Hvordan ser jeg, hvem der kigger på mine filer?

Opdateret Oct 10, 2023
Oplysninger om seere giver dig mulighed for at se, om nogen i øjeblikket kigger på en fil. Med visse Dropbox-planer kan du også se, hvornår nogen sidst kiggede på en fil.
highlight icon

Bemærk! Oplysningerne i denne artikel, der relaterer til oplysningerne om visning, kan være forskellige fra oplysninger for webbaserede filer, f.eks. Google Docs/Sheets/Slides, Paper-dokumenter eller filer i Microsoft Office Online.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvordan du nemt kan dele filer og mapper med Dropbox.

Sådan ser du, om nogen kigger på din fil

Når nogen kigger på en delt fil, vises deres avatar med forskellige farver på den viste fil på dropbox.com. Hvis du holder musen over deres avatar, står der: Kigger med nu.

Hvis nogen har tilladelsen Kan se eller Kan redigere til en fil, vises deres avatar med gråt ud for knappen Del, hvis de ikke kigger på filen i øjeblikket. Hvis du deler med teammedlemmer via et delt link, vises deres avatar først, når de kigger på filen.

Sådan ser du, hvornår nogen sidst kiggede på din fil

Kunder med disse planer kan se, hvornår nogen sidst kiggede på en fil:

• Dropbox Advanced
  • Dropbox Enterprise
  • Dropbox Education
  • Dropbox Professional
  • Det vigtigste om Dropbox
  • Dropbox Business
  • Dropbox Business Plus

Hold markøren over en grå avatar i forhåndsvisningen af en fil på dropbox.com for at se, hvornår personen sidst kiggede på filen.

Du kan også se hele historikken for, hvornår filerne blev set af hvem.

Se, hvornår nogen sidst kiggede på en fil

Sådan inviterer du en person til dit team fra oplysningerne om visning for en fil

Oplysningerne om seere viser, om en person, der har set en fil, er medlem af en Dropbox-teamkonto eller ej. Du kan invitere personer til at tilmelde sig dit team direkte fra en fil, du får vist.

highlight icon

Bemærk! Denne mulighed er ikke tilgængelig for administratorer på Dropbox Standard.

Sådan inviterer du en person til dit team:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på den fil, du vil åbne.
  3. Klik på profilbilledet eller initialerne for den person, du vil invitere.
  4. Klik på Inviter til team.
    • Nogle typer administratorer kan invitere nye medlemmer. Hvis du ikke er administrator, vises Foreslå at invitere i stedet for Inviter til team. Klik på Foreslå at invitere for at sende en meddelelse til administratoren om, at du gerne vil invitere en ny person til teamet.

Slå oplysninger om seere fra for bestemte filer eller mapper

Oplysninger om seere er aktiveret for din konto som standard. Hvis det ikke er, skal du aktivere oplysninger om seere.

Når oplysninger om seere er slået til, er de automatisk slået til for alle de filer, du ejer. Hvis du ikke vil se oplysninger om seere, kan du slå funktionen fra for bestemte filer eller mapper:

Sådan slår du oplysninger om seere fra for en delt fil eller mappe:

1. Log på dropbox.com.
  2. Peg på navnet på filen, og klik på delingsikonet (rektangel med en pil opad).
  3. Klik på tandhjulsikonet.
  4. Klik ud for Oplysninger om seer for at slå muligheden Fra.
  5. Klik på Gem.
highlight icon

Bemærk!

• Det er kun ejeren af en delt mappe, der kan deaktivere oplysninger om seere for hele mappen. Alle, som kan administrere adgangen til en mappe, kan deaktivere oplysninger om seere for delte filer i en delt mappe. Du kan også slå oplysninger om seere fra for hele din konto.
  • Hvis oplysninger om seere er slået til, og du kigger på en fil, kan du ikke skjule dine oplysninger om seere for ejeren af filen. De personer, der kigger på dit indhold, kan heller ikke slå oplysninger om seere fra for din delte fil eller mappe.
    • Eksempel: Et teammedlem har slået oplysninger om seere fra. Et teammedlem er blevet inviteret til en delt mappe, der ejes af en person uden for teamet, som har slået oplysninger om seere til. Der vises oplysninger om seere for det pågældende teammedlem på den delte mappe.

Hvordan slår jeg oplysninger om seere fra for hele min konto?

Hvis der ikke skal vises oplysninger om seere til nogen, herunder dig selv, kan du deaktivere funktionen for dit indhold:

Sådan slår du oplysninger om seere fra for din Dropbox-teamkonto

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Administratorpanelet.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Oplysninger om seere.
  5. Vælg Fra som standard eller Helt fra på rullemenuen.
    • Fra som standard: Teammedlemmer kan slå oplysninger om seere til for de filer eller mapper, de ejer.
    • Helt fra: Teammedlemmer kan ikke slå oplysninger om seere til for de filer eller mapper, de ejer.
  6. Gem ændringerne.
highlight icon

Bemærk! Denne indstilling gælder ikke for Send og spor.

Sådan slår du oplysninger om seere fra for din Dropbox-teammedlemskonto

Hvis du er Dropbox-teammedlem, vælger administratoren standarden for dit team.

•  Til som standard eller Fra som standard: Du kan ændre indstillingen til oplysninger om seere for bestemte filer og mapper, som du ejer.
  • Helt fra: Du kan ikke slå oplysninger om seere til for de filer eller mapper, du ejer.
highlight icon

Bemærk! Denne indstilling gælder ikke for Send og spor-links.

Sådan slår du oplysninger om seere fra for din private konto

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller ikonet med et ansigt).
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Slå Se oplysninger om dem, der ser mine filer til Fra.
highlight icon

Bemærk! Hvis du vælger Fra, kan du slå oplysninger om seere til for de filer eller mapper, du ejer.

Ofte stillede spørgsmål om persondata og adgang

Hvem vises oplysninger for?

Du kan se oplysninger om seere for medlemmer af dit team og personer med tilladelsen Kan redigere eller Kan se.

Når personer, som ikke er teammedlemmer og ikke personligt er blevet inviteret til filen, opretter adgang til filen via et delt link, vises de som Gæst. Du kan ikke se navnet eller e-mailadressen på en fils gæst. Gæster kan ikke se oplysninger om seere.

Hvem har adgang til mine filer?

Det er kun dig og de personer, du inviterer til at redigere en fil, der kan invitere andre til dine delte filer.

Se, hvordan du ændrer tilladelser for dine delte mapper og delte links.

Bemærk! Hvis nogen downloader et delt link uden at få vist det på dropbox.com, vises personen ikke i oplysninger om seere.

Hvordan slår jeg oplysninger om seere til for hele min konto?

Oplysninger om seere kan som standard være aktiveret for din konto.

Hvis oplysninger om seere ikke vises for indhold, du ejer, kan du aktivere funktionen for alle de filer, du ejer.

Sådan slår du oplysninger om seere til for dit Dropbox-team:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Vælg Administratorpanel.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Oplysninger om seere.
  5. Vælg Til som standard i rullemenuen.
  6. Gem ændringerne.

Bemærk! Hvis du er medlem af en Dropbox-teamkonto, og administratoren har slået oplysninger om seere fra, skal du kontakte administratoren for at få slået funktionen til.

Sådan slår du oplysninger om seere til for din private konto:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer) i øverste højre hjørne.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Flyt skyderen ud for Oplysninger om seere for alle de filer, jeg ejer til Til.

Hvordan kan jeg slå oplysninger om seere til for bestemte filer eller mapper?

Hvis oplysninger om seere er slået fra for din konto, kan du slå funktionen til for bestemte filer eller mapper:

Sådan slår du oplysninger om seere til for en delt fil eller mappe:

1. Log på dropbox.com.
  2. Peg på navnet på filen, og klik på delingsikonet (rektangel med en pil opad).
  3. Klik på tandhjulsikonet.
  4. Klik på Til ud for Oplysninger om seer.
  5. Klik på Gem.

Hvilke platforme understøtter oplysninger om seere?

Når du får forhåndsvist en fil på dropbox.com, kan du se, når andre kigger på en delt fil på dropbox.com. Hvis nogen bruger Dropbox-badget sammen med en Microsoft Office-fil, kan du se, når de kigger på filen.

Bemærk! Dette gælder ikke Paper-dokumenter eller showcases.

Hvilke platforme understøtter seerhistorik?

Hvis du har adgang til oversigten over seere på dropbox.com, kan du se, når nogen har kigget på en fil i:

• dropbox.com
    • Bemærk! Dette gælder ikke Paper-dokumenter eller showcases
  • Dropbox' mobilapps
  • Dropbox på computeren

Hvis seere bruger Windows, kan du se det, når de kigger på filer i de fleste programmer.

Hvis du bruger macOS 10.9 eller nyere, kan du se, når nogen har kigget på en fil vha.:

• Adobe Acrobat Pro
  • Adobe Photoshop CC 2015 og 2016
  • Microsoft PowerPoint 2011 og 2016
  • Microsoft Word 2011 og 2016
  • Microsoft Excel 2011 og 2016
  • iWork Keynote, Numbers, Pages
  • Forhåndsvisning
  • TextEdit

Bemærk! Hvis en person bruger macOS 10.14 (Mojave) til at se din fil, skal vedkommende muligvis først slå nogle flere indstillinger til.

Hvordan har nogen fået adgang til en fil?

Medlemmer af en delt mappe, som Kan redigere mappen, kan invitere andre til mappen. Klik på Del og Hvem har adgang? på en fil eller mappe for at se, hvilke tilladelser (Kan redigere eller Kan se) en person har.

Hvis du er ejer af en delt mappe, kan du begrænse, hvem der må invitere andre personer til mappen.

Få mere at vide om, hvordan du begrænser fil- og mappetilladelser.

Hvis der vises Gæst på filen, har gæsten oprettet adgang til filen via et delt link. En gæst kan være en person, der har adgang til en fil, men som benytter et delt link, når vedkommende ikke er logget på.

Hvorfor kan jeg ikke se en person, jeg har givet adgang?

Hvis mere end fire personer har kigget på en fil, vises et ikon med et tal på den viste fil på dropbox.com. Ikonet viser, hvor mange personer der har kigget på filen. Klik på dette ikon for at se alle dem, der har haft adgang til filen.

Hvis du ikke kan se den person, du leder efter, har vedkommende måske ikke kigget på filen endnu, eller vedkommende har kigget på filen uden at være logget på. Hvis vedkommende ikke er logget på, vises vedkommende som Gæst, når der kigges på filen.

Hvordan fjerner jeg en bruger fra min fil?

Hvis du vil fjerne en person, der har adgang med tilladelserne kan se eller kan redigere, skal du fjerne vedkommende fra den delte fil eller mappe.

Hvis du delte en fil med en anden via et delt link, skal du slette linket for at fjerne vedkommendes adgang.