Dropbox-sikkerhed

Dropbox er designet helt fra bunden med fokus på sikkerhed. Vi sørger for, at dine data er beskyttet ved hjælp af flere beskyttelseslag og med kontrolforanstaltninger, du kan aktivere for at opfylde dine sikkerhedskrav.

Fra siden Sikkerhed kan du justere indstillinger og nemt overvåge forbundne enheder, aktive websessioner og apps fra tredjeparter, der har adgang til din konto. Ser du noget, der ikke ser helt rigtigt ud? Du kan afbryde forbindelsen til apps, og du kan afbryde forbindelsen til og fjernslette en enhed med et klik.

Stærke adgangskoder

Vi træffer omfattende foranstaltninger for at beskytte dine data, men du spiller også en vigtig rolle. Når du opretter stærke adgangskoder, du ikke bruger til andet, til hver af de websites, apps og onlinekonti, du bruger – og regelmæssigt skifter dem – hjælper du med at beskytte din Dropbox-konto og andre konti.

Programmer til administration af adgangskoder, f.eks. 1Password, kan hjælpe dig med at danne stærke adgangskoder, opbevare dem sikkert og nemt logge på dine konti.

Sådan opretter du en stærk adgangskode

En sikker adgangskode er en, der er svær at gætte for en fremmed. Brug ikke almindelige ord eller noget, der minder om personlige oplysninger, f.eks. dit navn, navnet på et familiemedlem eller et kæledyr, eller telefonnumre, adresser eller fødselsdatoer. Usædvanlige ord er gode, men kun hvis du bruger flere af dem sammen. Følgende tip hjælper dig med at oprette forskellige og sikre adgangskoder.

Prøv at bruge en kombination af nogle af eller alle nedenstående elementer:

– Store og små bogstaver, symboler og tal

– Ualmindelig brug af store og små bogstaver (f.eks. "stORebogSTAver")

– Ualmindelig stavning (f.eks. "stavvvvning")

– Personlige slangord

– Ualmindelige tal og symboler (bemærk, at brugen af "$" i stedet for "s" og "0" i stedet for "o" er ret almindeligt og ikke rigtig udgør nogen forøgelse af sikkerheden)

Brug Dropbox' måling af adgangskoders styrke til at teste din adgangskode i vores værktøj Sikkerhedstjek.

Jeg har glemt min adgangskode. Som medlem af et Business-team skal du muligvis kontakte din teamadministrator for at få nulstillet din adgangskode.

Multifaktorgodkendelse

Dropbox bruger totrinsbekræftelse til at føje et ekstra sikkerhedslag til din konto. Når denne funktion er slået til, skal du bruge en sekscifret sikkerhedskode ud over dit brugernavn og din adgangskode for at logge ind på din konto. Du skal også bruge koden for at forbinde en ny computer, telefon eller tablet. Du kan få koderne sendt til din telefon i sms'er eller genereret af en mobilapp som Google Authenticator eller Duo Mobile.

Dropbox giver dig også mulighed for at bruge en sikkerhedsnøgle i stedet for en sekscifret kode til totrinsbekræftelse. Sikkerhedsnøgler giver ekstra beskyttelse mod phishingangreb og er nemme at bruge.

Bemærk

Totrinsbekræftelse og tofaktorgodkendelse er eksempler på godkendelse ved hjælp af flere faktorer.

Sådan gør du: aktivér totrinsbekræftelse

1. Log på dropbox.com.

2. Klik på din avatar.

3. Vælg Indstillinger.

4. Vælg fanen Sikkerhed.

5. Vælg  Til for Totrinsbekræftelse.

– Hvis Administreret med enkeltlogon vises under fanen Sikkerhed, bruger dit team enkeltlogon (SSO). Det betyder, at du muligvis ikke kan bruge totrinsbekræftelse med Dropbox. Kontakt din administrator for at få mere at vide.

6. Klik på Kom i gang.

7. Indtast din adgangskode igen.

8. Vælg, om du vil modtage din sikkerhedskode i en sms eller i mobilappen. Klik på Brug sms eller Brug en mobil-app, og følg anvisningerne.

9. Indtast en sikkerhedskode for at fuldføre opsætningen (du modtager den enten via en sms eller en godkenderapp, afhængigt af den metode, du valgte).

10. Klik på Næste.

Bemærk! Hvis du bruger en godkenderapp til at hente dine bekræftelseskoder, skal du tilføje et primært og et sekundært alternativt telefonnummer.

Gendan og genopret filer

Hvis du ved et uheld sletter en fil eller gemmer en ny version af en fil, du ikke er tilfreds med, skal du ikke være bekymret. Dropbox gemmer kopier af dine slettede filer, mapper og Dropbox Spaces i en bestemt periode, også tidligere versioner af filer. Du kan på et øjeblik genoprette en fil eller gendanne en fil til en tidligere version på dropbox.com.

Sådan gør du: Gendan og genopret filer

Sådan gendanner du tidligere versioner af filer

1. Log på dropbox.com.

2. Vælg den fil, du vil se tidligere versioner af.

3. Klik på Versionshistorik i menuen i højre sidepanel.

– Alternativt kan du klikke på "" (de tre prikker) ud for filnavnet for at se flere muligheder

4. Vælg den version, du vil have forhåndsvist.

5. Klik på Gendan ud for den version, du vil gendanne.

Bemærk! I Windows og Linux skal du højreklikke på filen og vælge Versionshistorik for at få vist og gendanne en tidligere version. På en Mac skal du trykke på Ctrl og samtidig klikke på filen og vælge Se tidligere versioner.

Sådan gendanner du slettede filer i Dropbox

Næste trin: Få mere at vide, og få hjælp

Du kan få mere at vide og få hjælp i Dropbox på mange forskellige måder, så du kan få mest muligt ud af din konto. I næste afsnit vil vi gennemgå de forskellige måder, du kan få mere at vide på, hvor du kan få hjælp, og hvordan du bliver medlem af vores fantastiske brugercommunity.