Opret overførsel.
  5. Du kan føje filer til din overførsel på tre måder:
    • Klik på “+” (plusikonet)
    • Træk og slip filer fra din computer
    • Klik på Tilføj fra Dropbox
  6. Klik på redigeringsikonet (blyanten) for at skrive et navn til din overførsel, hvis du vil.
  7. Klik på tandhjulsikonet for at angive en udløbsdato eller en adgangskode.
    • Afhængigt af din plan indstilles overførsler automatisk til at udløbe efter 7 eller 30 dage. Professional-, Advanced-, Enterprise- og Education-brugere har mulighed for at tilføje en adgangskode og forlænge udløbstiden til op til et år.
  8. Klik på Opret overførsel.
  9. Klik på Kopiér link eller Send via e-mail.

Sådan opretter du en overførsel fra din computer:

1. Åbn Stifinder (Windows), Finder (Mac) eller Dropbox-mappen på din computer.
  2. Højreklik på den fil eller mappe, du vil føje til overførslen.
  3. Klik på Send med Transfer.
  4. Klik på tandhjulsikonet for at angive en udløbsdato eller en adgangskode.
    • Afhængigt af din plan indstilles overførsler automatisk til at udløbe efter 7 eller 30 dage. Professional-, Advanced-, Enterprise- og Education-brugere har mulighed for at tilføje en adgangskode og forlænge udløbstiden til op til et år.
  5. Klik på Opret overførsel.
  6. Klik på Kopiér link eller Send via e-mail for at dele overførselslinket.

Bemærk! Dropbox-computerappen skal være installeret, før du kan sende overførsler fra din computer.

Sådan opretter du en overførsel på din iOS-enhed:

1. Åbn Dropbox-appen på din iPhone/iPad.
  2. Tryk på "+” (plusikonet).
  3. Tryk på Overfør filer.
  4. Tryk på Tilføj fra Dropbox eller Tilføj fra kamerarulle, og vælg de filer, du vil føje til din overførsel.
    • Bemærk! Du kan ikke føje mapper til en overførsel på iOS.
  5. Tryk på Fortsæt.
  6. Tryk på Indstil udløbsdato for at vælge en udløbsdato.
    • Overførsler indstilles automatisk til at udløbe efter 7 eller 30 dage afhængigt af din plan. Alle brugere kan reducere antallet af dage, men Professional-brugere kan forlænge udløbstiden til op til et år.
  7. Hvis du er på Dropbox Professional, Advanced, Enterprise eller Education, kan du trykke på Tilføj adgangskode for at beskytte overførslen med en adgangskode.
  8. Tryk på Fortsæt.
  9. Tryk på E-mail eller Hent link for at dele dit overførselslink.

Sådan opretter du en overførsel på din Android-enhed:

1. Åbn Dropbox-appen på din Android-enhed.
  2. Tryk på + (plusikonet).
  3. Tryk på Send overførsel.
  4. Tryk på Fortsæt.
  5. Markér afkrydsningsfeltet ud for den fil eller mappe, du vil overføre.
  6. Tryk på Overfør filer.
  7. Tryk på Fortsæt.
  8. Du kan vælge et nyt navn til din overførsel, markere knappen for at modtage meddelelser om downloads og indstille en udløbsdato.
  9. Tryk på Fortsæt.

Når din overførsel er klar, vises “Din overførsel er klar”. Derefter kan du trykke på Del link, Ny overførsel eller Færdig.

Se denne video for at få et overblik over Dropbox Transfer.

Sådan ændrer du navnet på en overførsel

Sådan ændrer du navnet på en overførsel:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på gitterikonet øverst til venstre.
  3. Klik på Transfer i den viste menu.
  4. Klik på den overførsel, du vil redigere.
  5. Klik på redigeringsikonet (blyanten) ud for navnet på overførslen.
  6. Skriv et nyt navn.
  7. Klik på Gem.

Sådan tilpasser du en overførsel

Hvis du har en Dropbox Professional-, Business Advanced-, Enterprise- eller Education-plan, kan du ændre overførslens baggrund eller tilføje dit eget logo. Den baggrund og det logo, du vælger, vises på alle dine overførsler, medmindre du ændrer dem.

Sådan tilpasser du dine overførsler:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på gitterikonet øverst til venstre.
  3. Klik på Overfør.
  4. Klik på Tilpas designet.
  5. Hvis du vil tilføje en baggrundsfarve, et baggrundsbillede eller et logo, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for Vælg baggrund eller Vælg logo.
    • Bemærk! Baggrunde og logoer har en grænse for filstørrelsen på 5 MB. Størrelse på logoer tilpasses, hvis de er for store.
  6. Klik på Gem.

Sådan sletter du en overførsel

Når du sletter en overførsel, fjernes overførslen fra din konto, og personer med linket kan ikke længere se filerne. Sådan sletter du en overførsel:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på gitterikonet øverst til venstre.
  3. Klik på Transfer i den viste menu.
  4. Klik på "..." (de tre prikker) ud for den overførsel, du vil slette.
  5. Klik på Slet.

Bemærk! Slettede overførsler kan ikke gendannes.

Sådan ser du, hvor mange gange en overførsel er blevet set eller downloadet

Ejeren af en overførsel modtager en e-mail, når nogen downloader en overførsel. Sådan ser du, hvor mange gange en overførsel er blevet set eller downloadet:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på gitterikonet øverst til venstre.
  3. Klik på Transfer i den viste menu.
  4. Se Visninger og Downloads ud for hver overførsel.

Hvis du sender en overførsel via e-mail, kan du se, hvem der har fået vist eller downloadet den. Sådan ser du, hvem der har set eller overført en overførsel:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på gitterikonet øverst til venstre.
  3. Klik på Transfer i den viste menu.
  4. Klik på den overførsel, du vil se oplysninger om.
  5. Du kan se statussen ud for hvert navn under Sendt til [x] personer.

Sådan ændrer du en overførsels udløbsdato

Udløbne overførsler er ikke længere tilgængelige og kan ikke sendes igen. Sådan ændrer du udløbsdatoen, efter at en overførsel er blevet sendt:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på gitterikonet øverst til venstre.
  3. Klik på Transfer i den viste menu.
  4. Vælg den overførsel, du vil redigere.
  5. Klik på pilen under Udløb under Indstillinger, og vælg en udløbsdato.
  6. Klik på Gem.

Bemærk! Brugere af Professional, Business Advanced, Enterprise og Education kan indstille en udløbsdato op til et år senere.

Sådan ser du udløbne overførsler

Hvis du er ejer af en overførsel og gerne vil se udløbsdatoen for en overførsel:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på gitterikonet øverst til venstre.
  3. Klik på Transfer i den viste menu.
  4. Klik på fanen Udløbet.

Bemærk! Det er kun Premium-brugere, der kan se udløbne overførsler.

Sådan åbner du forhåndsvisning af filer fra en overførsel

Hvis du vil have forhåndsvist filerne i en overførsel, skal du åbne Dropbox Transfer-linket og klikke på det ikon med øjet, som vises, når du peger på et filnavn.

Sådan downloader du filer fra en overførsel

Sådan downloader du filer fra en overførsel til din computer:

1. Åbn Dropbox Transfer-linket.
  2. Klik på knappen Download alle for at gemme alle filerne, eller peg på den enkelte fil, og klik på det viste pileikon.
  3. Filerne downloades til din browsers standardplacering til overførsler. Hvis overførslen indeholder flere filer, kombineres de i en ZIP-fil med navnet Transfer.
    • Hvis du vil gemme filer fra en overførsel på din Dropbox-konto, skal du åbne Dropbox Transfer-linket og klikke på Gem i Dropbox. Filerne gemmes i en ny mappe i mappen Dropbox Transfer-filer.

Sådan administrerer du overførsler for dit Dropbox Business-team

Sådan fjerner du dit teams mulighed for at oprette filoverførsler:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel i sidepanelet til venstre.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Deling.
  5. Vælg Fra ud for Deling af filer med Dropbox Transfer. Der vil ikke længere være adgang til eksisterende overførselslinks.

Bemærk! Kun teamadministratorer kan administrere denne indstilling – brugeradministratorer og supportadministratorer kan ikke deaktivere overførsler.

Sådan ser du dit teams overførselsaktivitet:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel i sidepanelet til venstre.
  3. Klik på Aktivitet.
  4. Filtrer efter den aktivitet, du vil se.

Bemærk! Når et teammedlem fjernes fra et team, slettes vedkommendes overførsler, og de er ikke længere tilgængelige.