Dit Dropbox-teamområde

Med Dropbox Business får du et nyt sted til at holde dit team synkroniseret. Det kalder vi teamområdet. I teamområdet kan du gemme, få adgang til, dele og redigere filer, mapper og Dropbox Spaces sammen med dine kolleger, og du kan anmode om feedback og meget mere.

I dette afsnit gennemgår vi, hvordan teamområdet ser ud, og hvordan du kommer i gang med at bruge praktiske værktøjer som Smart synkronisering og Dropbox Paper.

Dit Dropbox-teamområde

Dropbox-teammapper

Når du har logget på, kan du få vist blå mapper med et ikon af en bygning i dit teamområde. Det er teammapper, der er oprettet af din administrator. Hvis du tidligere brugte Dropbox Basic, vil disse særlige teammapper give dig ekstra muligheder for at holde styr på dine ting.

Teammapper er et sted, hvor du nemt kan dele indhold med dine kolleger. Når du tilføjer en fil i en teammappe, bliver den automatisk tilgængelig for alle medlemmer af den eller de grupper, der har adgang til teammappen. Administratorer kan invitere andre uden for gruppen til at se eller redigere bestemte filer og undermapper, eller de kan begrænse adgang til indholdet. Selvom teammapper oprettes og administreres af din administrator, kan du også oprette dine egne delte mapper og Spaces (dem fortæller vi mere om i næste kapitel).

Få mere at vide om teammapper.

Teammedlemsmapper

De filer, der gemmes i en Dropbox Business-teammappe, deles automatisk med alle de teammedlemmer, der er medlem af mappen. Hvis du ikke vil dele endnu, kan du i stedet føje filen til din egen teammedlemsmappe. Denne mappe er til dig og dine egne arbejdsfiler. Og uanset om en fil er i en teammappe eller en af dine egne mapper eller Spaces, kan du tilpasse delingen for at begrænse, hvem der kan se og redigere dine ting.

Bemærk! Selvom dine teammedlemsmapper og Spaces ikke automatisk deles, kan administratorer få adgang til dem via administratorpanelet eller ved at logge på med dine kontooplysninger.

Teammedlemsmapper

Smart synkronisering

Med Dropbox Smart synkronisering kan du nemt frigøre diskplads på din computer ved at flytte filer og mapper til skyen (Kun online).

De filer og mapper, der gemmes med Smart synkronisering, vises i Dropbox-mappen på din computer, i Dropbox-mobilappen og på dropbox.com, så det er nemt at komme til dem. Når du har brug for adgang til en fil, der er gemt med Smart synkronisering, dobbeltklikker du bare på den, hvorefter Dropbox hurtigt downloader og åbner den for dig.

Smart synkronisering kan også hjælpe dig med at spare plads automatisk ved at identificere sjældent brugte filer og mapper og flytte dem til skyen.

Selvom din administrator kan vælge standardindstillinger for synkronisering for teamet, kan du til enhver tid aktivere Smart synkronisering for bestemte filer, mapper og Spaces og vælge at gemme dem lokalt eller kun online. Med Smart synkronisering og andre funktioner som selektiv synkronisering kan du bruge mindre tid på at administrere din lagerplads og mere tid på vigtige opgaver.

Sådan gør du: Smart synkronisering

Sådan administrerer du indhold med Smart synkronisering i computerappen

1. Åbn computerappen.
2. Find det indhold, du vil gøre tilgængeligt online eller lokalt.
3. Ctrl-klik eller højreklik på en fil, en mappe eller et Space.
4. Vælg Smart synkronisering.
5. Vælg Kun online eller Lokal.

Sådan administrerer du indhold i Dropbox-mappen med Smart synkronisering

1. Åbn Dropbox-mappen på computerens harddisk.
2. Find det indhold, du vil gøre tilgængeligt online eller lokalt.
3. Ctrl-klik eller højreklik på elementet.
4. Vælg Smart synkronisering.
5. Vælg Kun online eller Lokal.

Sådan bruger du Smart synkronisering til at synkronisere indhold, der kun er online, til en computer

Åbn en fil, som du plejer. Enten fra Dropbox-computerappen, filens tilhørende program, Finder (Mac) eller Windows Stifinder. Dropbox downloader med det samme filen til din computer. Filen vil fortsat blive synkroniseret til din Dropbox-konto, men den vil også bruge plads på din harddisk.

Selektiv synkronisering

Selektiv synkronisering er en anden Dropbox-funktion, der giver dig mulighed for at vælge, hvilke filer du vil fjerne fra din harddisk. Du har stadig adgang til dem på dropbox.com, men de vises ikke på din computer. Med selektiv synkronisering kan du frigive plads på din harddisk, uden at du skal slette indhold fra din Dropbox-konto.

Sådan løser du almindelige problemer med selektiv synkronisering.

Adgang til indhold offline

Dropbox virker anderledes på din telefon end på din computer: Mobilappsene gemmer ikke filer på dine enheder, men viser dine filer i skyen på samme måde som på dropbox.com. Selv når du åbner og redigerer en fil på din telefon, arbejder du stadig med filen i skyen i stedet for at downloade den på din enhed.

Hvis du vil have adgang til dit arbejde, når du ikke har Wi-Fi-adgang eller kan bruge mobildata, kan du gøre filer tilgængelige offline ved at slå indstillingen Tilgængelig offline til. Har du brug for at gå et skridt videre? Markér en hel mappe eller et Dropbox Space for at gøre indholdet tilgængeligt offline på din telefon eller tablet.

Sådan gør du: Gør indhold tilgængeligt offline

Gør filer tilgængelige offline

1. Gå til den fil i Dropbox-mobilappen, du vil gøre tilgængelig offline.

2. Tryk på ikonet ... (tre prikker) ud for filnavnet.

3. Slå Tilgængelig offline til.

Du får adgang til dine offlinefiler ved at trykke på Offline i menuen (Android) eller på fanen Dropbox (iOS) i din Dropbox-mobilapp.

Gør en mappe eller et Dropbox Space tilgængeligt offline

1. Gå til den mappe i Dropbox-mobilappen, du vil gøre tilgængelig offline.

2. Tryk på ikonet ... (tre prikker) under navnet.

3. Slå Tilgængelig offline til.

Du får adgang til dine offlinemapper og Spaces ved at trykke på Offline i menuen (Android) eller på fanen Dropbox (iOS) i din Dropbox-mobilapp.

Næste trin: Koordiner og opret

Dropbox omdanner dine mapper til sammenhængende arbejdsområder. Nu vil vi se nærmere på, hvordan du kan organisere dit indhold ved hjælp af Dropbox Spaces og funktionerne i computerappen. Vi gennemgår også, hvordan du kan oprette og administrere forskellige typer indhold.