Sådan bruger du Dropbox Backup

Dropbox Backup er tilgængeligt for brugere med en Dropbox Backup-plan og for brugere på en af planerne Dropbox Basic, Plus, Professional, Family, Standard, Advanced og Enterprise.

Bemærk! Muligheden for at sikkerhedskopiere din eksterne harddisk til Dropbox Backup er kun tilgængelig for brugere på en Dropbox Backup-plan og for brugerne på en af planerne Dropbox Basic, Plus og Professional.

Med Dropbox Backup er det nemt at sikkerhedskopiere filer og mapper fra din computer og en ekstern harddisk automatisk, så du kan beskytte dit indhold og hurtigt kan gendanne det, hvis noget går galt. Når dine filer er sikkerhedskopieret til Dropbox Backup, kan du få adgang til det, uanset hvorfra du bruger Dropbox.Se, hvordan du nemt kan sikkerhedskopiere og gendanne dine filer med Dropbox.

Afsnit i artiklen:

Funktioner i Dropbox Backup

Sikkerhedskopiér en computer

Med Dropbox Backup kan du nemt vælge, hvilke filer og mapper du vil sikkerhedskopiere fra din computer til din sikkerhedskopi i skyen. Efter den første sikkerhedskopiering vil de ændringer, du foretager i disse mapper eller i indholdet i dem på computeren, også automatisk blive opdateret i Dropbox Backup.

Du kan få adgang til de mapper, der er sikkerhedskopieret under “Mac” eller “Pc”, fra alle de steder, hvor du bruger Dropbox, f.eks. dropbox.com, Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac) og fra Dropbox-mobilappen.

Bemærk! Hvis du er på et Dropbox-virksomhedsteam, kan Mac- eller Pc-mappen være placeret i din teammedlemsmappe.

Sikkerhedskopiér en ekstern harddisk

Muligheden for at sikkerhedskopiere din eksterne harddisk til Dropbox Backup er kun tilgængelig for brugere på en Dropbox Backup-plan og for brugere på en af planerne Dropbox Basic, Plus og Professional.

Når du tilslutter din eksterne harddisk og vælger at sikkerhedskopiere den, bliver dine filer sikkerhedskopieret til Dropbox Backup.

Efter at filerne er sikkerhedskopieret, kan du få adgang til dem alle de steder, du bruger Dropbox, f.eks. dropbox.com, Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac) og Dropbox-mobilappen.

Bemærk! Du kan ikke foretage ændringer (som redigering, tilføjelse eller flytning) i de filer, som er sikkerhedskopieret fra et eksternt drev, på Dropbox. Hvis du vil ændre i disse filer, skal du rette direkte i filerne på din eksterne harddisk. Din sikkerhedskopi opdateres automatisk hver time, når din eksterne harddisk er tilsluttet computeren.

Gendan dine filer og mapper fra en sikkerhedskopi

Med Dropbox Backup kan du gendanne dine sikkerhedskopierede filer og mapper til en ny computer. Du kan også downloade din sikkerhedskopi som en .zip-fil, eller du kan downloade alle dine filer og mapper til samme placering på computeren som tidligere.

Sådan åbner du Dropbox Backup

På dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på gitterikonet øverst til venstre.
  3. Klik på Backup på den viste liste.

I Dropbox-computerappen:

1. Åbn præferencerne i Dropbox-computerappen.
  2. Klik på Sikkerhedskopier.
  3. Klik på Konfigurer eller Administrer sikkerhedskopier.

Sådan indstiller du sikkerhedskopiering af computeren

Inden du konfigurerer en sikkerhedskopiering, skal du gøre følgende:

• Luk alle åbne filer og programmer på computeren.
  • Installer Dropbox-computerappen, hvis du ikke allerede har gjort det.
  • Opret forbindelse til internettet.
  • Hvis nogle af mapperne allerede bliver sikkerhedskopieret til et andet cloudlager (f.eks. iCloud, OneDrive eller Google Backup og Sync), skal du deaktivere disse sikkerhedskopieringer og sikre, at dine filer er tilbage i de oprindelige mapper på din computer. (Du kan læse mere om, hvordan du gør det, i den enkelte udbyders hjælpecenter).

Sådan konfigurerer du sikkerhedskopiering:

1. Åbn præferencerne i Dropbox-computerappen.
  2. Klik på fanen Sikkerhedskopier.
  3. Klik på Setup.
  4. Under Tilføj en sikkerhedskopi skal du vælge den computer eller eksterne harddisk, du vil sikkerhedskopiere.
  5. Klik på Lad os komme i gang (computer) eller Sikkerhedskopiér [drevnavn] (ekstern harddisk).
  6. Markér afkrydsningsfelterne ud for de mapper, du vil sikkerhedskopiere.
  7. Klik på Konfigurer eller Sikkerhedskopiér.
  8. Hvis du er på en Mac, skal du klikke på OK, når du bliver bedt om at give Dropbox tilladelse til at få adgang til dine mapper.

Du kan bruge computeren, som du plejer, mens sikkerhedskopieringen er i gang. Hvis nogle filer ikke bliver sikkerhedskopieret, oprettes der en genvej i Dropbox med navnet Filer på min computer, som du kan klikke på for at komme til filernes placering på din computer.

Sådan administrerer du dine sikkerhedskopier

Sådan administrerer du dine sikkerhedskopier:

1. Åbn præferencerne i Dropbox-computerappen.
  2. Klik på fanen Sikkerhedskopier.
  3. Klik på Administrer sikkerhedskopier.
  4. Vælg den sikkerhedskopi, du vil administrere, til venstre.
    • Klik på Vis indhold for at åbne et browservindue, hvor du kan se alle filerne og mapperne i sikkerhedskopien.
    • Klik på Vis status for at se den aktuelle status for sikkerhedskopien.
    • Klik på Vis historik for at se versionshistorikken for sikkerhedskopien.
    • Klik på Prioriter filer for at åbne Stifinder (Windows) eller Finder (Mac), og vælg en fil, du vil synkronisere med det samme (kun på computer).
    • Klik på Spring filer over for at åbne Stifinder eller Finder, og vælg en fil, du ikke vil medtage i synkroniseringen (kun på computer).
    • Klik på Vis slettede filer for at åbne et browservindue og gendanne de senest slettede filer.
    • Klik på Spol sikkerhedskopi tilbage for at gendanne en tidligere version af din sikkerhedskopi.
      • Bemærk! Dropbox Spol tilbage er ikke tilgængeligt for brugere på Dropbox Basic.
    • Klik på Skift mappe for at ændre, hvilke mapper du vil sikkerhedskopiere (kun på computer).
    • Klik på Deaktiver sikkerhedskopiering for at deaktivere sikkerhedskopiering af din computer eller eksterne harddisk.

Sådan deaktiverer du sikkerhedskopiering

Inden du deaktiverer sikkerhedskopiering, skal du kontrollere følgende:

Sådan deaktiverer du sikkerhedskopiering af computeren:

1. Åbn dine præferencer i Dropbox-computerappen.
  2. Klik på fanen Sikkerhedskopier.
  3. Klik på Administrer sikkerhedskopiering
  4. Klik på Deaktiver sikkerhedskopiering under Tilpas indstillingerne.
  5. Klik på Behold indhold i mapper på denne pc/Mac eller Lad indholdet blive i Dropbox.
    • Hvis du vælger Behold indhold i mapper på denne pc/Mac, er de filer og mapper, du stoppede med at sikkerhedskopiere, stadig placeret i de oprindelige mapper på din computer.
    • Hvis du vælger Lad indholdet blive i Dropbox, bliver de nye filer, du tilføjer i mapperne, gemt i de oprindelige mapper på din computer, men de filer og mapper, du tidligere sikkerhedskopierede til Dropbox med funktionen til sikkerhedskopiering af computeren, forbliver på din Dropbox-konto. På din computer vil de være tilgængelige via genveje i deres originale mapper, kaldet Mine filer i Dropbox
      • Bemærk! Hvis du i stedet får vist Konfigurer, er sikkerhedskopiering af computeren allerede slået fra.
  6. Klik på Deaktiver sikkerhedskopiering.

Sådan deaktiverer du sikkerhedskopiering af en ekstern harddisk:

1. Åbn dine præferencer i Dropbox-computerappen.
  2. Klik på fanen Sikkerhedskopier.
  3. Klik på Administrer sikkerhedskopiering
  4. Klik på Deaktiver sikkerhedskopiering under Tilpas indstillingerne.
  5. Klik på Deaktiver for at bekræfte din beslutning.

Sådan gendanner du filer og mapper fra en sikkerhedskopi

Du kan nemt gendanne dine sikkerhedskopierede filer og mapper til en ny computer, hvis der skulle opstå fejl. Der er to måder, hvorpå du kan gendanne filer og mapper fra en sikkerhedskopi. Du kan enten gendanne hele sikkerhedskopien af computeren til en ny computer fra Dropbox-computerappen, eller du kan vælge kun at gendanne en del af sikkerhedskopien af computeren eller en del af sikkerhedskopien af din eksterne harddisk til en ny computer fra dropbox.com.

Sådan gendanner du hele sikkerhedskopien af din computer på en ny computer:

1. Download Dropbox-computerappen på den nye computer.
    • Hvis du har en eksisterende sikkerhedskopi, bliver du bedt om at gendanne fra sikkerhedskopien.
    • Hvis du har mere end én eksisterende sikkerhedskopi, skal du vælge den ønskede sikkerhedskopi på rullelisten.
  2. Klik på Tilføj filer.
  3. Klik på Bekræft.
  4. Klik på OK.

Du kan bruge computeren, som du plejer, mens gendannelsen fuldføres i baggrunden. Når gendannelse er fuldført, skal du klikke på OK i den viste meddelelse.

Sådan gendanner du en del af en sikkerhedskopi (af computeren eller en ekstern harddisk) på en ny computer:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på gitterikonet øverst til venstre.
  3. Klik på Sikkerhedskopiering på den viste liste.
    • Dropbox Backup åbnes under en ny fane.
  4. Klik på “Mac” eller “Pc”.
  5. Markér afkrydsningsfelterne ud for de mapper, du vil downloade.
  6. Klik på Download.

Hvis du har flere spørgsmål om Dropbox Backup, kan du se de ofte stillede spørgsmål.