Sådan administrerer du delingsindstillingerne for dit team

Opdateret Feb 12, 2024
person icon

I denne artikel beskrives de indstillinger, der er tilgængelige for visse typer administratorer med Dropbox Standard, Advanced, Business, Business Plus og Enterprise.

Hvis du er administrator for en Dropbox-teamkonto, kan du administrere delingsindstillingerne for hele dit team. Sådan får du adgang til delingsindstillingerne i administratorpanelet:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel i sidepanelet til venstre.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Deling.
highlight icon

Bemærk! Ændringer i disse indstillinger sker ikke med tilbagevirkende kraft.

Deling med personer uden for teamet

Disse indstillinger giver dig mulighed for at vælge individuelle Dropbox-produkter med henblik på at tillade eller begrænse deling uden for teamet.

Del filer via e-mail

Denne indstilling styrer, om teammedlemmer kan invitere personer uden for teamet til at se eller redigere filer og mapper via e-mail eller hele e-maildomæner.

warning icon

Vigtigt! Når denne indstilling er slået Til, kan alle, der har adgang, dele indholdet. Sørg for, at dit team kun deler filer og mapper med personer, der er tillid til. Du kan også overvåge teamaktiviteterne for deling i administratorpanelet.

• Til (alle): Teammedlemmer kan dele med både personer på teamet og personer uden for teamet.
    • Hvis denne indstilling er slået Fra, har dit team ikke adgang til Dropbox Replay, medmindre du allerede har købt tilføjelsesprogrammet Replay. Hvis du har købt det, kan du stadig se Replay, men det vil ikke følge dine globale indstillinger for ekstern deling i Dropbox.
  • Til (team + godkendt): Teammedlemmer kan kun dele med de personer, som er på teamet, eller som er på listen over godkendte brugere.
  • Fra (kun team): Teammedlemmer kan kun dele med personer på teamet.
highlight icon

Bemærk!

• Hvis du vælger at tillade deling med eksterne personer, kan du se en liste over de e-maildomæner, som dit team sender filer til, i dashboardet Indsigt. Listen omfatter ikke delinger via links.
  • Denne indstilling påvirker ikke nuværende adgang.
  • Teammedlemmer kan administrere tilladelserne for at se og skrive kommentarer direkte i Dropbox Replay. Det gør du i indstillingerne for deling for hver mediefil.

Hvis Ekstern deling er angivet til Til (team + godkendt), kan du tilføje brugere enkeltvis efter e-mail eller hele e-maildomæner. Sådan tilføjer du personer eller gyldige e-maildomæner på listen over godkendte brugere:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanelet.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Deling.
  5. Klik på Vis godkendte brugere.
  6. Udfyld de e-mailadresser eller domænenavne, som du ønsker at føje til undtagelseslisten.
  7. ​​Klik på X ud for en e-mailadresse eller et domænenavn for at fjerne det.
highlight icon

Bemærk!

• Hvis du tilføjer et domæne på øverste niveau, f.eks. “eksempel.dk”, kan medlemmerne også dele med underdomæner som “x.eksempel.dk” eller “y.eksempel.dk”.
  • Listen over godkendte brugere omfatter ikke delte links.

Del links til filer

Denne indstilling styrer, om teammedlemmer kan dele links med personer uden for teamet.

highlight icon

Bemærk! Dine politikker for linkbegrænsninger gælder kun teammedlemmer. Hvis du giver en ekstern partner adgang til en fil eller mappe, kan vedkommende oprette et link til at dele indholdet med andre, selvom teamets politik Deling af links eksternt er indstillet til Fra.

• Til: Teammedlemmer kan dele links med personer uden for teamet. Teammedlemmer kan tilsidesætte indstillingen Beskyttelse af personlige oplysninger i delte standardlinks som beskrevet nedenfor.
  • Fra: Teammedlemmer kan hverken dele links med personer uden for teamet eller oprette nye links. Desuden vil eksisterende links, som er oprettet af teammedlemmer, ikke længere virke for personer uden for teamet.

Dropbox skifter til en opdateret arkitektur for delte links, hvor links er baseret på indhold i stedet for brugere. Det påvirker, hvordan links oprettes og deles. De nye links kan genkendes ud fra parameteren ‘rlkey’ i webadressen. For disse links vil ovenstående funktionalitet ændres:

• Hvis du deler en fil eller mappe med en ekstern partner ved hjælp af et link, kan vedkommende dele filen eller mappen med andre eksterne parter med det samme link. De kan ikke oprette deres eget delte link, da hver fil eller mappe kun kan have ét redigeringslink og ét skrivebeskyttet link.

Del Send og spor-links

Denne indstilling gælder for filer, der sendes med Send og spor. Sådan administrerer du denne indstilling:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel i sidepanelet til venstre.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Deling.
  5. Under afsnittet Tillad deling uden for dit team skal du slå Del Send og Spor-links til for at tillade, at teammedlemmer kan dele Send og spor-links uden for teamet.

Send anmodninger om underskrift

Denne indstilling gælder for filer, der sendes med siden Underskrifter. Sådan administrerer du denne indstilling:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel i sidepanelet til venstre.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Deling.
  5. Under afsnittet Tillad deling uden for dit team skal du slå Send anmodninger om underskrift til for at tillade, at teammedlemmer kan sende anmodninger om underskrift til personer uden for teamet.

Del filer ved hjælp af Transfer

Denne indstilling gælder for filer, der sendes med Dropbox Transfer. Sådan administrerer du denne indstilling:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel i sidepanelet til venstre.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Deling.
  5. Under afsnittet Tillad deling uden for dit team skal du slå Del filer ved hjælp af Transfer til.

Del Replay-links

Denne indstilling gælder for links, der sendes med Dropbox Replay. Sådan administrerer du denne indstilling:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel i sidepanelet til venstre.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Deling.
  5. Under afsnittet Tillad deling uden for dit team skal du klikke på Administrer ud for Del Replay-links for at åbne Replay og administrere delte link direkte.

Del Capture-links

Denne indstilling gælder for links, der sendes med Dropbox Capture. Sådan administrerer du denne indstilling:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel i sidepanelet til venstre.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Deling.
  5. Under afsnittet Tillad deling uden for dit team skal du klikke på Administrer ud for Del Capture-links for at åbne Capture og administrere delte link direkte.

Indstillinger for delte fillink

Disse indstillinger gælder for filer, som er delt ved hjælp af links. De gælder hverken for aktiviteter med underskrifter eller med Dropbox Replay, Dropbox Capture, Dropbox Transfer eller Send og spor-links.

Standardadgang for delte links

Denne indstilling styrer standarden for personlige oplysninger i delte links, der er oprettet af teammedlemmer.

• Teammedlemmer: Det er som standard kun teammedlemmer, der har adgang til delte links.
  • Alle med linket: Alle har som standard adgang til delte links, uanset om de er tilmeldt teamet eller ej.
  • Kun inviterede personer: Teammedlemmer skal invitere andre, for at de kan få adgang til de oprettede links.

Standardtilladelser for delte links

Denne indstilling styrer standardtilladelserne for delte links, der er oprettet af teammedlemmer.

• Fra: Teammedlemmer kan angive deres egne standardtilladelser for delte links.
  • Rediger: Alle, der har adgang til filen via et link, kan redigere den.
  • Skrivebeskyttet: Alle, der har adgang til filen via et link, kan kun se den.
highlight icon

Bemærk!

• Teammedlemmer kan tilsidesætte standardindstillingerne for personlige oplysninger og tilladelser i delte links og vælge at give alle adgang til delte links.
  • Hvis du vil angive en udløbsdato eller kræve en adgangskode, skal standardadgangen for delte links indstilles til Teammedlemmer eller Kun inviterede personer.

Angiv en udløbsdato for de links, der deles med personer uden for teamet

Denne indstilling gør det muligt at angive en specifik udløbsdato for delte links, der er oprettet af teammedlemmer. Efter den valgte dato vil Dropbox automatisk deaktivere det delte link. Alle, der forsøger at få adgang via linket efter udløbsdatoen, får vist en fejlmeddelelse.

highlight icon

Bemærk! Du kan angive en udløbsdato for de links, der deles med personer uden for teamet. Herfra kan du vælge Tillad, at medlemmer fjerner eller ændrer udløbsdatoen for det delte link.

Kræv adgangskode for nye links, der deles med personer uden for teamet

Med denne indstilling kan dine teammedlemmer angive en adgangskode til linket, når de opretter et delt link.

• Til: Personer med linket skal have en adgangskode for at kunne se det. De teammedlemmer, der opretter linket, skal dele adgangskoden med modtageren.
  • Fra: Modtageren skal ikke have en adgangskode for at få adgang til delte links.

Linkbegrænsninger for hele teamet

Hvis du er administrator for et Dropbox-team, kan du administrere linkadgang til dit teams delte mapper og undermapper. Hvis du aktiverer linkbegrænsninger, har de Dropbox-brugere, der ikke er føjet til den delte mappe, ikke adgang til mappen via et link. Dette tilsidesætter indstillinger for deling for den enkelte mappe.

• Til: Alle delte mapper har linkbegrænsninger aktiveret.
  • Fra: Linkbegrænsninger er ikke aktiveret som standard, men teammedlemmer kan stadig aktivere dem for bestemte mapper.
highlight icon

Bemærk! Linkbegrænsninger for hele teamet gælder kun for dit teams mapper og undermapper. De gælder ikke for delte mapper, der ejes af andre.

Mapper, der er delt med teamet

Tilføjelse af eksterne mapper

Vælg, om teammedlemmer skal have mulighed for at tilføje redigerbare mapper, der ikke kommer fra dit Dropbox-team:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel i sidepanelet til venstre.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Slå Tilføjelse af eksterne mapper Til
highlight icon

Bemærk: Når du slår denne indstilling fra, vil skrivebeskyttede mapper, som medlemmerne er inviteret til, ikke blive påvirket.