Del indhold i Dropbox

Du kan dele alle de ting, du har gemt i din Dropbox. Og du vælger selv, om dem, du deler med, skal kunne redigere dine ting, eller om de kun skal kunne se dem.

Få mere fra hånden hver dag med nem og sikker deling. I stedet for at sende filer frem og tilbage som vedhæftede filer i e-mails, kan du på et øjeblik dele dit arbejde fra din Dropbox-konto. Eventuelle ændringer i filerne bliver automatisk opdateret i realtid, så alle dem, du deler med, har adgang til de seneste ændringer. Brug Dropbox til at forenkle arbejdsprocesser lige fra samarbejdet med kolleger til deling med kunder.

I dette kapitel kan du se, hvordan du deler indhold, inviterer en gruppe til en delt mappe eller et Dropbox Space, og du kan se, hvordan du anmoder om specifikke filer fra andre, også selvom de ikke har en Dropbox-konto.

Del indhold i Dropbox

Del med skrivebeskyttelse

Hvis du har brug for, at andre kan se dine filer, men ikke redigere dem, kan du dele filerne på to forskellige måder i Dropbox. Du kan invitere andre direkte fra en fil, en mappe eller et Dropbox Space, eller du kan oprette et entydigt link, som du kan sende via e-mail eller din foretrukne beskedapp.

Når du inviterer andre uden adgang til at redigere, modtager de en e-mail med et link til dit indhold. Modtagerne har adgang til den fil, den mappe eller det Space, du har delt, på deres egen Dropbox-konto, men de kan ikke redigere indholdet. Hvis du ønsker endnu bedre sikkerhed, kan du ændre tilladelserne, eller du kan gøre dine ting private igen.

Når du deler med et skrivebeskyttet link, kan modtagerne se en forhåndsvisning af den fil, den mappe eller det Space, du har delt, på dropbox.com, og de kan se eller downloade indholdet. De behøver ikke selv at have en Dropbox-konto for at kunne se og downloade, men de skal have en konto, hvis de vil se oversigten og bruge funktionerne i et Dropbox Space.

Del med skrivebeskyttelse

Sådan gør du: Del en fil, en mappe eller et Dropbox Space som skrivebeskyttet

Computerappen

Sådan deler du med en invitation via e-mail:

1. Vælg det element, du vil dele.

2. Klik på Del i højre side af computerappen.

3. Klik på Inviter via e-mail.

4. Skriv e-mailadressen til eller navnet på den eller de personer, du vil dele med, efter Til.

5. Vælg Kan se på rullelisten til højre.

6. Klik på Del. Modtagerne modtager derefter en e-mail med et link til filen eller mappen.

Sådan deler du med et link:

1. Vælg det element, du vil dele.

2. Klik på Del i højre side af computerappen.

3. Klik på Kopiér link.

4. Linket kopieres til din udklipsholder. Du kan indsætte linket i en e-mail, en chatbesked eller andre steder.

dropbox.com

Sådan deler du med en invitation via e-mail:

1. Log på dropbox.com.
2. Klik på Alle filer i venstre sidepanel.
3. Peg på det element, du vil dele.
4. Klik på
Del.
5. Efter
Til skal du skrive e-mailadressen til eller navnet på den eller de personer, du vil dele med.
6. Vælg
Kan se i rullemenuen til højre.
7. Klik på
Del. Modtagerne modtager derefter en e-mail med et link til det indhold, du har delt.

Del med et link:
1. Log på dropbox.com.
2. Klik på Alle fileri venstre sidepanel.
3. Peg på det element, du vil dele.
4. Klik på
Del. (Hvis der ikke er oprettet et link, skal du klikke på Opret et link).
5. Klik på
Linkindstillinger for at vælge, hvem der skal have adgang eller for at slå download fra.
6. Klik på
Kopiér link.
7. Linket kopieres til udklipsholderen. Du kan indsætte linket i en e-mail, en chatbesked eller andre steder.

Dropbox-mappen på din computer

1. Højreklik (eller Ctrl-klik) på filen, og klik på Kopiér Dropbox-link.

2. Linket kopieres til udklipsholderen. Du kan indsætte linket i en e-mail, en chatbesked eller andre steder.

Mobilappen

1. Gå til den fil, den mappe eller det Space, du vil dele.

2. Tryk på  (de tre prikker).

3. Tryk på Del.

4. Tryk på Opret et link.

5. Tryk på Del ud for Alle med linket kan se, hvis der allerede er oprettet et link til indholdet.

6. Vælg den måde, du vil dele linket på.

Et Dropbox-link vil fortsætte med at virke, uanset om du omdøber eller flytter de delte filer, mapper eller Spaces i din Dropbox-konto. Hvis modtageren af et delt link downloader indholdet til sin computer og derefter foretager ændringer i indholdet, afspejles disse ændringer ikke på din Dropbox-konto.

Du kan når som helst indstille en adgangskode eller udløbsdato og deaktivere downloads for et delt link.

Del med redigeringsadgang

Hvis andre skal kunne redigere det indhold, du deler med dem, kan du invitere dem direkte fra en fil, en mappe eller et Dropbox Space.

• Modtagerne skal være logget på en Dropbox-konto for at få adgang til og redigere dit delte indhold.
  • Når du deler mapper og Spaces, bliver modtagerne medlem af mappen eller dit Space.
  • Hvis indholdet i en delt mappe eller et delt Space ændres, bliver ændringerne synkroniseret til medlemmerne.
  • Du kan dele med en gruppe og bestemme, om alle i gruppen skal kunne redigere indholdet.

Få mere at vide om delte mapper og Dropbox Spaces.

Sådan gør du: Del med redigeringsadgang

Del fra computerappen

1. Vælg det element, du vil dele.

2. Klik på Del i højre side af computerappen.

3. Klik på Inviter via e-mail.

4. Skriv e-mailadressen til eller navnet på den eller de personer, du vil dele med, efter Til.

5. Vælg Kan redigere på rullelisten til højre.

6. Klik på Del. Modtagerne modtager derefter en e-mail med et link til filen eller mappen.

Del fra dropbox.com

1. Log på på dropbox.com.

2. Klik på Alle filer i venstre kolonne.

3. Peg på det element, du vil dele.

4. Klik på Del.

5. Skriv e-mailadressen til eller navnet på den eller de personer, du vil dele med, efter Til.

6. Vælg Kan redigere på rullelisten til højre.

7. Klik på Del. Modtagerne modtager derefter en e-mail med en invitation til det indhold, du har delt.

Opret en gruppe

Teammedlemmer kan oprette brugeradministrerede grupper, hvis deres administrator tillader det:

1. Log på dropbox.com med dine adgangsoplysninger til Dropbox Business.

2. Klik på dit teamnavn nederst til venstre på siden.

3. Klik på knappen ud for dit teamnavn: Grupper og medlemmer.

4. Klik på Opret gruppe.

5. Indtast navnet på din gruppe.

– Dette navn kan ses af alle teammedlemmer. Som gruppeadministrator kan du til enhver tid ændre gruppens navn.

6. Klik på Opret gruppe.

Se, hvordan du tilføjer og fjerner gruppemedlemmer.

Filanmodninger

Brug filanmodninger til at indsamle og modtage filer (op til 20 GB) fra enhver direkte i din Dropbox-konto. Når en anden klikker på linket i din filanmodning, skal vedkommende vælge filer på sin computer, indtaste sit navn og sin e-mailadresse og klikke på Upload. Det er det hele. Det er ikke nødvendigt at logge på, så alle kan tilføje filer – også selvom de ikke har en Dropbox-konto. Det er en nem måde at indsamle filer på, f.eks. tilbud fra leverandører, uden at folk skal have hjælp til processen.

Alle de filer, du indsamler, bliver automatisk samlet i en Dropbox-mappe eller et Space. Det er kun dig, der kan se de filer, som andre uploader, medmindre du vælger at dele dem.

Sådan gør du: Opret en filanmodning

1. Log på dropbox.com.

2. Klik på Filanmodninger i venstre sidepanel.

3. Klik på Opret ny filanmodning.

4. Skriv navnet på mappen til de indsamlede filer under Hvad anmoder du om?.

5. Under Hvor skal disse filer placeres i din Dropbox? kan du se stien til den nye mappe. Klik på Skift mappe, hvis du vil vælge en anden placering til mappen. Du kan også klikke på Tilføj en deadline for at angive en deadline for filanmodningen. Eller vælg Tillad forsinkede uploads, og vælg en tidsramme.

6. Klik på Næste.

7. Kopiér linket til filanmodningen, eller send invitationer direkte fra din Dropbox-konto:

– Klik på Kopiér link for at kopiere linket til filanmodningen, så du kan sende det til dem, du vil anmode om filer fra.

– Eller indtast e-mailadresserne til de personer, du vil anmode om filer fra, og send anmodningen direkte fra din Dropbox-konto. Klik på Færdig for at sende e-mailinvitationerne og gå tilbage til skærmbilledet Filanmodninger.

Du modtager en e-mail, når nogen uploader filer til din filanmodning.

Dropbox Transfer

Med Dropbox Transfer kan du nemt sende store filer til endelig levering, selvom modtagerne ikke har en Dropbox-konto. Ud over enkeltfiler kan du inkludere flere filer og mapper i en enkelt overførsel, tilpasse overførsler med en udløbsdato, en adgangskode eller et logo og overvåge downloadaktiviteten for de overførsler, du opretter.

Dropbox Transfer giver dig en nem og sikker metode at levere tilbud, kontrakter og færdigt arbejde på.

Kom i gang med Dropbox Transfer

Vejledning: Dropbox Transfer

Opret en overførsel

1. Log på dropbox.com.
2. Klik på Overfør i venstre sidepanel.
3. Klik på Opret overførsel.
4. Vælg filer eller mapper fra din computer eller Dropbox-konto.
5. Klik på tandhjulsikonet for at tilpasse din udløbsdato eller tilføje en adgangskode.
6. Klik på Næste.
7. Klik på Kopiér link eller Send via e-mail.

Bemærk! Muligheden for at tilføje adgangskoder og forlænge udløbsdatoer er kun tilgængelig på Dropbox Professional-, Business Advanced-, Enterprise- og Education-planer.

Tilpas en overførsel

1. Log på dropbox.com.
2. Klik på Overfør i venstre sidepanel.
3. Klik på Tilpas designet.
4. Klik på rullemenuen ud for Vælg baggrund eller Vælg logo for at tilføje en baggrundsfarve, et baggrundsbillede eller et logo.
5. Klik på Gem.

Bemærk! Muligheden for at tilpasse en overførsel er kun tilgængelig på Dropbox Professional-, Business Advanced-, Enterprise- og Education-planer.

Rediger udløbsdatoen, efter en overførsel er sendt

1. Log på dropbox.com.
2. Klik på Overfør i venstre sidepanel.
3. Klik på den overførsel, du vil redigere.
4. Klik under Indstillinger på pilen under Udløb, og vælg en udløbsdato.
5. Klik på Gem.

Bemærk! Overførsler udløber automatisk efter 7 dage. Muligheden for at forlænge udløbsdatoen er kun tilgængelig på Dropbox Professional-, Business Advanced-, Enterprise- og Education-planer.

Se, hvor mange gange en overførsel er blevet set eller downloadet

1. Log på dropbox.com.
2. Klik på Overfør i venstre sidepanel.
3. Se Visninger og Downloads ud for hver overførsel.

Kommentarer og samarbejde

Samarbejde bliver nemmere, når I ved, at kommentarer ikke ligger begravet i indbakken. I stedet for at sende kommentarer frem og tilbage via e-mail, kan I skrive forslag direkte i den fil, I arbejder på. Del feedback til tekst, billeder og videoer, eller brug tags til at fortælle en anden, at du har skrevet kommentarer. Afhængigt af dine tilladelser kan du muligvis redigere tekst direkte i dokumentet.

Sådan gør du: Kommentarer og samarbejde

Sådan skriver du kommentarer til Dropbox-filer

Alle, der har adgang til en Dropbox-fil, kan skrive en kommentar og se andre kommentarer, medmindre filejeren eller administratoren har slået denne funktion fra.

Sådan skriver du kommentarer til en fil fra Dropbox-computerappen:

1. Gå til den fil, du vil skrive en kommentar til.

2. Klik i tekstfeltet i højre side af skærmen, hvor der står Skriv en kommentar

– Du kan skrive din kommentar, @omtale en anden og endda tilføje en emoji

3. Klik på Offentliggør.

Sådan skriver du kommentarer til en fil på dropbox.com eller i mobilappen:

1. Åbn den fil, du vil skrive en kommentar til.

2. Hvis du vil skrive en kommentar til hele siden eller et billede, skal du klikke eller trykke på tekstfeltet Skriv en kommentar.

– Du kan skrive din kommentar, @omtale en anden og endda tilføje en emoji.

3. Klik på Offentliggør.

Du kan også skrive en kommentar til en bestemt del af en fil, hvis du er på dropbox.com og arbejder med en understøttet filtype.

Bemærk! Når du skriver en kommentar, vil ejeren og alle andre, der abonnerer på filen, som har skrevet en kommentar i tråden eller er blevet @omtalt i kommentartråden, få besked om din kommentar.

Få mere at vide om, hvordan du redigerer eller sletter en kommentar, skjuler kommentarruden og ændrer indstillinger for meddelelser.

Sådan samarbejder I i Dropbox Paper-dokumenter

I Dropbox Paper kan du samarbejde med andre ved at:

– Omtal dem i tekst og kommentarer. Du omtaler en kollega eller ven i dit Paper-dokument eller i en kommentar ved at skrive @ (snabel-a) efterfulgt af personens navn. Dropbox sender en meddelelse til personen, så vedkommende kan følge op med det samme.

– Opret opgavelister over de ting, der skal gøres. Du kan tildele opgaver til en ven eller kollega og tilføje forfaldsdatoer.

Skriv kommentarer til tekst og billeder:

1. Markér en tekstlinje for at åbne formateringslinjen.

2. Klik på kommentarikonet (taleboblen) på formateringslinjen.

Skriv en kommentar til en del af et billede:

1. Klik på det billede, du vil skrive en kommentar til.

2. Klik på det cirkelformede ikon med plustegnet for at skrive en kommentar til et bestemt område på et billede.

3. Klik på det område på billedet, du vil skrive en kommentar til.

4. Skriv din kommentar, og klik på Offentliggør.

Få mere at vide om, hvordan I kan samarbejde om indhold med Dropbox Paper.

Næste trin: Sikkerheden i Dropbox

Du har nu set, hvordan du kan dele indhold og samarbejde i Dropbox. Nu skal du se, hvordan du tilpasser indstillinger, overvåger forbundne enheder, aktive websessioner og de apps fra tredjeparter, som har adgang til din konto, angiver stærke adgangskoder og totrinsbekræftelse samt gendanner filer.