Basic Teams: et overblik

Opdateret Jun 18, 2024
person icon

Denne artikel beskriver en funktion, der er tilgængelig for visse brugere med Dropbox Basic og for visse brugere, der nedgraderer fra prøveversioner eller fra betalte team-planer. I øjeblikket er det kun brugere i New Zealand, Australien og Canada, der kan oprette Basic-teams eller nedgradere til et Basic-team. Brugere andre steder vil stadig kunne deltage i Basic-teams.

Dropbox Basic Teams er en gratis team-plan, der giver dig mulighed for at samarbejde, dele filer og dokumenter og arbejde på projekter med andre i et fælles arbejdsområde for op til 10 personer.

Funktioner

Ud over funktionen, der findes i Dropbox Basic, inkluderer Basic Teams :

Team-lagerplads: Hvert Basic-team får 2 GB lagerplads, der deles mellem teammedlemmerne.

Delt teammappe: Samarbejd uden problemer i dit teams delte mappe, hvor du kan tilføje og redigere dokumenter, som alle på teamet har brug for at se.

Få mere at vide om medlems- og teammapper.

Adgang til administratorpanelet: Alle teammedlemmer vil kunne se administratorpanelet. Herfra kan du spore dit forbrug, og se hvilke funktioner du har adgang til.

Teamadministratoren kan bruge panelet til at opgradere teamet, tilføje og fjerne medlemmer, kontrollere eksterne delingsindstillinger samt slette, flytte og downloade indhold fra teammappen.

highlighter icon

Bemærk! Kun teamadministratoren kan bruge administratorpanelet til at fjerne teammedlemmer og opløse teamet.

Sammenligning af funktioner

Funktion Basic-team Business-team
Det maksimale antal brugere 10 500
Lagerplads 2 GB

Starter ved 9 TB

Op til 1.000 TB

Størrelsesgrænse for filoverførsler 100 MB 100 GB
Tidsramme for gendannelse af filer 30 dage 180 dage
Anmodninger om e-signatur 3 pr. bruger pr. måned Ubegrænset
PDF-redigering Kun grundlæggende redigering Avanceret redigering af PDF-filer
Administratorpanel Begrænset adgang og funktionalitet Fuld adgang

Få mere at vide om betalte teamplaner her.

Sådan starter du et Basic-team

Sådan opretter du et team:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Start et team øverst til højre.
  3. Indtast e-mailadressen på de personer, du vil føje til teamet.
    • Hvis du vil ændre navnet på dit team, skal du klikke på blyantikonet ud for det nuværende navn.
  4. Klik på Send invitationer.

Når du har oprettet dit team, vil dine eksisterende filer blive føjet til din private mappe, og teamet vil få en mappe, som alle har adgang til. Medlemmerne kan også oprette nye mapper.

Sådan inviterer du personer til et Basic-team

Sådan inviterer du en person til dit gratis team:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Inviter personer øverst til højre.
  3. Indtast e-mailadressen på de personer, du vil invitere til teamet, og send en besked, hvis du vil.

Når en person accepterer en invitation, vil vedkommende have adgang til de teammapper, de har tilladelse til at tilgå.

Administrer, hvem der kan sende invitationer

Alle på dit team vil som standard kunne invitere nye medlemmer. Administratorer kan ændre denne indstilling i administratorpanelet.

Sådan slår du det fra:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Administratorpanelet.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Vælg Medlemskab.
  5. Slå Medlemmer kan invitere personer til teamet fra.
highlighter icon

Bemærk!

• Et gratis team er begrænset til 10 medlemmer.
  • Kun Dropbox Basic-brugere kan inviteres til et Basic team.

Sådan slutter du dig til et Basic-team

Som eksisterende Dropbox-bruger

Sådan slutter du dig til et team, du er blevet inviteret til:

1. Åbn invitationen i din e-mail-indbakke.
  2. Klik på Tilmeld dig teamet.
  3. Log på din Dropbox-konto.
  4. Vælg Ja eller Nej, når du bliver spurgt, om du har filer, som din Basic-teamadministrator ikke skal have adgang til.
    • Hvis du vælger Ja, anbefaler vi, at du opretter en ny Dropbox-konto med en ny e-mailadresse til dine eksisterende filer, inden du slutter dig til teamet.
    • Hvis du vælger Nej, vil dine eksisterende filer blive føjet til en privat mappe inden for teamet. Disse eksisterende filer vil tælle mod teamets lagerpladskvote på 2 GB.
highlighter icon

Bemærk!

• Den e-mailadresse, hvor du modtog invitationen, vil være adressen, der er knyttet til teamet. Du vil ikke kunne få adgang til teammappen med din nye konto.
  • Hvis du vælger at kombinere din eksisterende Dropbox-konto med teamkontoen, vil din teamadministrator kunne se filerne i din private mappe og have mulighed for at fjerne din adgang til disse filer. Hvis du vil forlade teamet, er det din administrator, der skal fjerne dig.

Hvis du ikke har en Dropbox-konto

Sådan slutter du dig til et team:

1. Åbn invitationen i din e-mail-indbakke.
  2. Klik på Tilmeld dig teamet.
  3. Indtast dit navn, din e-mailadresse og din adgangskode.
  4. Kig efter en bekræftelsesmail i din indbakke.

Når du har bekræftet din e-mail, vil du have fuld adgang til dit nye team.

Sådan uploader du indhold til et team

Sådan uploader du indhold til en teammappe:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din teammappe.
  3. Klik på Upload under søgefeltet øverst oppe.
  4. Klik på Filer eller Mappe:
    • Hvis du vælger Filer: Vælg alle de filer, du vil, og klik på Åbn.
    • Hvis du vælger Mappe: Vælg en mappe, og klik på Upload.

Disse filer vil nu være tilgængelige for alle medlemmer af teamet, som har adgang til den pågældende mappe.

Sådan deler du indhold med et team

Hvis filen eller mappen findes i en privat mappe

Hvis du er ejer af en fil eller en mappe, kan du dele den fra din private mappe med enkeltpersoner fra dit team. Hvis du deler en fil eller mappe, der ligger i din private mappe, er det kun den fil eller mappe, du vælger, der bliver delt. Der er ikke andet i din private mappe, der deles, medmindre du vælger at dele det.

Du kan:

1. Dele filen eller mappen via e-mail.
highlighter icon

Bemærk! Den person, du har delt mappen med, vil modtage en mappeinvitation. Denne invitation viser, hvor mappen tilføjes: enten i vedkommendes private mappe eller i en teammappe.

1. Sende et link for at se eller redigere filen eller mappen.
  2. Flytte filen eller mappen fra din private mappe til en teammappe.  Det betyder, at filen eller mappen vil være tilgængelig for alle, der har adgang til den mappe, du flytter den til.

Hvis filen eller mappen er i en teammappe

Du kan:

1. Dele filen eller mappen via e-mail.
  2. Sende et link for at se eller redigere filen eller mappen.

Sådan downloader du Dropbox til din computer og dine mobilenheder

Sådan installerer du Dropbox-computerappen

1. Download Dropbox-appen på computeren.
  2. Når Dropbox er installeret på din computer, ser du et Dropbox-ikon på proceslinjen (Windows) eller menulinjen (Mac) og en Dropbox-mappe på din harddisk.
  3. Du bliver bedt om at logge på med adgangsoplysningerne til din Dropbox-teamkonto Du skal bruge samme e-mailadresse og adgangskode, som du bruger på dropbox.com (det gælder for alle dine enheder).

Dropbox-computerappen fås til operativsystemerne Linux, Windows og macOS. Få mere at vide om, hvordan du bruger Dropbox med Windows 10 i S-tilstand eller på Linux.

Få flere oplysninger om Dropbox' kompatibilitet med dit operativsystem.

Få flere oplysninger om, hvad du kan gøre, hvis Dropbox ikke bliver installeret

Sådan downloader du Dropbox-mobilappen

Download appen fra dropbox.com/mobile eller din fra foretrukne appbutik.

Hvis du allerede har Dropbox-mobilappen på din telefon eller tablet, skal du blot logge på med din e-mailadresse og adgangskode. Du kan også logge på med enkeltlogon med din Google- eller Apple-konto.

Sådan opløser du et team

Sådan opløser du et Basic-team:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på teamnavnet øverst til venstre.
  3. Vælg Opløs team fra rullelisten.
  4. Vælg en årsag til at opløse, og tryk på Fortsæt.
  5. Vælg, hvad du vil stille op med teamfiler, efter opløsningen er gennemført.
    • Bemærk! For at forhindre, at teammedlemmer fortsat har adgang til indhold, der var placeret i teamområdet, er det nemmest at vælge Gem filer, og flyt til individuelle konti. Dette overfører ejerskabet af teamfilerne til administratoren. Du kan derefter vælge at afbryde delingen af bestemte filer og mapper, både før og efter opløsningen af teamet.
  6. Klik på Bekræft.

Når du opløser dit team:

• Alle teammedlemmer får en Dropbox Basic-konto, som indeholder deres private mapper.
  • Det indhold, der var i teamområdet, vil blive placeret i delte mapper, som er ejet af den teamadministrator, der startede opløsningen af teamet. Alle de brugere, der tidligere havde adgang til dette indhold, herunder administratorer, teammedlemmer og eksterne samarbejdspartnere, vil fortsat have adgang til de delte mapper.
  • Indhold i Replay og Capture vil ikke være tilgængeligt, efter at teamet opløses.

Når et team opløses, sker der desuden følgende:

• Teamstrukturen vil blive slettet.
  • Alle, der har adgang til delte mapper i teammapper, beholder deres tilladelser, så de kan se og interagere med indholdet i mapperne.
  • Afventende invitationer vil blive slettet.
  • Indhold, der er oprettet af slettede teammedlemmer, vil gå tabt permanent.
  • Slettede filer og mapper kan ikke gendannes.
  • Alle afventende anmodninger om underskrift vil blive annulleret.
  • Underskrevne dokumenter kan ikke redigeres, men kan stadig ses eller downloades af alle de brugere, der tidligere havde adgang til teammappen.

Sådan forlader du et team

Hvis du vil forlade et team som teammedlem, skal du anmode din administrator om at fjerne dig fra teamet. Det kan administratoren gøre via administratorpanelet.

Sådan fjerner du et medlem fra teamet som administrator:

1. Log på dropbox.com.
  2. Hold markøren over teamnavnet øverst til venstre.
  3. Vælg Administratorpanel fra rullelisten.
  4. Klik på Medlemmer i sidepanelet yderst til venstre.
  5. Klik på (tre prikker) ud for navnet på den person, du vil fjerne.
  6. Vælg Slet.
  7. Vælg, hvornår du vil overføre dette medlems filindhold til et andet teammedlem, og hvornår du vil slette indholdet fra medlemmets enheder, næste gang vedkommende er online.
    • Under Vil du overføre dette teammedlems filindhold til et andet teammedlem? skal du vælge enten Overfør nu eller Overfør senere. Hvis du vælger Overfør nu, skal du indtaste modtagerens navn eller e-mailadresse.
    • Under Vil du slette indhold fra dette medlems enheder, næste gang vedkommende er online? skal du vælge Ja eller Nej.
  8. Klik på Continue.
  9. Gennemse skærmen Slet konto helt for at bekræfte sletningen.
  10. Klik på Slet konto.

Når du forlader et team, vil du fortsat have adgang til din personlige mappe, men du vil ikke længere kunne få adgang til den delte teammappe.

Sådan opgraderer du et team

Når du opgraderer dit team, får du adgang til flere premium-funktioner, herunder ekstra lagerplads, avancerede administratorfunktioner, forbedret kundesupport og meget mere.

Læs mere om Dropbox-teamplaner her.

Sådan opgraderer du dit team:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Opgrader øverst til højre.
  3. Vælg det antal licenser, du har brug for, og om du vil faktureres månedligt eller årligt.
    • Bemærk! Du kan ikke tilføje færre licenser end antallet af medlemmer på dit gratis team.
  4. Indtast dine betalingsoplysninger.
  5. Marker afkrydsningsfeltet for at acceptere Aftale for brug af Dropbox Business samt de tilhørende vilkår.
  6. Klik på Køb.
highlighter icon

Bemærk! Gratis teams kan udelukkende opgradere via et direkte køb og vil ikke være berettiget til prøveversioner.

Sådan nedgraderer du et team

Administratorer for betalte teams og prøveversioner for betalte teams kan muligvis nedgradere til et Basic-team.

Dit team er berettiget til at nedgradere, hvis:

• Teamet har 10 eller færre medlemmer.
  • Teamet har brugt 2 GB eller mindre lagerplads.

En nedgradering fra en betalt teamplan vil betyde:

• Lagerpladsen, der er fælles for teamet vil være på 2 GB.
  • Teamets maksimale størrelse vil være 10 medlemmer.
  • Premium-sikkerhedsfunktioner såsom enkeltlogon, totrinsbekræftelse og enhedsgodkendelse vil blive fjernet.
  • Ubegrænsede anmodninger om underskrift vil blive fjernet.
  • Fristen på 180 dage til gendannelse af slettede filer vil blive reduceret til 30 dage.
  • Muligheden for at spore filengagement vil blive fjernet.
  • API-adgang for linkede apps vil blive fjernet.

Få mere at vide om funktionerne, der er tilgængelige på Dropbox Essentials, Business, Business Plus og Enterprise.

Sådan nedgraderer du et team

Hvis du vil nedgradere dit team:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel i sidepanelet til venstre.
  3. Klik på Afregning i sidepanelet i venstre side.
  4. Rul ned, og klik på Annuller plan.
  5. Angiv en årsag til, hvorfor du opsiger dit abonnement.
  6. Klik på Fortsæt annullering.
  7. Markér alle felterne under Acceptér det følgende.
  8. Klik på Fuldfør opsigelse
  9. På din Dropbox.com-startside skal du klikke på Gennemse muligheder i den røde bjælke øverst på skærmen.
  10. Vælg Skift til en gratis Dropbox-plan for teams.
  11. Klik på Bekræft ændring.