Dropbox-sikkerhed

Dropbox er designet fra helt fra bunden med fokus på sikkerhed. Vi sørger for, at dine data er beskyttet ved hjælp af flere beskyttelseslag og med kontrolforanstaltninger, du kan aktivere for at opfylde dine sikkerhedskrav.

Fra siden Sikkerhed kan du justere indstillinger og nemt overvåge forbundne enheder, aktive websessioner og apps fra tredjeparter, der har adgang til din konto. Ser du noget, der ikke ser helt rigtigt ud? Du kan afbryde forbindelsen til apps, og du kan afbryde forbindelsen til og fjernslette en enhed med et klik.

Stærke adgangskoder

Vi træffer omfattende foranstaltninger for at beskytte dine data, men du spiller også en vigtig rolle. Når du opretter stærke adgangskoder, du ikke bruger til andet, til hver af de websites, apps og onlinekonti, du bruger – og regelmæssigt skifter dem – hjælper du med at beskytte din Dropbox-konto og andre konti.

Programmer til administration af adgangskoder, f.eks. 1Password, kan hjælpe dig med at danne stærke adgangskoder, opbevare dem sikkert og nemt logge på dine konti.

Sådan opretter du en stærk adgangskode

En sikker adgangskode er en, der er svær at gætte for en fremmed. Brug ikke almindelige ord eller noget, der minder om personlige oplysninger, f.eks. dit navn, navnet på et familiemedlem eller et kæledyr, eller telefonnumre, adresser eller fødselsdatoer. Usædvanlige ord er gode, men kun hvis du bruger flere af dem sammen.

Følgende tip hjælper dig med at oprette forskellige og sikre adgangskoder. Prøv at bruge en kombination af nogle af eller alle nedenstående elementer:

– Store og små bogstaver, symboler og tal
- En usædvanlig blanding af store og små bogstaver (f.eks. "stORebOGstaver")
– Forkert stavemåde (f.eks. "stavnnnning")
– Egne slangord
– Usædvanlige tal og symboler (bemærk, at brug af "$" i stedet for "s" eller "0" i stedet for "o" er ret almindeligt og formentlig ikke tilstrækkeligt som sikkerhedsforanstaltning)

Brug Dropbox' måling af adgangskoders styrke til at teste din adgangskode i vores værktøj Sikkerhedstjek.

Jeg har glemt min adgangskode. Hvordan nulstiller jeg den?

Multifaktorgodkendelse

Dropbox bruger totrinsbekræftelse til at føje et ekstra sikkerhedslag til din konto. Når denne funktion er slået til, skal du bruge en sekscifret sikkerhedskode ud over dit brugernavn og din adgangskode for at logge ind på din konto. Du skal også bruge koden for at forbinde en ny computer, telefon eller tablet. Du kan få koderne sendt til din telefon i sms'er eller genereret af en mobilapp som Google Authenticator eller Duo Mobile.

Dropbox giver dig også mulighed for at bruge en sikkerhedsnøgle i stedet for en sekscifret kode til totrinsbekræftelse. Sikkerhedsnøgler giver ekstra beskyttelse mod phishingangreb og er nemme at bruge.

Bemærk!

Totrinsbekræftelse og tofaktorgodkendelse er eksempler på godkendelse ved hjælp af flere faktorer.

Sådan gør du: aktivér totrinsbekræftelse

1. Log på dropbox.com.
2. Klik på din avatar.
3. Vælg Indstillinger.
4. Vælg fanen Sikkerhed.
5. Slå Totrinsbekræftelse Til.
6. Klik på Kom i gang.
7. Indtast din adgangskode igen.
8. Vælg, om du vil modtage din sikkerhedskode i en sms eller i en mobilapp. Klik enten på Brug sms eller Brug en mobil-app, og følg anvisningerne.
9. Indtast en sikkerhedskode for at fuldføre opsætningen (du modtager den enten via en sms eller en godkenderapp, afhængigt af den metode, du valgte).
10. Klik på Næste.

Bemærk! Hvis du bruger en godkenderapp til at hente dine bekræftelseskoder, skal du tilføje et primært og et sekundært alternativt telefonnummer.

Gendan og genopret filer

Hvis du ved et uheld sletter en fil eller gemmer en ny version af en fil, du ikke er tilfreds med, skal du ikke være bekymret. Dropbox gemmer kopier af dine slettede filer, mapper og Dropbox Spaces i en bestemt periode, også tidligere versioner af filer. Du kan på et øjeblik genoprette en fil eller gendanne en fil til en tidligere version på dropbox.com.

Sådan gør du: Gendan og genopret filer

Sådan gendanner du tidligere versioner af filer

1. Log på dropbox.com.
2. Vælg den fil, du vil se tidligere versioner af.
3. Klik på Versionshistorik i menuen i sidepanelet til højre.
– Du kan også klikke på "" (tre prikker) ud for filens navn for at se flere muligheder
4. Vælg en version, du vil se en forhåndsvisning af.
5. Klik på Gendan ved den version, du vil gendanne.

Bemærk! I Windows og Linux skal du højreklikke på filen og vælge Versionshistorik for at se en forhåndsvisning af en tidligere version og gendanne den. På Mac skal du trykke på Ctrl på tastaturet og samtidig kikke på filen for at vælge Se tidligere versioner.

Sådan gendanner du slettede filer i Dropbox

1. Log på dropbox.com.
2. Klik på Filer i sidepanelet.
3. Klik på Slettede filer.
4. Find den slettede fil, den slettede mappe eller det slettede Space, du vil gendanne, og klik på navnet.
5. Klik på Gendan.

Læs, hvordan du gendanner flere filer, mapper eller Spaces.

Jeg slettede en delt mappe. Påvirker det andre medlemmer af mappen?

Hvordan får jeg elementet tilbage?

Næste trin: Få mere at vide, og få hjælp

Du kan få mere at vide og få hjælp i Dropbox på mange forskellige måder, så du kan få mest muligt ud af din konto. I næste afsnit vil vi gennemgå de forskellige måder, du kan få mere at vide på, hvor du kan få hjælp, hvordan du bliver medlem af vores fantastiske brugercommunity, og hvordan du kontakter support.