Kom i gang: vigtige byggesten til Dropbox

Dropbox gør meget mere end at sikkerhedskopiere filer. Dropbox synkroniserer filer mellem alle dine enheder og sætter dig i stand til at dele filerne og samarbejde i clouden på en nem måde. Kom i gang med Dropbox med 5 nemme trin.

1. Installer Dropbox-apps

Du kan få adgang til din konto på 3 måder: mobilappen, computerappen og Dropbox' website. Du får mest ud af Dropbox ved at installere appsene på din telefon, tablet og computer.

Få tingene til at ske!

afkrydsningsfelt med flueben Download og installer Dropbox-computerappen på din computer (bærbar eller stationær)

afkrydsningsfelt med flueben Download og installer Dropbox-mobilappen på din telefon eller tablet

lyspære Tip!

Når du har installeret computerappen, kan du se mappen Dropbox på din computers harddisk. Filer i denne mappe synkroniseres til Dropbox, så du kan få adgang til dem fra en hvilken som helst enhed.

bygningskonstruktion Byggesten

Clouden: Dropbox er en cloudbaseret tjeneste. Det betyder, at dine filer gemmes på vores sikre servere frem for på din computer, telefon eller tablet. En server er bare en anden slags computer, som du kan oprette adgang til via en internetforbindelse.

2. Log på din konto

Dropbox' website, computerappen og mobilappsene fungerer som indgangsdøre, der giver dig (og kun dig!) adgang til din konto.

Få tingene til at ske!

afkrydsningsfelt med flueben Log på hver app med samme e-mailadresse og adgangskode

lyspæreTip!

Det får synkroniseringen til at fungere, når du logger på med samme e-mailadresse og adgangskode. Det er også med til at sikre, at du ser de samme filer, uanset hvilken enhed du bruger til at få adgang til din Dropbox-konto.

bygningskonstruktion Byggesten

Computerappen: Med Dropbox' computerapp opbevares filer i clouden, men der opbevares også en "sikkerhedskopi" af filen i Dropbox-mappen på din computer. Filerne i mappen bruger lagerplads på din harddisk.

3. Tilføj filer til Dropbox

Du kan tilføje filer til Dropbox på flere forskellige måder.

Få tingene til at ske!

afkrydsningsfelt med flueben I Dropbox' computerapp tilføjer du filer ved at trække og slippe

afkrydsningsfelt med flueben På en telefon eller tablet åbner du Dropbox-appen og klikker på ikonet + for at uploade filer

afkrydsningsfelt med flueben På dropbox.com tilføjer du filer med knappen Upload eller ved at trække og slippe

lyspæreTip!

Du kan tilføje (og forhåndsvise) næsten alle slags filer i Dropbox. Hvis du tilføjer mange filer til Dropbox på en gang, kan det tage et stykke tid, før den første upload er færdig.

bygningskonstruktion Byggesten

Filtyper: Du kan tilføje (og forhåndsvise) næsten alle slags filer i Dropbox. Din computers operativsystem har dog visse begrænsninger.

4. Del med dem, du vil

Du kan dele alle de filer, der er gemt i Dropbox. Du kan også styre, hvem der ser filerne, og hvor længe. Den smarte synkronisering betyder, at dem, du deler med, altid ser den nyeste version af filerne.

Få tingene til at ske!

afkrydsningsfelt med flueben Del skrivebeskyttet adgang til dine ting

afkrydsningsfelt med flueben Inviter andre til at redigere dine filer sammen med dig

lyspæreTip!

Delte filer er skrivebeskyttet. Det betyder, at folk kan se og skrive kommentarer til dem, men ikke foretage ændringer. Delte mapper kan være skrivebeskyttet, eller du kan lade andre redigere filerne i en mappe.

Du kan dele en fil med alle, også selvom de ikke har en Dropbox-konto. Hvis nogen deler noget med dig, kan du enten klikke på linket i den e-mail eller meddelelse, du modtager, eller tilføje en delt mappe på din konto.

bygningskonstruktion Byggesten

Download: Hvis du downloader filen i et delt link og tilføjer den til din Dropbox, vil du ikke se de fremtidige opdateringer af filen. Det skyldes, at download opretter din egen, unikke version af filen.

5. Synkroniser filer

Med Dropbox har du adgang til dine filer på alle de enheder, der er forbundet med din konto. Denne funktion, som vi kalder "synkronisering", er lige præcis det, som Dropbox handler om. Funktionen betyder, at du  altid har de nyeste versioner af filer lige ved hånden.

Få tingene til at ske!

afkrydsningsfelt med flueben Sørg for, at du har installeret Dropbox' apps på alle dine enheder og er logget på hver af dem med samme e-mailadresse og adgangskode. Tilføj derefter en fil til Dropbox.

afkrydsningsfelt med flueben Åbn derefter denne fil i Dropbox, rediger den, gem, og luk. Du vil se disse ændringer afspejlet alle de andre steder, du bruger til at få adgang til din konto.

lyspæreTip!

Synkronisering sker automatisk – du skal ikke uploade eller downloade noget selv.

bygningskonstruktion Byggesten

Synkronisering: Uanset om du tilføjer en fil til Dropbox eller fjerner en fil, afspejles ændringen på alle de andre enheder, du bruger til at oprette forbindelse til Dropbox. Hvis du f.eks. sletter en fil i mappen Dropbox på din computer, kan du ikke længere se filen på Dropbox' website eller på din telefon.

6. Næste trin

Tak, fordi du læser med. Hvis du er færdig med vejledningen med byggesten, så se den videregående vejledning. Der finder du en introduktion til avancerede funktioner, hurtig fejlfinding og andet.

Er Dropbox nyt for dig?

Uanset om du ikke har brugt Dropbox før, eller du blot har brug for at få opfrisket din viden, kan du få mest muligt ud af din Dropbox-konto med vores selvstudier eller virtuelle kurser med instruktør .