Drobox-synkroniseringsikoner og hvad du skal gøre, hvis de mangler

Dropbox-computerappen sikrer, at mappen Dropbox på din computer er synkroniseret med din Dropbox-konto på nettet. Appen viser særlige symboler (eller “ikoner”), så du kan se, hvad der sker. Du får vist ikonerne flere steder:

• Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen viser den overordnede status for Dropbox
  • Ikoner på individuelle filer eller mapper viser statussen for den fil eller mappe

I denne artikel kan du læse mere om, hvad de enkelte ikoner betyder, og hvad du skal gøre, hvis de ikke opdateres, eller hvis de mangler.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvor nemt det er at synkronisere filer med Dropbox.

Afsnit i artiklen:

Bemærk! Hvis du ikke ved, hvad "synkronisering" betyder, kan du lære mere om Dropbox-synkronisering, og hvordan det virker.

Synkroniseringsikoner, der vises på filer og mapper

Grønt ikon med flueben

Synkroniseret

En grøn cirkel med et flueben betyder, at filen eller mappen er synkroniseret med de seneste ændringer. Det kan være ændringer, du selv har foretaget, eller det kan være andre, der har foretaget ændringer i en delt fil eller mappe.

Blåt ikon med roterende pile

Synkronisering i gang

Den blå cirkel med roterende pile betyder, at disse filer og mapper er ved at blive synkroniseret til Dropbox.

Gråt ikon med et minustegn

En fil eller mappe synkroniseres ikke

Den grå cirkel med minustegnet kan blive vist på en fil eller mappe, når du bruger selektiv synkronisering (hvor du har valgt ikke at synkronisere denne fil eller mappe til computeren).

Generelt bliver selektivt synkroniserede filer og mapper ikke vist i Dropbox-mappen på din computer. Men hvis du opretter to filer eller mapper med samme navn, vises det grå ikon for at vise, at den ene af filerne ikke synkroniseres.

Rødt ikon med et x

Ingen synkronisering

Den røde cirkel med et x viser, at der er gået noget galt, og Dropbox ikke synkroniserer filen eller mappen. Det kan der være flere årsager til:

• Ugyldige filnavne (filer kan ikke synkroniseres, hvis filnavnene indeholder særlige tegn eller symboler)
  • Fejl i tilladelser (du har ikke adgang til delt indhold, eller det skyldes en systemtilladelse på computeren)
  • En fil ændres meget hurtigt (dvs. flere ændringer lige efter hinanden)
  • Din Dropbox-konto er løbet tør for lagerplads (og du kan derfor ikke uploade flere filer til den)
Delt mappe med lås

Visningsadgang i en delt mappe

Hvis du ser en hængelås på en delt mappe, betyder det, at du kun har visningsadgang til den mappe. Det betyder, at du kan se filerne, men ikke redigere dem eller dele dem med andre. Du kan kontakte ejeren af mappen, hvis du har brug for at redigere den.

Smart synkronisering

Hvis du er Dropbox Plus-, Professional- eller Business-kunde, kan der også blive vist nogle ikoner, som kun bruges med funktionen Smart synkronisering:

Ikon for indhold, der kun er online

Indhold, der kun er online

Filer og mapper med skyikonet er kun gemt online. Det betyder, at de vises i Dropbox-mappen på din computer, men de er ikke downloadet helt. Disse pladsholderikoner viser, at du har adgang til filen eller mappen i din Dropbox-konto på nettet. Du kan vælge at downloade filen eller mappen helt, hvis du vil.

Ikon for lokalt indhold

Lokalt indhold

Lokalt indhold er tilgængeligt i din Dropbox-konto på nettet, og det er også downloadet til din computers harddisk. Du kan redigere disse filer direkte i programmer på computeren.

Ikon for mappe i blandet tilstand

Mapper i blandet tilstand

Mapper i blandet tilstand indeholder både lokalt indhold og indhold, der kun er online.

Statusikoner på proceslinjen eller menulinjen på din computer

Der er flere Dropbox-ikoner, som vises på proceslinjen eller menulinjen på din computer. Afhængigt af dit operativsystem kan disse ikoner have forskellige farver.

Synkroniseret

Hvis Dropbox-appen er fuldt synkroniseret, er ikonet udfyldt – enten sort eller hvidt (afhængigt af operativsystemet).

Synkronisering i gang

Hvis Dropbox er i gang med at synkronisere, vises ikonet med et synkroniseringssymbol i nederste højre hjørne.

Sat på pause

Hvis Dropbox-appen er standset, er ikonet nedtonet med et pausesymbol i nederste højre hjørne.

Ikke forbundet

Hvis Dropbox-appen på din computer ikke kan oprette forbindelse til Dropbox-serverne, er ikonet nedtonet.

Meddelelser

Hvis du har ulæste meddelelser, vises ikonet med en rød prik i nederste venstre hjørne, og et tal viser antallet af meddelelser. Hvis du har mere end 99 meddelelser, har ikonet en rød prik med 99+ i nederste venstre hjørne.

Kameraimport

Hvis du uploader fra et kamera, vises der et kamera nederst til højre på ikonet, mens overførslen er i gang.

Hvad gør jeg, hvis Dropbox-ikonet mangler på proceslinjen eller menulinjen?

Dropbox-ikonet vises kun på proceslinjen eller menulinjen, hvis Dropbox er installeret og kører på din computer. Hvis Dropbox-ikonet ikke vises, skyldes det som regel, at computerappen ikke kører.

Prøv at løse problemet ved at starte appen igen. Hvis det ikke virker, kan du downloade Dropbox-computerappen og logge på din Dropbox-konto, når du bliver bedt om det. Sådan genstarter du appen:

• Windows: Klik på menuen Start, klik på Programmer, og find og start derefter Dropbox-appen.
  • Mac: Åbn mappen Programmer, og find og start Dropbox-appen.
  • Linux: Klik på menuen Programmer, åbn mappen Internet, og find og start derefter Dropbox-appen.

Hvad gør jeg, hvis Dropbox-synkroniseringsikonerne ikke vises for mine filer?

Der kan være flere årsager til, at der ikke vises Dropbox-synkroniseringsikoner for dine filer. Det skyldes sandsynligvis, at Dropbox blev lukket uventet, og at det ikke længere kører. Du kan se, om Dropbox kører, ved at kigge efter Dropbox-ikonet på din menu- eller proceslinje. Hvis det ikke kører, skal du se instruktionerne i afsnittene herover for at genstarte eller downloade Dropbox igen.

Hvis du har bekræftet, at Dropbox kører, men der stadig ikke vises synkroniseringsikoner for filerne, kan årsagen være en af følgende:

Der er nogle få andre undtagelser, hvor synkroniseringsikonerne ikke virker på et specifikt operativsystem. Vælg dit operativsystem herunder for at få mere at vide:

• Installation af Dropbox uden en administrators adgangskode ødelægger alle synkroniseringsikoner. Geninstallation med en administrators adgangskode bør løse problemet.
  • Synkroniseringsikonerne vises ikke altid korrekt, hvis du for nylig har opgraderet til en ny version af Windows, eller hvis du har installeret nye programmer på din computer. I det tilfælde bliver filer og mapper i Dropbox stadig synkroniseret. Det er blot ikonerne, der ikke bliver vist.
    • Du kan løse problemet ved at geninstallere den nyeste version af Dropbox-computerappen (hvis du bliver bedt om at indtaste en adgangskode, skal du indtaste administratoradgangskoden)
  • Hvis din Dropbox-mappe er placeret ved roden (eller øverste niveau) af en partition eller harddisk, kan Dropbox have problemer med at få adgang til visse indstillingsfiler. Hvis du flytter mappen til en anden placering på din harddisk, bør det løse problemet.
  • Windows har en grænse på 15 overlejringsikoner, som Windows Stifinder kan indlæse, og operativsystemet reserverer fire til eget brug. Du kan se i registreringsdatabasen, hvor mange overlejringer du har registreret:
    1. Tryk på Windows-tasten + R, og indtast regedit.
    2. Naviger til registreringsdatabasenøglen med denne sti:
      HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ShellIconOverlayIdentifiers

3. Rul til højre for at se den fulde kommandolinje.
    4. Dropbox-overlejringerne vises, hvis de er mellem de første 15 positioner. Hvis ikke, skal du gøre plads til dem. Bemærk, at du dermed sletter eller nedprioriterer andre programmers overlejringer, så du bør kun fortsætte, hvis du ved, hvad du kommer til at påvirke.
    5. Hvis du beslutter at fortsætte, kan du vælge individuelle nøgler og slette dem ved at højreklikke på den ønskede nøgle. Hvis du ikke vil slette dem, kan du omdøbe dem og placere et Z i begyndelsen, så de placeres sidst på den alfabetisk sorterede liste.
    6. Afslut explorer.exe, og genstart fra Joblisten. Du kan også genstarte din computer.
    7. Start Dropbox, så bør synkroniseringsikonerne blive vist igen.
  • Installation af Dropbox uden en administrators adgangskode ødelægger alle synkroniseringsikoner. Geninstallation ved hjælp af en administratoradgangskode bør løse problemet.
  • Hvis du har andre programmer eller tjenester, der også tilføjer filikoner eller genvejsmenuer til filerne i din Dropbox-mappe, kan du prøve at afslutte eller fjerne dem midlertidigt og derefter genstarte Dropbox og Finder.
    • Du kan genstarte Dropbox ved at klikke på Dropbox-ikonet på menulinjen, klikke på dit profilbillede eller dine initialer og derefter vælge Afslut Dropbox
    • Du genstarter Finder ved at klikke på Apple-ikonet øverst på skærmen, klikke på Afbryd, vælge Finder og derefter klikke på Start igen
  • Hvis du åbner din Dropbox-mappe fra et symbolsk link, ødelægger du både overlejringer og den Dropbox-genvejsmenu, der vises, når du højreklikker på en fil eller mappe.
  • Dropbox anvender Dropbox Nautilus-udvidelsen til genvejsmenuen og ikonoverlejringerne. Hvis du har installeret Dropbox fra kommandolinjen og ikke ser ikonoverlejringer i din Dropbox-mappe, kan du prøve at downloade og installere Linux-pakken.