Synkronisering med Dropbox

Synkronisering er den proces, hvor dit indhold synkroniseres mellem din lagerplads i skyen, dine computere og dine mobilenheder. Processen betyder, at du altid har de nyeste versioner af filer lige ved hånden. Lad os se på, hvordan det fungerer.

‑ Synkronisering sker automatisk på din Dropbox-konto. Hvis der sker en ændring, f.eks. en ny fil eller mappe, en ændring af en eksisterende fil eller en sletning, vil Dropbox automatisk føre ændringerne ajour på alle de enheder, hvor du er logget på.

‑ Alle opdateringer sker i baggrunden, så længe du har en aktiv internetforbindelse, Dropbox er installeret på din computer eller mobilenhed, og du er logget på. Hvis du er offline, synkroniseres filer i dine Dropbox-mapper, så snart enheden er online igen.

Bemærk, at filerne i Dropbox-mappen på din harddisk bliver på din computer, selvom de synkroniseres til skyen. Du kan spare plads med Dropbox' synkroniseringsfunktioner, som giver dig mulighed for at indstille, at nogle af eller alle dine filer kun skal være tilgængelige online (det kommer vi til som det næste).

Sørg for at downloade Dropbox-appen til din computer og andre enheder, hvor du vil have adgang til dine filer. Log på Dropbox på alle enheder med samme e-mailadresse og adgangskode.

Læs mere om synkronisering.

Spar plads med selektiv synkronisering

Med selektiv synkronisering kan du skabe plads på harddisken ved at flytte indhold fra din computer til skyen.

Funktionen Selektiv synkronisering findes i alle Dropbox-planer og giver dig mulighed for at vælge, hvilke filer du vil fjerne fra din harddisk. Du har stadig adgang til dem på dropbox.com, men de vises ikke på din computer. Selektiv synkronisering hjælper dig med at spare plads på din computer uden at slette noget fra din Dropbox-konto.

Sådan bruger du selektiv synkronisering til at spare plads på din harddisk

1. Hvis du ikke allerede har installeret Dropbox på din computer.
2. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen (Windows) eller menulinjen (Mac).
3. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer).
4. Vælg Præferencer.
5. Klik på Synkroniser.
6. Klik på Selektiv synkronisering (Windows og Linux) eller Vælg mapper til synkronisering (Mac).
7. Fjern markeringen af de mapper, som du ikke har brug for på din computers harddisk. De vil stadig være tilgængelige på din konto på dropbox.com.
Bemærk! Alle mapper med et grønt flueben er downloadet på din computer.
8. Vælg Opdater, når du er færdig.

Adgang til indhold offline

Dropbox virker anderledes på din telefon end på din computer: Mobilappsene gemmer ikke filer på dine enheder, men viser dine filer i skyen på samme måde som på dropbox.com. Selv når du åbner og redigerer en fil på din telefon, arbejder du stadig med filen i skyen i stedet for at downloade den på din enhed.

Hvis du vil have adgang til dine filer, når du ikke har Wi-Fi-adgang eller kan bruge mobildata, kan du gøre filer tilgængelige offline ved at slå indstillingen Tilgængelig offline til. Har du brug for at gå et skridt videre? Markér en hel mappe for at gøre indholdet tilgængeligt offline på din telefon eller tablet.

Sådan gør du: Gør indhold tilgængeligt offline

1. Åbn Dropbox-mobilappen, og gå til den fil, du vil gøre tilgængelig offline.
2. Tryk på "
..." (de tre prikker) ud for filnavnet.
3. Slå
Tilgængelig offline til.

Du får adgang til dine offlinefiler ved at trykke på Offline i menuen (Android) eller på fanen Dropbox (iOS) i din Dropbox-mobilapp.

1. Åbn Dropbox-mobilappen, og gå til den mappe, du vil gøre tilgængelig offline.
2. Tryk på "..." (de tre prikker) under navnet på elementet.
3. Tryk på Tilgængelig offline.

Du får adgang til dine offlinemapper ved at trykke på Offline i menuen (Android) eller på fanen Dropbox (iOS) i din Dropbox-mobilapp.

Næste trin: Koordiner og opret

Dropbox omdanner dine mapper til sammenhængende arbejdsområder. Nu vil vi se nærmere på, hvordan du kan organisere dit indhold ved hjælp af mappeoversigter og andre funktioner. Vi gennemgår også, hvordan du kan oprette og administrere forskellige typer indhold.