Sådan bruger du sikkerhedskopiering af computeren

Denne funktion er tilgængelig for Dropbox-kunder med planerne Basic, Plus, Family eller Professional.

Med sikkerhedskopiering af computeren kan du sikkerhedskopiere vigtige mapper, f.eks. “Skrivebord”, “Dokumenter” og “Overførsler”, til Dropbox.

Efter sikkerhedskopieringen har du stadig adgang til disse mapper og deres filer det samme sted på din computer – nu har du bare en sikkerhedskopi på Dropbox også. De ændringer eller sletninger, du foretager i mapperne på din computer eller i Dropbox, bliver afspejlet begge steder. Dine mapper sikkerhedskopieres under “Min Mac [navnet på din computer]” eller “Min pc [navnet på din computer]”, og du har adgang til dem fra alle Dropbox-muligheder, f.eks. dropbox.com, Dropbox-mobilappen og Dropbox-computerappen på andre computere.

Som med alle andre filer, du har gemt i Dropbox, kan du se versionshistorikken for filerne og gendanne tidligere versioner.

Sådan indstiller du sikkerhedskopiering af computeren

Gør følgende, inden du indstiller sikkerhedskopiering af computeren:

• Luk alle åbne filer og programmer på computeren.
  • Installer Dropbox-computerappen, hvis den ikke allerede er installeret.
  • Opret forbindelse til internettet.
  • Hvis nogle af mapperne allerede sikkerhedskopieres til en anden udbyder af lagring i skyen, f.eks. iCloud, OneDrive eller Google Backup og synkronisering, skal du deaktivere disse sikkerhedskopieringer. Det kan du læse mere om i den enkelte udbyders hjælpecenter.

Sådan indstiller du sikkerhedskopiering af computeren:

1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen (Windows) eller menulinjen (Mac).
  2. Klik på dit profilbillede eller dine initialer.
  3. Klik på Præferencer.
  4. Klik på fanen Sikkerhedskopier.
  5. Klik på Administrer sikkerhedskopiering
  6. Markér afkrydsningsfeltet for de mapper, du vil sikkerhedskopiere.
    • Hvis din arbejdskonto og din private konto er forbundne, skal du vælge, hvilken Dropbox-konto du vil sikkerhedskopiere dine mapper til.
  7. Klik på Næste eller Konfigurer (afhængigt af din konto), og følg trinnene.
    • Mac-brugere: Klik på OK, når du bliver spurgt, om du vil give Dropbox tilladelse til at få adgang til dine mapper.

Hvis nogle filer ikke bliver sikkerhedskopieret, oprettes der en genvej i Dropbox med navnet “Filer på min computer”, som du kan klikke på for at komme til filernes placering på din computer.

Foretag fejlfinding af sikkerhedskopiering af computeren

Hvis du støder på fejl under konfigurationen

Hvis du får en fejl, når du indstiller sikkerhedskopiering af computeren, kan du prøve følgende trin til fejlfinding, inden du forsøger igen:

Hvis du ikke kan se filerne, efter at du har slået sikkerhedskopiering af computeren til

Alle de filer, der ikke kunne sikkerhedskopieres til Dropbox, placeres i stedet i mappen “Filer på min computer”.

Mac-brugere: Hvis du ikke kan se filerne i Finder efter sikkerhedskopieringen, skal du afslutte Finder og starte det igen.

Hvis du har problemer med et program, efter at du har slået sikkerhedskopiering af computeren til

Genstart programmet. Vi anbefaler især, at du genstarter:

• Firefox
  • Google Chrome
  • Microsoft Money
  • Microsoft Outlook
  • Safari
  • Hvis du bruger Windows og Microsoft Edge, bliver overførsler i Microsoft Edge ikke synkroniseret til mappen “Overførsler” i Dropbox med denne funktion. Hvis du alligevel vil synkronisere overførte filer i Microsoft Edge til Dropbox, kan du manuelt ændre, hvor dine Microsoft Edge-filer skal overføres til Dropbox.

Hvis dine filer ikke synkroniseres som forventet

Kontrollér, at Dropbox-computerappen er installeret på din computer.

Se, hvordan du ser status for synkroniseringen, prioriterer, hvilke filer der skal synkroniseres først, eller undgår, at nogle bestemte filer synkroniseres.

Du kan ikke flytte, slette, omdøbe eller dele dine mapper efter en sikkerhedskopiering

Efter sikkerhedskopieringen kan du ikke flytte, slette eller omdøbe de mapper på øverste niveau, du har sikkerhedskopieret, f.eks. “Skrivebord”, “Dokumenter” og “Overførsler” eller “Min Mac” og “Min pc”. Du kan flytte, slette og omdøbe filer i disse mapper. Du kan ikke dele disse mapper i Dropbox ved at invitere personer til dem via e-mail, men du kan stadig dele mapperne med et link og dele filer eller mapper i dem.

Slå sikkerhedskopiering af computeren fra

Bemærk!

• Du skal have Dropbox-computerappen installeret for at kunne slå sikkerhedskopiering af computeren fra. Hvis du allerede har fjernet computerappen, skal du installere computerappen igen for at slå sikkerhedskopiering af computeren fra.
  • Hvis du sletter filerne i “Min pc” eller “Min Mac”, slettes filerne både fra Dropbox og din computer.
  • Hvis du ikke længere har adgang til enheden, kan du slå sikkerhedskopiering af computeren fra ved at fjerne forbindelsen til enheden fra din Dropbox-konto.

Sådan slår du sikkerhedskopiering af computeren fra:

1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen (Windows) eller menulinjen (Mac)
  2. Klik på dit profilbillede eller dine initialer.
  3. Klik på Præferencer.
  4. Klik på fanen Sikkerhedskopier.
  5. Klik på Administrer sikkerhedskopiering
  6. Fjern markeringen for de mapper, du ikke længere vil sikkerhedskopiere til Dropbox, eller fjern markeringen fra Min Mac/Min pc for at deaktivere sikkerhedskopiering for alle mapper på en gang.
  7. Klik på Gem.
  8. Vælg Behold indhold i mapper på denne pc/Mac eller Lad indholdet blive i Dropbox.
    • Hvis du vælger Behold indhold i mapper på denne pc/Mac, er de filer og mapper, du stoppede med at sikkerhedskopiere, stadig placeret i de oprindelige mapper på din computer.
    • Hvis du vælger Lad indholdet blive i Dropbox, bliver de nye filer, du tilføjer i mapperne, gemt i de oprindelige mapper på din computer, men de filer og mapper, du tidligere sikkerhedskopierede til Dropbox med funktionen til sikkerhedskopiering af computeren, forbliver på din Dropbox-konto. På din computer kan du få adgang til dem i deres oprindelige mapper via genvejen “Mine filer i Dropbox”.
      • Bemærk! Hvis du i stedet får vist Konfigurer, er sikkerhedskopiering af computeren allerede slået fra.
  9. Klik på Stop sikkerhedskopiering.
  10. Klik på Luk.

Hvis du opgraderer til Dropbox Business

Hvis du opgraderer din konto til Dropbox Business, efter at du har konfigureret sikkerhedskopiering af din computer, kan du stadig bruge denne funktion, men sikkerhedskopieringen stoppes. Du kan konfigurere sikkerhedskopiering igen, når du har opgraderet.