Gem genveje til websider i dine Dropbox-mapper

Du kan gemme en genvej til en webside i en Dropbox-mappe på samme måde, som du gemmer en fil. Genveje åbnes i din standardwebbrowser.

Genveje gemmes med filtypenavnet .web og repræsenteres med et globusikon.

Bemærk! I Dropbox-mobilappen kan du åbne genveje, men du kan ikke oprette dem.

Opret en genvej i Dropbox

Sådan opretter du en genvej til en webside i Dropbox:

1. Log på dropbox.com, eller åbn computerappen.
  2. Gå til den mappe, du vil gemme genvejen i.
  3. Klik på Opret.
  4. Klik på Genvej.
  5. Indtast genvejens webadresse og navn.
  6. Klik på Opret.

Du kan også oprette en genvej fra Dropbox på proceslinjen eller menulinjen. Sådan gør du:

1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen.
  2. Klik på “+” (plustegnet).
  3. Klik på Genvej.
  4. Indtast genvejens webadresse og navn.
  5. Vælg den mappe på rullelisten Placering, du vil gemme genvejen i.
  6. Klik på Opret.

Omdøb, flyt, kopiér eller slet en genvej

Du kan omdøbe, flytte, kopiere og slette en genvej på samme måde som en almindelig fil: Klik på (de tre prikker) ud for filen, og vælg en kommando på rullemenuen.

Rediger en genvej, der er gemt i Dropbox

Du kan redigere titlen på en genvej på samme måde, som du omdøber en fil. Du kan dog ikke redigere webadressen.

Kan jeg dele en genvej?

Du kan ikke dele en genvej, du har gemt i Dropbox, på samme måde, som du deler en fil. Hvis du vil dele den, skal du sende selve webadressen.

Du kan godt dele den mappe, som genvejen er placeret i. Genvejen kan åbnes af alle, du har delt mappen med.