Sådan gør du en fil eller mappe tilgængelig offline

Opdateret Feb 27, 2024
person icon

Oplysningerne i denne artikel gælder for alle Dropbox-kunder.

Du kan gøre dine Dropbox-filer og -mapper tilgængelige offline på enhver enhed, uanset om det er en desktop-computer, en tablet, en iPhone eller en Android-enhed. Det svarer til at downloade dine filer og mapper, men de gemmes også i Dropbox. De vil derfor blive gemt offline på din enhed, og de er også gemt online på dropbox.com.

Når du aktiverer offlineadgang, kan du åbne filer i Dropbox eller vise og redigere dem i apps på din enhed, uden at du behøver at have forbindelse til internettet.

Vil Dropbox synkronisere mine filer, når jeg er offline?

Når du er offline, bliver de ændringer, du foretager i dine filer og mapper på din offline-enhed, ikke synkroniseret med Dropbox. Det betyder, at ændringerne ikke vises på andre enheder, som du har synkroniseret med din Dropbox-konto.

Når du er online igen, vil Dropbox synkronisere de ændringer, du har foretaget i offlinefiler og -mapper, mens du var offline. Disse ændringer vil blive opdateret på alle enheder, hvor du har adgang til Dropbox.

Læs mere om, hvordan Dropbox synkroniserer dine filer.

Sådan gør du filer og mapper tilgængelige offline i Dropbox-computerappen

1. Download og installer Dropbox-computerappen, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Sørg for, at du har en app på din computer, hvor du kan åbne filerne og mapperne offline. Hvis du f.eks. vil have vist en PDF-fil, skal du have en PDF-fremviser installeret på computeren.
  3. Åbn Stifinder (Windows) eller Finder (Mac), og gå til filen eller mappen, som du vil gøre tilgængelig offline.
  4. Højreklik på den pågældende fil eller mappe, og vælg Gør tilgængelig offline.
  5. Vent nogle minutter, mens filen eller mappen opdateres. En fil eller mappe er tilgængelig offline, når der vises et udfyldt grønt flueben ud for den. Få mere at vide om de forskellige synkroniseringsikoner, og se, hvad de betyder.

Filen er nu tilgængelig offline og findes lokalt i Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).

Sådan gør du filer og mapper tilgængelige offline i Dropbox-mobilappen

Filerne og mapperne i Dropbox-mobilappen gemmes ikke på din telefon eller tablet, så de er som standard ikke tilgængelige offline.

highlight icon

Bemærk! Du kan kun gøre en hel mappe tilgængelig offline, hvis du bruger Dropbox Plus, Family, Professional, Standard, Advanced eller Enterprise. Du kan gøre filer tilgængelige offline enkeltvis, uanset hvilken version af Dropbox du bruger.

Sådan gør du filer og mapper tilgængelige offline på din telefon eller tablet:

1. Download, og log på Dropbox-mobilappen, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Derefter skal du trykke på “” (de tre prikker) ud for eller under den fil, du vil gøre tilgængelig offline.
  3. Slå Gør tilgængelig offline til.

Sådan finder du offlinefiler og -mapper i Dropbox-mobilappen

Når en fil eller mappe er gjort tilgængelig offline, vises den med et offlineikon (hvid pil, der peger nedad, i en grøn cirkel) ud for eller under filen på fil- eller mappeoversigten. Sådan får du vist en liste over dine offlinefiler eller -mapper:

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på Konto nederst på skærmen.
  3. Klik på Offline.
  1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på kontoikonet (person) nederst til højre.
  3. Klik på Administrer offlinefiler.

Sådan holder du dine offlinefiler og -mapper opdateret i Dropbox-mobilappen

Som standard bliver dine offlinefiler ikke opdateret løbende, eller synkroniseret, hvis du kun har mobilforbindelse. Du skal være tilsluttet Wi-Fi med listen over offlinefiler eller -mapper åben for at opdatere dem.

Hvis du vil opdatere en offlinefil, når du bruger mobildata, skal du gå til listen over offlinefiler og trykke på det gule “!” (udråbstegn) ud for den fil, du vil opdatere. Hvis du vil opdatere alle dine offlinefiler, mens du bruger mobildata, skal du gå til listen over offlinefiler og trykke på opdateringsikonet (en cirkelformet pil øverst til højre).

Hvis du vil have, at dine offlinefiler og -mapper opdateres, uanset om du har forbindelse til Wi-Fi eller kun har mobilforbindelse:

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Åbn appindstillingerne.
    • På Android skal du trykke på Konto nederst på skærmen og derefter trykke på indstillinger.
    • På iPhone/iPad skal du trykke på kontoikonet (person) nederst til højre og derefter på tandhjulsikonet øverst til venstre.
  3. Slå Brug data til offlinefiler (Android) eller Brug mobildata (iPhone/iPad) til.

Sådan ser du, hvor meget lagerplads offlinefiler og -mapper bruger i Dropbox-mobilappen

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Åbn appindstillingerne.
    • På Android skal du trykke på Konto nederst på skærmen og derefter trykke på indstillinger.
    • På iPhone/iPad skal du trykke på kontoikonet (person) nederst til højre og derefter på tandhjulsikonet øverst til venstre.

Der kan du se:

• Ledig plads: Hvor meget ledig lagerplads der er til offlinefiler og -mapper på din telefon eller tablet.
  • Anvendt plads: Hvor meget lagerplads dine offlinefiler og -mapper aktuelt bruger på din telefon eller tablet.