Sådan bruger du Dropbox Business-computerappen

I efteråret 2019 lancerede Dropbox en ny udgave af Dropbox' computerapp med forbedringer af Dropbox på proceslinjen/menulinjen og af Dropbox-mappen i Stifinder/Finder.

Få mere at vide om Dropbox-computerappen.

Dropbox-programmet er tilgængeligt til operativsystemerne Linux, macOS og Windows. (Se denne artikel i stedet, hvis du kører Windows 10 i S-tilstand).

Når Dropbox-computerappen er installeret, har du Dropbox-computerappen, et Dropbox-ikon på proceslinjen/menulinjen og en Dropbox-mappe på din computer. De ændringer, du foretager i Dropbox-computerappen, synkroniseres automatisk til din konto på dropbox.com.

1. Opret din Dropbox Business-konto

Du bør have modtaget en e-mail med en invitation om at tilmelde dig dit Dropbox Business-team. Klik på linket i denne e-mail, og følg vejledningen for at komme i gang. Hvis du ikke har modtaget en e-mail, eller hvis du har brug for at få den sendt igen, skal du bede din it-afdeling eller din Dropbox Business-administrator om hjælp.

Tip! Synkronisering

Du vil ofte støde på ordet "synkronisering", når du bruger Dropbox. Synkronisering betyder, at du ser den samme version af en fil på alle de enheder, hvor du har logget på din Dropbox-konto. De filer, som du trækker til Dropbox-mappen, synkroniseres automatisk til Dropbox på nettet. Ændringer eller redigeringer af filerne i denne mappe synkroniseres også til Dropbox.

2. Åbn Dropbox til computeren

Nu, hvor du har oprettet en konto, er det næste skridt at starte Dropbox på computeren. I nogle tilfælde er appen muligvis allerede installeret på din computer. Hvis det ikke er tilfældet, skal du downloade og installere appen.

Hvis computerappen allerede er installeret

Hvis computerappen allerede er installeret på din computer, kan du se en Dropbox-mappe i menuen Start, i vinduet Finder eller i en anden filoversigt. Du bør også se Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen

Klik på appen for at starte den. Du bliver derefter bedt om at logge på.

Hvis computerappen endnu ikke er installeret

Hvis computerappen endnu ikke er installeret på din computer, skal du downloade den. Det kan du gøre på to måder:

Når appen er downloadet, kan du se mappen Dropbox i menuen Start, i vinduet Finder eller i en anden filoversigt. Du bør også se Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen.  Klik på appen for at starte den. Du bliver derefter bedt om at logge på.

Tip! Automatisk handling

Computerappen kører i baggrunden og sørger automatisk for, at dine filer er synkroniserede (så længe din computer er online). Det betyder, at du ikke behøver at uploade eller downloade filer manuelt.

Et Dropbox Business-team kan tilføje et andet teams administrator som administrator for deres eget team. Den nye administrator bliver administrator for flere teams. Den nye administrator, eller "multiteamadministratoren", kan gøre det samme som en administrator fra dit eget team med undtagelse af følgende:

• Vedkommende kan ikke få adgang til siden Afregning eller Hjælp i administratorpanelet
  • Vedkommende kan ikke logge på et teammedlems konto

Vil du i stedet tildele administratorrettighederne til en anden person i dit eget team? Se, hvordan.

Sådan tilføjer (eller fjerner) du en administrator fra et andet team

Hvis du er teamadministrator, kan du sende en administratoranmodning til en anden på teamet. Sådan gør du:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel i venstre side.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Betroede teams.
  5. Klik på Tilføj et team.
  6. Skriv e-mailadressen på den administrator, du vil tilføje, under Tilføj en teamadministrator fra det betroede team.
  7. Klik på Giv det betroede team adgang til mit administratorpanel.
  8. Klik på Continue.
  9. Acceptér vilkårene ved at markere afkrydsningsfeltet.
  10. Klik på Send anmodning.

Den anden administrator modtager en meddelelse i sin indbakke, der fører til siden Betroede teams, hvor vedkommende kan acceptere anmodningen.

Du kan fjerne en administrator fra dit team ved at gå til siden Betroede teams og klikke på Tilbagekald adgang ud for teamnavnet.

Sådan tilføjer (eller fjerner) du dig selv som administrator for et andet team

Af sikkerhedsmæssige årsager kan du ikke tilføje dig selv som administrator for et andet team. Kontakt administratoren for det andet team, og bed vedkommende følge disse trin for at tilføje dig.

Hvis du vil fjerne dig selv som administrator for et andet team:

1. Log på det andet teams administratorpanel.
  2. Klik på Indstillinger.
  3. Klik på Betroede teams.
  4. Klik på Fjern team ud for det team, du vil fjerne dig selv fra.

3. Log på din konto

Når appen er downloadet, vil du se en Dropbox-mappe på harddisken (findes i menuen Start, Finder-visningen eller en anden filbrowser). Du bør også have Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen. Klik på appen for at starte den. Du bliver derefter bedt om at logge på.

Sørg for at logge på med den samme e-mailadresse og adgangskode, som du brugte til at tilmelde dig dit Dropbox Business-team. Når du logger på, forbindes din computer direkte med din Dropbox-konto. Hvis du kan logge på, skal du fortsætte til trin 4 i denne vejledning.

• Tip! Du kan også blive bedt om at indtaste en totrinsbekræftelseskode. Kontakt dit it-team eller din Dropbox Business-administrator, hvis du ikke er sikker på, hvad du skal gøre.

Avanceret tip! Hurtig installation

Hvis du allerede bruger Dropbox, kan du også fuldføre installationen på computeren ved hjælp af en QR-kodelæser på din telefon.

Hvad kan du gøre, hvis du ikke kan se adgangskodefeltet

Hvis du ikke kan se feltet til at indtaste din adgangskode, er det sandsynligt, at din teamadministrator har aktiveret enkeltlogon (SSO). Hvis det er tilfældet, skal du følge trinnene herunder for at få adgang til Dropbox. Du bruger samme brugernavn og adgangskode, som du bruger til at logge på virksomhedens netværk eller andre firmaværktøjer (som Active Directory).

1. Åbn Dropbox til computeren.
  2. Vælg Jeg har allerede en Dropbox-konto, og klik på Fortsæt.
  3. Indtast din e-mailadresse, men lad adgangskodefeltet stå tomt.
  4. Klik på Fortsæt.
  5. Klik på Få din linkkode.
  6. Hvis du endnu ikke har logget på virksomhedens SSO-side, åbnes en webbrowser, og du bliver bedt om at logge på. Indtast din e-mailadresse, din arbejdsrelaterede adgangskode (ikke din Dropbox-adgangskode) og andre oplysninger, som din virksomhed måtte kræve.
  7. Der vises en Dropbox-side med en særlig kode. Klik på Kopiér linkkode.
  8. Gå tilbage til Dropbox-appen, og klik på Indsæt.
  9. Klik på Fortsæt, og følg anvisningerne for at færdiggøre oprettelse af forbindelsen til din Dropbox-konto.

4. Tilføj filer i din Dropbox-mappe

Når du logger på Dropbox på din computer, vil du muligvis se, at der allerede er nogle mapper i din konto. De vil have forskellige ikoner for at hjælpe dig med at forstå, hvad de betyder. Du kan arbejde med disse mapper, ligesom du gør med enhver anden mappe på harddisken.

Du kan se følgende fire forskellige typer mapper:

Blå mappe med bygningsikon.

Teammappe (eller en mappe i teamområdet). Disse mapper deles med hele dit Dropbox Business-team eller en del af det og administreres af din administrator. De kan også deles med personer uden for dit team.

Lilla mappe med personikon

Personlig mappe (eller teammedlemsmappe). Som standard deles din teammedlemsmappe ikke med nogen anden. Men du kan dele den, hvis du ønsker.

Blå mappe

Almindelig mappe. En almindelig mappe fungerer ligesom enhver anden mappe på din computer: Det er en god måde at organisere filer på, men de deles ikke med nogen.

Blå mappe med to personer

Delt mappe. Du kan når som helst gøre en almindelig mappe til en delt mappe. Medlemmer af en delt mappe (dem, du deler den med) kan se, skrive kommentarer til og redigere filerne i mappen.

• Bemærk! Delte mapper i en teammappe har et bygningsikon.

Bemærk! Udseendet af disse mappeikoner varierer efter, hvor du får dem vist. Ikonerne ovenfor kommer fra Dropbox' website (dropbox.com).

Der findes to måder at tilføje filer til disse mapper:

• Træk og slip fra et andet sted på din computer (eller fra en anden mappe i Dropbox)
  • Åbn en fil, klik på "Gem som", og gem til Dropbox som placeringen

5. Forbind din konto med din mobilenhed

Filer i Dropbox-mappen er tilgængelige på enhver anden computer, telefon eller tablet, som du har forbundet med din Dropbox-konto. Hvis du allerede har Dropbox-appen på din telefon eller tablet, skal du blot logge på appen med din arbejdsrelaterede konto. Hvis du endnu ikke har appen på dine andre enheder, kan du downloade den:

Avanceret tip! Adgang på flere enheder

Synkronisering fungerer på alle de enheder, som du har forbundet med din konto. Du skal blot logge på Dropbox med samme brugernavn og adgangskode på en hvilken som helst computer, telefon eller tablet, så vil du altid se de samme filer.

Hvis du bruger mobilappen første gang, skal du starte den og logge på med brugernavnet og adgangskoden til din arbejdsrelaterede konto. Hvis du allerede er Dropbox-bruger, skal du følge nedenstående trin:

1. Åbn Dropbox-appen.
  2. Tryk på Jeg bruger allerede Dropbox.
  3. Indtast din e-mailadresse, men lad password-feltet stå tomt. Tryk på Log på Dropbox.
  4. Hvis du allerede er logget på din virksomheds side til administration af enheder, bør appen starte automatisk. Hvis du ikke er logget på, åbnes et browservindue, der beder dig om at fortsætte. Indtast din e-mailadresse, din arbejdsrelaterede adgangskode (ikke din Dropbox-adgangskode) og alle andre krævede oplysninger.
  5. Hvis din virksomhed bruger SSO, åbnes en ny side i din browser, der kræver godkendelse af, at appen bruger SSO. Tryk på Tillad.
  6. Følg de resterende trin i appinstallationen for at fuldføre den.

6. Tilknyt din private Dropbox-konto

Administratoren af dit Dropbox Business-team kan give dig tilladelse til at forbinde en personlig Dropbox-konto på din arbejdscomputer. Det betyder, at du kan få adgang til både personlige og arbejdsrelaterede filer på samme enhed.

• Tip! Hvis din administrator ikke tillader dette, kan du når som helst få adgang til både en arbejdsrelateret og personlig konto på Dropbox' website (dropbox.com).

Når du forbinder dine personlige og arbejdsrelaterede konti, kan du se to separate Dropbox-mapper på harddisken eller i mobilappen. Din arbejdsrelaterede konto vises som Dropbox (Firmanavn), mens den personlige konto vises som Dropbox (Personlig).

Avanceret tip! Offlineadgang

Du kan få adgang til filer i Dropbox-mappen på din computer, selvom du er offline. Det skyldes, at kopier af disse filer også gemmes på din harddisk. Hvis du redigerer en fil, mens du er offline, synkroniserer Dropbox disse ændringer, næste gang du er online.

7. Begynd at bruge Dropbox

Sådan. Du er færdig med at installere Dropbox og logge på alle dine enheder, og du har tilføjet dine vigtigste filer. Du er klar til at begynde at bruge Dropbox.

Har du brug for noget andet? Hvis du har idéer eller spørgsmål til Dropbox, kan du kontakte administratoren af dit Dropbox Business-team.

Find administratoren for dit Dropbox Business-team.

Er Dropbox nyt for dig?

Uanset om du ikke har brugt Dropbox før, eller du blot har brug for at få opfrisket din viden, kan du få mest muligt ud af din Dropbox-konto med vores selvstudier eller virtuelle kurser med instruktør .