Hvad er en proceslinje eller menulinje?

I efteråret 2019 lancerede Dropbox en ny udgave af Dropbox til computere, som indebar nogle ændringer af Dropbox på proceslinjen eller menulinjen. En af ændringerne var fanen Til dig.

Dropbox-computerappen inkluderer et Dropbox-ikon på proceslinjen (Windows) eller menulinjen (Mac).

Du kan bruge Dropbox-ikonet på proceslinjen/menulinjen til at vende tilbage til dit arbejde direkte fra skrivebordet. Det giver hurtig adgang til:

Klik på Dropbox-ikonet for at gå til menuen i Dropbox på computeren.

Placeringen af proceslinjen afhænger af din Linux-installation. F.eks. vises proceslinjen i Ubuntu øverst på skærmen og ser sådan ud:

Dropbox-programmet på proceslinjen
Dropbox-programmet på proceslinjen

Menulinjen vises øverst på skærmen.

Klik på Dropbox-ikonet for at gå til menuen i Dropbox på computeren.

Dropbox-programmet på menulinjen

Proceslinjen vises nederst på skærmen.

Hvis du ikke kan se Dropbox-ikonet, kan det være automatisk skjult af Windows. Klik på den lille hvide pil for at se alle ikonerne på proceslinjen. Klik på Dropbox-ikonet for at gå til menuen i Dropbox på computeren.

Dropbox-programmet på proceslinjen
Dropbox-programmet på proceslinjen

Jeg kan ikke se Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen – er det forsvundet?

Dropbox-ikonet vises kun på proceslinjen eller menulinjen, hvis Dropbox er installeret og kører på din computer. Det kan undertiden se ud, som om Dropbox-ikonet er forsvundet. Det sker, når programmet ikke er aktivt på computeren. Du kan få det vist ved at køre programmet igen, eller du kan downloade Dropbox til computeren (igen) og logge på din Dropbox-konto, når du bliver bedt om det.

Er Dropbox nyt for dig?

Uanset om du ikke har brugt Dropbox før, eller du blot har brug for at få opfrisket din viden, får du mest muligt ud af din Dropbox-konto med vores selvstudier eller virtuelle kurser med instruktør