Sådan migrerer du data fra en server til Dropbox

Opdateret Jan 29, 2024

Denne artikel indeholder de grundlæggende trin til at overføre dine data fra en server til Dropbox.

Før overførslen

1. Før du begynder, anbefaler vi, at alle medlemmer af dit team, der bruger en Mac-computer, har den nyeste version af macOS. Læs mere om Dropbox til macOS.
  2. Giv dit team besked om overførslen, og bed dem om at lade være med at ændre filer under overførslen.
  3. Prioriter dine filer, og overvej at overføre aktive filer, som du bruger dagligt, før du overfører dine arkiverede filer.
  4. Overvej at flytte dine filer i grupper. Planlæg overførslen til at foregå om natten, i en weekend, eller når dit team sandsynligvis ikke har brug for at få adgang til disse filer.
  5. Sørg for, at din computer har plads nok. Husk, at Dropbox som standard beholder en kopi af dine filer på din lokale harddisk.
highlight icon

Bemærk!

• Teammedlemmer, der bruger Windows eller Linux: Hvis dine data findes på et eksternt drev, der er sluttet til serveren, kan du flytte Dropbox-mappen til det samme eksterne drev. Du kan også frigøre plads på din lokale harddisk efter overførslen ved hjælp af selektiv synkronisering.
  • macOS understøtter ikke længere, at Dropbox-mappen gemmes på et eksternt drev.

Migrering af dine data

1. Installer Dropbox på din server. Sørg for, at du har direkte adgang til serveren og ikke er logget på med fjernadgang.
  2. Log på Dropbox på computeren med dine administratoroplysninger til Dropbox-teams. Der vises en tom Dropbox-mappe på det primære drev på din computer.
  3. Hvis dine data findes på et fysisk tilsluttet eksternt drev, og du ikke har tilstrækkelig plads på din interne harddisk, kan du enten:
highlight icon

Bemærk! Dette understøttes ikke længere i Dropbox til macOS 12.5 eller nyere. I stedet vil alt indhold som standard kun være online, så der ikke optages yderligere plads på dit lokale drev. Få mere at vide om de forventede ændringer i Dropbox til macOS.

1. I Dropbox-mappen kan du begynde at konfigurere dine mapper.
  2. Kopier eller flyt de mapper fra serveren, som du vil synkronisere med Dropbox, til de nye mapper, du har oprettet.
highlight icon

Bemærk! Sørg for at være logget på serveren, indtil overførslen er afsluttet. Du må ikke logge af, ændre indstillinger eller slukke computeren under overførslen. Programmet på computeren synkroniserer kun, når du er logget på. Du kan når som helst kontrollere synkroniseringsstatussen ved hjælp af programmet på computeren.

Efter migreringen

1. Inviter brugere til de delte mapper, de har brug for. Når et teammedlem installerer Dropbox og logger på, synkroniseres en kopi af alle de mapper, du har delt, til vedkommendes Dropbox-mappe. De kan åbne disse mapper præcis som alle andre filer på deres computer. Alle ændringer, som et teammedlem foretager i filer, synkroniseres med Dropbox og alle andre medlemmer af den delte mappe.
  2. Indstil tilladelser for delte mapper for dine brugere. Du kan give dine teammedlemmer tilladelse til at redigere eller se filer i en delt mappe.
  3. Log af Dropbox eksternt, hvis du er færdig med den første overførsel og ikke vil fortsætte med at bruge Dropbox på denne computer.
highlight icon

Bemærk: Hvis du vælger at fortsætte med at køre Dropbox på denne computer, skal du kun dele mapper i denne Dropbox-mappe via programmet på computeren. Hvis du bruger serverfunktioner til at dele mapper i Dropbox-mappen via lokalnetværket, kan det medføre forskellige synkroniseringsproblemer, og det understøttes ikke.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan migrerer jeg hurtigst muligt mine data fra en server til Dropbox?

Overførselshastigheden afhænger af din internetforbindelse og båndbredde. Vi anbefaler, at du starter overførslen om aftenen eller før en weekend, så dit team ikke forstyrres i arbejdet.

Hvis du vil migrere hurtigst muligt, kan du øge båndbredden, så Dropbox kan bruge en større andel af din båndbredde.

Vigtigt! Migreringer kan tage tid. Synkroniseringen af filer er en kompleks proces, der involverer mange trin bag kulisserne:

• Først hashkodes og komprimeres hver fil. Så overføres, krypteres og gemmes den på vores servere.
  • Dropbox' synkroniseringsstatus viser en samlet hastighed i kB/sek., der omfatter disse forskellige trin.
  • Når dine filer er overført til vores servere, synkroniseres alle opdateringer og ændringer af filerne meget hurtigere, da vi kun synkroniserer ændringerne.

Hvad kan jeg gøre, mens filerne overføres? Kan jeg arbejde på filer, så snart de er synkroniseret med Dropbox?

Alle teams fungerer lidt forskelligt. For nogle teams giver det mest mening at overføre arkiverede filer først. For andre giver det mest mening at starte med aktive filer. Uanset hvad, anbefaler vi, at du flytter dine filer i grupper. Når overførslen af en gruppe filer er afsluttet, så start på en ny gruppe.

Vigtigt:

• Undlad at redigere filer i mapper, som stadig synkroniseres med Dropbox eller et teammedlems computer.
  • Af og til kan Dropbox ikke synkronisere filer, som er åbne i visse programmer. Hvis en fil er åben i et andet program, skal du afslutte programmet, hvorefter Dropbox fortsætter synkroniseringen.
  • Hvis en mappe har en udfyldt grøn cirkel med et flueben ud for alle teammedlemmer, kan du uden problemer samarbejde om mappen. Få mere at vide om synkroniseringsikoner.
  • Hvis du har en Mac, vil du fortsat have adgang til alt dit indhold under migreringen. Ændringer i dine filer vil dog først blive synkroniseret med andre enheder, når migreringen er færdig. Når flytningen er gennemført, sikrer Dropbox, at dine filer er opdateret.

Kan jeg replikere min serverfilstruktur i Dropbox Standard, Advanced eller Enterprise?

Hvis du har en stor mængde data, anbefaler vi, at du først konfigurerer en filstruktur på din Dropbox Standard-, Advanced- eller Enterprise-konto. Brug tomme mapper og etiketter som pladsholdere for dine data. Når du har delt disse tomme mapper med dit team, kan du begynde at flytte data til mapperne.

Bemærk! Dropbox tillader ikke, at du deler en mappe, der er placeret i en anden delt mappe. Få flere tips til oprettelse af en mappestruktur i denne artikel.

Hvad sker der, hvis jeg ikke har plads nok på min lokale harddisk til at synkronisere med Dropbox?

Hvis du ikke har plads nok på din lokale harddisk, har du to muligheder:

Brug selektiv synkronisering:

1. Flyt mapper i grupper.
  2. Vent, til mapperne er synkroniseret med Dropbox, og der vises et grønt flueben.
  3. Anvend selektiv synkronisering til at vælge mapper.
  4. Gentag denne proces, indtil du har synkroniseret alle dine filer med Dropbox.

Brug Dropbox med et eksternt drev.

1. Hvis Dropbox-appen allerede er installeret og har oprettet en Dropbox-mappe på det primære drev, skal du følge trinnene i denne artikel.
  2. Hvis du installerer Dropbox for første gang, skal du vælge Avancerede indstillinger og konfigurere dit eksterne drev som placering for Dropbox-mappen.
  3. Når Dropbox har oprettet en mappe på dit eksterne drev, skal du trække og slippe dine mapper i den.
  4. Overvej disse forslag til oprettelse af en filstruktur. Fordi du flytter filerne fra en mappe til en anden på det samme drev, optager indholdet af mappen ikke mere plads, hverken på dit primære drev eller på dette eksterne drev.

Vigtigt:

• Du kan ikke gemme din Dropbox-mappe på et eksternt drev, hvis du bruger Dropbox til macOS 12.5 eller nyere. I stedet oprettes der en ny Dropbox-mappe på et sikkert sted på din Mac's lokale drev. Alt indhold vil som standard kun være online, så der ikke optages yderligere plads på dit lokale drev.
  • Når Dropbox-mappen er på et eksternt drev, skal det eksterne drev altid være tilsluttet fysisk, når Dropbox kører. Drevet skal også være formateret korrekt for den tilsluttede enheds operativsystem. Du kan se systemkravene for understøttede konfigurationer og filsystemer.
  • Dropbox-mappen må ikke installeres på et NAS-drev (Network Attached Storage).
  • Vi fraråder på det kraftigste metoder, der føjer filreferencer (symbolske links, samlingspunkter eller netværksmapper) til Dropbox-mappen. Hvis du anvender filreferencer, medfører det en høj CPU-belastning, dårlig synkroniseringsydeevne, problemer med tilladelser og forkerte angivelser af pladsforbruget.