Sådan bruger du sikkerhedskopiering af computeren

Denne funktion er i beta og kan ikke bruges af alle Dropbox-kunder.

Med sikkerhedskopiering af computeren kan du sikkerhedskopiere vigtige mapper, f.eks. “Skrivebord”, “Dokumenter” og “Overførsler”, til Dropbox. De ændringer, du foretager i mapperne på din computer eller i Dropbox, synkroniseres løbende til begge.

Efter sikkerhedskopieringen kan du:

Det skal du vide inden installationen

• Hvis du sletter filer eller mapper fra dropbox.com eller fra din computer efter sikkerhedskopieringen, slettes de begge steder.
  • Efter sikkerhedskopieringen kan du ikke flytte, slette eller omdøbe de mapper på øverste niveau, du har sikkerhedskopieret, f.eks. “Skrivebord”, “Dokumenter” og “Overførsler” eller “Min Mac” og “Min pc”. Du kan flytte, slette og omdøbe filer i disse mapper. Du kan ikke dele disse mapper i Dropbox ved at invitere personer til dem via e-mail, men du kan stadig dele mapperne med et link og dele filer eller mapper i dem.
  • Hvis du slår sikkerhedskopiering af computeren fra, vil de filer, du tilføjer på computeren, igen blive gemt i mapperne “Skrivebord”, “Dokumenter” og “Overførsler” på computeren. De filer og mapper, du sikkerhedskopierede til Dropbox med sikkerhedskopiering af computeren, forbliver på din Dropbox-konto. På computeren kan du få adgang til filerne via mappegenvejen “Mine filer i Dropbox”, som vises i mapperne “Skrivebord”, “Dokumenter” og “Overførsler”, som du ikke længere sikkerhedskopierer til Dropbox.
  • Hvis du bruger Windows og Microsoft Edge, bliver downloads i Microsoft Edge ikke synkroniseret til mappen “Overførsler” i Dropbox med denne funktion. Hvis du vil synkronisere downloads i Microsoft Edge til Dropbox, skal du flytte filerne fra mappen “Overførsler” til Dropbox manuelt.

Sådan indstiller du sikkerhedskopiering af computeren

Gør følgende, inden du indstiller sikkerhedskopiering af computeren:

• Luk alle åbne filer og programmer på computeren.
  • Installer Dropbox-computerappen, hvis den ikke allerede er installeret.
  • Opret forbindelse til internettet.
  • Hvis nogle af mapperne allerede sikkerhedskopieres til en anden udbyder af lagring i skyen, f.eks. iCloud, OneDrive eller Google Backup og synkronisering, skal du deaktivere disse sikkerhedskopieringer. Det kan du læse mere om i den enkelte udbyders hjælpecenter.

Sådan indstiller du sikkerhedskopiering af computeren:

1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen (Windows) eller menulinjen (Mac).
  2. Klik på dit profilbillede eller dine initialer.
  3. Klik på Præferencer.
  4. Klik på fanen Sikkerhedskopier.
  5. Klik på Administrer sikkerhedskopiering
  6. Markér afkrydsningsfeltet for de mapper, du vil sikkerhedskopiere.
    • Hvis din arbejdskonto og din private konto er forbundne, skal du vælge, hvilken Dropbox-konto du vil sikkerhedskopiere dine mapper til.
  7. Klik på Næste eller Synkroniser til Dropbox (afhængigt af din konto), og følg trinnene.
    • Mac-brugere: Klik på OK, når du bliver spurgt, om du vil give Dropbox tilladelse til at få adgang til dine mapper.

De valgte mapper sikkerhedskopieres til mapper, som repræsenteres med ​ “Min pc” eller  “Min Mac” med navnet på din enhed tilføjet i parenteser. Mapperne finder du i Finder (Mac) eller Stifinder (Windows). Hvis du sletter noget fra disse mapper eller dropbox.com, slettes elementerne både fra computeren og Dropbox.

Se, hvordan du ser status for synkroniseringen, prioriterer, hvilke filer der skal synkroniseres først, eller undgår, at nogle bestemte filer synkroniseres.

Foretag fejlfinding af sikkerhedskopiering af computeren

Hvis du støder på fejl under konfigurationen

Hvis du får en fejl, når du indstiller sikkerhedskopiering af computeren, kan du prøve følgende trin til fejlfinding, inden du forsøger igen:

Hvis du ikke kan se filerne, efter at du har slået sikkerhedskopiering af computeren til

Mac-brugere: Hvis du ikke kan se filerne i Finder efter sikkerhedskopieringen, skal du afslutte Finder og starte det igen.

Mac- og Windows-brugere: Se efter mappen “Mine filer i Dropbox” på placeringen for de manglende filer. Dine filer vil være placeret i den mappe. Dobbeltklik for at åbne dem i Dropbox-mappen på din computer. Hvis du foretrækker at have filerne på den oprindelige placering i stedet for i Dropbox, kan du flytte dem tilbage ved at trække dem med musen.

Hvis du har problemer med et program efter at have slået sikkerhedskopiering af computeren til

Genstart programmet. Vi anbefaler især, at du genstarter:

• Firefox
  • Google Chrome
  • Microsoft Money
  • Microsoft Outlook
  • Safari

Hvis dine filer ikke synkroniseres som forventet

Kontrollér, at Dropbox-computerappen er installeret på din computer.

Slå sikkerhedskopiering af computeren fra

Bemærk!

• Du skal have Dropbox-computerappen installeret for at kunne slå sikkerhedskopiering af computeren fra. Hvis du allerede har fjernet computerappen, skal du installere computerappen igen for at slå sikkerhedskopiering af computeren fra.
  • Hvis du sletter filerne i “Min pc” eller “Min Mac”, slettes filerne både fra Dropbox og din computer.

Sådan slår du sikkerhedskopiering af computeren fra:

1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen (Windows) eller menulinjen (Mac)
  2. Klik på dit profilbillede eller dine initialer.
  3. Klik på Præferencer.
  4. Klik på fanen Sikkerhedskopier.
  5. Klik på Administrer sikkerhedskopiering
  6. Fjern markeringen fra de mapper, du ikke længere vil sikkerhedskopiere til Dropbox, eller vælg Fra ud for alle filer.
  7. Klik på Stop alligevel.
  8. Klik på Gem.

De nye filer, du tilføjer på computeren, gemmes igen i mapperne “Skrivebord”, “Dokumenter” og “Overførsler” på computeren. De filer og mapper, du sikkerhedskopierede til Dropbox med sikkerhedskopiering af computeren, forbliver på din Dropbox-konto. På computeren kan du få adgang til filerne via mappegenvejen “Mine filer i Dropbox”, som vises i mapperne “Skrivebord”, “Dokumenter” og “Overførsler”, som du ikke længere sikkerhedskopierer til Dropbox.