Sådan bruger du Dropbox Vault

Opdateret Aug 14, 2023
person icon

Denne funktion er tilgængelig for brugere med Dropbox-planerne Plus, Professional eller Family.

Dropbox Vault er en funktion, du kan bruge til at oprette et sted i Dropbox med ekstra sikkerhed til dine mest følsomme filer og dele det med betroede kontakter. Dette sted kaldes en Vault. Den er placeret på din Dropbox-konto og er beskyttet med en pinkode. Apps fra tredjeparter kan ikke åbne eller få adgang til din Vault.

Hvis du er betroet kontakt eller har modtaget en invitation til at blive det, kan du i stedet læse artiklen om, hvad det indebærer at være betroet kontakt.

Bruger du ikke Dropbox Vault endnu? Se, hvordan du med Dropbox kan gemme personlige oplysninger på nettet på en sikker måde.

highlight icon

Bemærk! Brugerne med den seneste opdatering af Dropbox til macOS kan ikke længere få adgang til Vault via Dropbox-computerappen. Du har stadig adgang til Vault på dropbox.com og i Dropbox-mobilappen.

Opret din Vault

Sådan opretter du din Vault:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer) i øverste højre hjørne.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på fanen Generelt.
  5. Klik på Konfigurer ud for Vault under Funktioner. Der åbnes et vindue, hvor du kan konfigurere funktionen.
  6. Klik på Næste.
  7. Skriv en pinkode, og klik på Angiv pinkode.

Din Vault vises sammen med dine filer og mapper på dropbox.com, i Dropbox-mobilappen og i Dropbox-mappen på din computer.

Når du låser din Vault op i Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac), bliver filerne i din Vault automatisk downloadet til din harddisk. Når du låser din Vault igen, bliver filerne i din Vault automatisk fjernet fra harddisken, og de gemmes kun på dropbox.com.

highlight icon

Bemærk! Hvis du allerede har en mappe med navnet “Vault” på din Dropbox-konto, får din Vault i stedet navnet “Dropbox Vault”. Hvis du allerede har en mappe med navnet “Dropbox Vault”, får din Vault navnet “Dropbox Vault (1)”.

Lås din Vault med en pinkode

Dropbox Vault giver dine filer ekstra beskyttelse med en pinkode. Du indstiller en pinkode til din Vault, når du opretter den. Når du vil åbne din Vault, har du 10 forsøg til at skrive pinkoden, før du låses ude. Hvis du bliver låst ude, skal du kontakte support for at få nulstillet din pinkode.

Efter at du har brugt din pinkode til at låse din Vault op, låses din Vault automatisk igen efter 20 minutter på dropbox.com og efter 3 minutter på mobilenheder. Mens din Vault er låst, vises filerne i den ikke i dine  indholdsforslag, seneste elementer, opdateringer og på dine meddelelseslister eller i forslag til søgefeltet.

Sådan låser du din Vault manuelt, så der skal bruges en pinkode til at låse den op:

• På dropbox.com: Klik på hængelåsen i øverste venstre hjørne af din Vault.
  • I Dropbox-mobilappen: Tryk på “” (de tre prikker) i din Vault, og tryk derefter på Lås Vault.
  • I Stifinder (Windows) eller Finder (Mac): Højreklik på din Vault, og klik på Lås Vault.

Din Vaults sikkerhedsforanstaltninger er i tillæg til de sikkerhedsforanstaltninger, som Dropbox bruger til alle dine filer og mapper, herunder kryptering ved inaktivitet og overførsel. Vi anbefaler, at du aktiverer multifaktorgodkendelse for at gøre hele din Dropbox-konto mere sikker.

highlight icon

Bemærk! Hvis du bruger Windows 10 eller senere, cachelagres billeder automatisk på din computer. Det betyder, at billederne muligvis stadig kan ses, efter at du har låst din Vault. Du kan løse problemet ved at køre Diskoprydning for at rydde cachen med miniaturebilleder.

Vælg filer til din Vault

Her er nogle forslag til følsomme filer, du kan føje til din Vault:

• Identifikationsfiler: Billeder af dit pas, kørekort, sygesikringskort eller fødselsattest
  • Helbredsfiler: Sygejournal eller bevis for tegnede forsikringer
  • Juridiske filer: Dit testamente, din vielsesattest eller din lejekontrakt
  • Økonomifiler: Skattepapirer

Lad Dropbox foreslå filer, du kan tilføje i din Vault

person icon

Denne Vault-funktion er kun tilgængelig for nogle Dropbox-kunder.

Når du opretter din Vault, kan du få Dropbox til at foreslå filer, du kan tilføje i den. Hvis du lader Dropbox komme med forslag, vises der en liste over filer, du kan vælge mellem. Disse filer er valgt på baggrund af deres filnavne og indhold, bl.a. nøgleord, som er almindelige i fortrolige filer, f.eks. "skat" eller "pas". Disse oplysninger er private og bruges udelukkende til at foreslå filer til dig.

Føj filer til din Vault

Hvis du føjer en Dropbox-fil eller -mappe til din Vault, fjernes den fra den oprindelige placering i Dropbox og føjes til din Vault. Hvis du føjer en fil eller mappe til din Vault fra et andet sted på computeren, bliver den på sin oprindelige placering, og en kopi af den lægges i din Vault.

Du kan føje en Dropbox-fil eller -mappe til din Vault ved at flytte den dertil på samme måde, som du normalt vil flytte en fil eller mappe i Dropbox. Du kan også føje en fil eller mappe fra Dropbox eller et sted på din computer til din Vault ved at følge vejledningen nedenfor.

highlight icon

Bemærk!

• Delte mapper kan ikke flyttes til din Vault. Afbryd delingen af mappen med alle medlemmer, før du flytter den.
  • Filer med delingstilladelsen “kan redigere” kan ikke flyttes til din Vault. Skift delingstilladelse til “kan se”, før du flytter dem.
  • Du kan ikke åbne eller dele filerne i din Vault med apps fra tredjeparter.
  • På din mobilenhed skal du åbne filer, der er gemt i din Vault, direkte i Dropbox-appen og ikke via apps fra tredjeparter (som Excel eller MS Word).

Tilføj en fil eller mappe på dropbox.com

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Vault på listen over filer og mapper.
  3. Indtast din pinkode.
  4. Klik på Tilføj.
  5. Klik på en af følgende muligheder:
    • Fra Dropbox: Klik på en fil eller mappe, og klik på Vælg.
    • Fra computer (fil): Klik på en fil, og klik på Åbn
    • Fra en computer (mappe): Klik på en mappe, og klik på Vælg mappe (Windows) eller Upload (Mac)
    • Ny mappe: Skriv navnet på den nye mappe, vælg en placering, og klik på Opret

Tilføj en fil eller mappe i Dropbox-computerappen

Du kan føje en fil eller mappe til din Vault i Stifinder (Windows) Finder (Mac) ved at trække eller kopiere filen eller mappen til din Vault.

Del filerne i din Vault

Du kan tildele filerne i din Vault adgangen “kan se”, på samme måde som du deler almindelige filer i Dropbox. Dem, du giver adgangen “kan se”, kan se og skrive kommentarer til dine filer uden en pinkode, men de kan ikke redigere dem.

Skift pinkode

Sådan skifter du pinkode:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Vault på listen med filer.
  3. Indtast din pinkode.
  4. Klik på fanen Indstillinger.
  5. Klik på Angiv pinkode.
  6. Indtast din gamle pinkode og den nye pinkode, du vil bruge.
  7. Klik på Gem.

Nulstil din pinkode

Hvis du vil nulstille din pinkode, skal du åbne din Vault fra dropbox.com eller Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac) og klikke på Har du glemt din pinkode? for at bruge adgangskoden til din Dropbox-konto til at nulstille pinkoden.

highlight icon

Bemærk! Hvis adgangskoden til din Dropbox-konto lige er blevet skiftet, skal du vente 48 timer, før du kan nulstille pinkoden.

Slet din Vault

Hvis du sletter din Vault, bliver de filer, der er gemt i din Vault, slettet permanent, og de kan ikke gendannes. Sådan sletter du din Vault:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer) i øverste højre hjørne.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på fanen Generelt.
  5. Klik på  (de tre prikker) ud for Vault under “Funktioner”.
  6. Klik på Slet Vault.
  7. Klik på Slet.
  8. Angiv din pinkode, og klik på Slet.

Nedgrader, opgrader eller slet din Dropbox-konto

Hvis du nedgraderer din Dropbox-konto til Basic eller opgraderer din Dropbox-konto til en teamkonto, bliver din Vault til en almindelig mappe, næste gang du indtaster din pinkode for at åbne den.

Hvis du sletter din Dropbox-konto, slettes din Vault også.