Sådan løser du problemer med Dropbox-synkronisering og andre problemer

Opdateret Mar 08, 2024
person icon

I denne artikel beskrives en funktion, der er tilgængelig for alle kunder på Dropbox.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du løser synkroniseringsproblemer i Dropbox. Prøv trinnene nedenfor, hvis du oplever følgende:

• Opdateringer til dine filer synkroniseres ikke med dem, du deler med
  • Opdateringer til dine filer kan ikke ses på din egen konto og på dropbox.com
  • Nye filer, der tilføjes af andre personer eller enheder, synkroniseres ikke til din enhed
  • Antallet af filer, der synkroniseres, ser ud til at “sidde fast”
  • Du får vist fejl om bestemte filer

Læs mere om, hvordan Dropbox synkroniserer dine filer.

highlight icon

Bemærk! Hvis internetforbindelsen til din enhed er ustabil, eller hvis en fil er meget stor, kan Dropbox være længere tid om at synkronisere. Prøv at vente nogle minutter for at se, om Dropbox selv løser problemerne. Hvis det ikke virker, kan du prøve trinnene nedenfor.

Dropbox synkroniserer for evigt, venter på at synkronisere, eller synkronisering starter ikke

Hvis din Dropbox-computerapp sidder fast under synkronisering, venter på at synkronisere eller ikke starter synkronisering, kan det skyldes dine netværksindstillinger eller din firewall:

Fejl om, at din computer eller harddisk er ved at løbe tør for plads

Dropbox indeholder værktøjer, du kan bruge til at administrere diskpladsen på din enhed.

Hvis du vil fjerne filer fra din harddisk uden at slette dem fra din Dropbox-konto, kan du angive filerne som Kun online, eller du kan bruge selektiv synkronisering til at vælge, hvilke Dropbox-mapper der synkroniseres til din harddisk.

Hvis du vil fjerne filer fra Dropbox-computerappen og resten af din Dropbox-konto, kan du enten:

• Slette filen fra din Dropbox-mappe eller dropbox.com
  • Flytte filen ud af din Dropbox-mappe og til en lokal mappe på din harddisk

Kan ikke flytte, åbne eller slette en fil eller mappe fra Dropbox-mappen

Hvis du ikke kan ændre i en fil eller mappe i din Dropbox-mappe, skal du først kontrollere, om filen kan ses og redigeres på dropbox.com.

Nogle apps har begrænsninger, som kan forhindre, at andre apps (som Dropbox) kan få adgang til filer, mens filerne er åbne i en anden app. Dette skal forhindre, at der opstår konflikt mellem dem.

Hvis du får vist fejl om en bestemt fil, efter at du har gemt filen eller afsluttet den app, du bruger filen i, eller hvis det ser ud til, at synkroniseringen af filen aldrig stopper, skal du muligvis genstarte computeren, hvis en app, der er gået ned, eller som kører i baggrunden, bruger din fil på en måde, som forhindrer Dropbox i at synkronisere dine ændringer.

Hvis du ikke kan se eller redigere din fil på dropbox.com, er filen muligvis ikke synkroniseret korrekt. Prøv de andre trin til fejlfinding nedenfor for at løse problemer med synkronisering i Dropbox-computerappen, og start med at kontrollere forbindelsen:

Filer er markeret som “opdateret”, men de er ikke opdateret

Hvis enten dropbox.com eller computerappen viser dine filer som opdaterede, men dine ændringer ikke vises, skyldes det som regel en af følgende to årsager:

1. Din computerapp har endnu ikke uploadet ændringerne til din konto på dropbox.com.
  2. Din computerapp har endnu ikke downloadet ændringerne fra din konto på dropbox.com.

Dette vil som regel blive opdateret automatisk, og du skal blot vente på, at synkroniseringen af filerne er færdig. Hvis det ser ud til, at computerappen ikke synkroniserer, kan du prøve følgende trin til fejlfinding:

Se, hvordan du ændrer indstillingerne for en fil, der kun er gemt online.

Filen kunne ikke synkroniseres på grund af et hardwareproblem eller beskadigelse af filen

Hvis Dropbox støder på fejl under forsøget på at læse eller skrive en fil, kan der være et problem med dit computerens operativsystem eller hardware. Du kan bruge diskdiagnosticerings- og reparationsværktøjer til at identificere og reparere fejl:

• Windows: Brug Check Disk (chkdsk).
  • macOS: Brug Diskværktøj.

Sådan kontrolleres for diskfejl

warning icon

Vigtigt:

• Du skal have administratorrettigheder for at køre chkdsk.
  • Det anbefales ikke at afbryde chkdsk
  • Den tid det tager at køre chkdsk afhænger af størrelsen og hastigheden på dit drev, mængden af lagrede data og tilstedeværelsen af potentielle fejl.

Sådan kører du værktøjet Check Disk (chkdsk) på Windows

1. Skriv "cmd" eller "kommandoprompt" i proceslinjens søgefelt.
  2. Højreklik på Kommandoprompt i menuen Start.
  3. Klik på Kør som administrator
  4. Scan for problemer ved at skrive "chkdsk" og trykke på Enter.
  5. Reparer problemer ved at skrive "chkdsk /r" og trykke på Enter.
warning icon

Vigtigt:

• Du skal have administratorrettigheder for at køre Diskværktøj.
  • Det frarådes at afbryde Diskværktøj
  • Den tid, det tager at køre Diskværktøj, afhænger af størrelsen og hastigheden på dit drev, mængden af lagrede data og antallet af potentielle fejl.

Sådan kører du Diskværktøj på macOS

1. Klik på Launchpad i Dock og skriv "Diskværktøj" i søgefeltet.
  2. Klik på ikonet Diskværktøj (stetoskop på harddisken).
  3. Vælg en diskenhed i venstre sidepanel, og klik på Førstehjælp
  4. Scan for problemer ved at klikke på Kør.
  5. Reparer problemer ved at klikke på Reparer disk, Bekræft disk.
highlight icon

Bemærk! Hvis disktilstandskontrollen rapporterer en fejl, skal du dobbelttjekke din hardware og overveje at udskifte den. Du kan også prøve at erstatte den beskadigede fil. Prøv at åbne den beskadigede fil for at se, om alt ser korrekt ud. Hvis tidligere redigeringer af den lokale fil blev synkroniseret til dropbox.com, kan du forsøge at erstatte den lokale fil ved at downloade dens onlineversion. Læs, hvordan du gendanner ældre versioner af filer.

Mappen kunne ikke synkroniseres, fordi den var blokeret af antivirussoftware

Hvis synkronisering af computeren er blokeret, fordi din antivirussoftware identificerer en trussel, er følgende muligheder tilgængelige:

• Slet filen.
  • Sæt filen i karantæne.
    • Hvis du tillader din antivirussoftware at flytte den inficerede fil til en sikker placering på din harddisk, isoleres filen fra resten af dit system.
  • Tillad, at filen downloades normalt.
warning icon

Vigtigt: Vær forsigtig, når du tilsidesætter din virusscanner. Tillad kun, at filen downloades normalt, hvis du er sikker på, at den markerede fil ikke er en trussel.

Hvis scenarierne herover ikke passer med dit problem, kan du prøve trinnene til fejlfinding herunder.

Trin til fejlfinding

Find Dropbox

• På internettet
    • Gå til www.dropbox.com på din telefon eller computer.
  • På din computer:
  • På din telefon eller tablet:

Tjek din internetforbindelse

• Kontrollér, om din enhed har forbindelse til internettet.
    • Du kan udføre en hastighedstest for at få flere oplysninger om din forbindelse.
  • Hvis enheden bruger en mobilforbindelse, skal du i stedet oprette forbindelse via Wi-Fi.

Genåbn eller opdater Dropbox

• Hvis du er på Dropbox-websitet, skal du opdatere eller genindlæse dropbox.com.
  • Hvis du bruger Dropbox-computerappen eller -mobilappen, skal du afslutte og genstarte appen.

Opdater Dropbox

Afhængigt af enhedsindstillingerne vil din enhed muligvis ikke opdatere Dropbox automatisk.

Fjern og geninstaller Dropbox-computerappen

Kontrollér, om Dropbox understøtter din enhed

Se vores artikel om systemkrav for at sikre dig, at den enhed og det operativsystem, du bruger, understøttes af Dropbox. Hvis det ikke er tilfældet, anbefaler vi, at du opdaterer din enhed eller dit operativsystem, eller at du bruger en anden enhed, der understøttes.

På Mac: Giv Dropbox fuld adgang til disken

Hvis du bruger macOS 12 eller tidligere, skal du følge disse trin for at indstille dine tilladelser til at give Dropbox fuld diskadgang.

highlight icon

Bemærk! Kontrollér, om du er logget på dropbox.com, før du starter.

1. Klik på Apple-menuen (Apple-ikonet) øverst til venstre på skærmen.
  2. Klik på Systemindstillinger
  3. Klik på Sikkerhed og anonymitet eller Anonymitet og sikkerhed. Det afhænger af dit operativsystem.
  4. Klik på fanen Anonymitet
  5. Klik på låseikonet ud for Klik på låsen for at foretage ændringer nederst til venstre.
  6. Indtast brugernavnet og adgangskoden til din Mac.
  7. Rul ned, og klik på Fuld adgang til disk i menuen til venstre.
  8. Markér afkrydsningsfeltet ud for Dropbox
  9. Klik på Senere.
  10. Klik på Tilgængelighed i menuen til venstre.
  11. Markér afkrydsningsfeltet ud for Dropbox
  12. Klik på låsen igen.
  13. Afslut og genstart Dropbox-computerappen.
Hvis du bruger en macOS 13 eller nyere, skal du følge disse trin for at indstille dine tilladelser til at give Dropbox fuld diskadgang.
highlight icon

Bemærk! Kontrollér, om du er logget på dropbox.com, før du starter.

1. Klik på Apple-menuen (Apple-ikonet) øverst til venstre på skærmen.
  2. Klik på Systemindstillinger
  3. Klik på Sikkerhed og persondata.
  4. I menuen Anonymitet skal du rulle ned og klikke på Fuld adgang til disk
  5. Slå Dropbox til.
  6. Indtast brugernavnet og adgangskoden til din Mac.
  7. Klik på Senere.
  8. Klik på < ud for Fuld diskadgang for at komme tilbage til menuen Anonymitet.
  9. Rul ned, og klik på Tilgængelighed.
  10. Slå Dropbox til.
  11. Indtast brugernavnet og adgangskoden til din Mac.

Kontrollér datoen og klokkeslættet på enheden

Hvis datoen og klokkeslættet er forkert på enheden, kan Dropbox have problemer med at synkronisere dine filer.

Kontrollér dine konti

Du kan logge på med flere forskellige konti på samme enhed, så hvis du mangler en fil, der burde være synkroniseret, kan du kontrollere, om du har valgt den rigtige konto.

Få mere at vide om, hvordan du logger på og af Dropbox.

Kontrollér synkroniseringsstatussen

Hvis dine filer og mapper er forskellige på dine enheder, kan du kontrollere synkroniseringsstatussen. Du kan også kontrollere, om selektiv synkronisering er indstillet til at fjerne mapper fra din enhed.

Lad Dropbox-computerappen være åben

• Hvis du tilføjede en fil i Dropbox-mappen på din computer, skal du lade Dropbox-appen køre for at synkronisere filen til resten af din Dropbox-konto.
  • Når filerne er synkroniseret på alle dine enheder, kan du lukke Dropbox-appen på computeren.

Luk alle andre apps

Hvis du har en af dine Dropbox-filer åben i en anden app, f.eks. Microsoft Word, synkroniseres din fil muligvis ikke korrekt. Luk alle andre apps end Dropbox, og luk og genåbn derefter filen i Dropbox.

Kontrollér filnavnene

Nogle specialtegn, f.eks. “*” (stjerne) eller “/” (skråstreg), er ikke kompatible med alle enheder. Fjern eventuelle specialtegn i dine filnavne.

Få mere at vide om navngivning af filer og mapper.

Kontrollér, om filen er gemt på Dropbox

Søg efter filen på din computer ved hjælp af søgelinjen på proceslinjen (Windows) eller Spotlight på menulinjen (Mac). Hvis den ikke findes i Dropbox eller en forbundet app, kan den ikke synkroniseres med Dropbox.

Få mere at vide om, hvordan du tilføjer filer manuelt i Dropbox.

Kontrollér, om du er tilmeldt en delt mappe

Hvis du redigerer en fil, som er placeret i en delt mappe, men mappen ikke findes på din konto, vises de ændringer, du foretager i filen, ikke i mappen.

Se, hvordan du tilmelder dig til en delt mappe.

Kontrollér, om andre har ændret eller flyttet din fil

Log på dropbox.com, og kontrollér, om andre har flyttet, slettet eller omdøbt din fil eller mappe.

Få mere at vide om, hvordan du gendanner manglende filer.

Kontrollér antallet af og størrelsen på de filer, der er gemt på din Dropbox-konto

Det antal filer, du kan gemme på din Dropbox-konto, er begrænset af, hvor meget ledig lagerplads du har. Hvis du løber tør for plads på din konto, kan du opgradere din plan eller slette filer eller mapper.

De filer, der uploades via computerappen eller mobilapps, må højst være på 2 TB, og de filer, der uploades til dropbox.com, må højst være på 50 GB.

Alle de filer, der uploades til din Dropbox, skal være mindre end din lagerplads. Hvis din konto f.eks. har en lagerkvote på 2 GB, kan du uploade én fil på 2 GB eller mange filer, som tilsammen fylder 2 GB. Hvis du har overskredet din lagerkvote, stopper Dropbox synkroniseringen.

highlight icon

Bemærk! De filer, der uploades via API, må højst være på 350 GB.

Kontrollér indstillingerne for din firewall, sikkerhed og antivirus

Indstillingerne for din firewall, antivirus og sikkerhed kan forhindre, at dine filer synkroniseres på Dropbox.

Få mere at vide om, hvordan du giver Dropbox fuld adgang.

Kontrollér netværksbegrænsningerne

Hvis du får vist en fejl om, at der ikke kan oprettes en sikker forbindelse, kan der være særlige sikkerhedsbegrænsninger for dit netværk.

Du skal muligvis indtaste oplysninger om proxyserveren, oprette forbindelse til et LAN (lokalnetværk) eller manuelt indstille netværket til at tillade “domænet *.dropbox”.

Få mere at vide om, hvilke domæner Dropbox bruger.

Hvis ingen af disse forslag løser problemet, skal du kontakte en administrator.

Kontrollér filtypen

Der er nogle typer filer, som Dropbox ikke kan synkronisere. Dette omfatter:

• Filer med bestemte filtypenavne, f.eks. dem, der slutter med:
    • desktop.ini
    • thumbs.db
    • .ds_store
    • icon\r
    • .dropbox
    • .dropbox.attr
  • Midlertidige filer:
    • Disse oprettes af apps som PowerPoint og Word, og de starter ofte med ~$ (en tilde og et dollartegn) eller .~ (et punktum og en tilde).
  • Nogle filtyper og metadata, herunder:
  • Mistænkelige filer:

Find og ret fejl på din eksterne harddisk

• Hvis de filer, du vil synkronisere, er placeret på en ekstern harddisk, skal du kontrollere, om den eksterne harddisk er tilsluttet og genkendes af din computer.
  • Hvis din harddisk er forbundet og genkendt, men dine filer stadig ikke synkroniseres til Dropbox, skal du flytte Dropbox-mappen tilbage til din computer midlertidigt for at se, om det er den eksterne harddisk, der medfører problemet.
highlight icon

Bemærk! Det er ikke længere muligt at gemme Dropbox-mappen på et eksternt drev på computere med den opdaterede version af Dropbox til macOS på File Provider.

Kontrollér, at appen synkroniserer ændringer automatisk

Nogle apps gemmer ændringer automatisk. Hvis du redigerer en fil i en app, der ikke gemmer ændringer automatisk, skal du gemme dine ændringer manuelt ved at tilføje filen igen.

Læs mere om, hvordan du føjer filer til Dropbox.

Kontrollér, at filen ikke er skrivebeskyttet eller låst

Hvis din fil er skrivebeskyttet eller låst af en anden app end Dropbox, kan du ikke synkronisere filen til Dropbox.

Hvis filen vises med et låseikon, er den låst af Dropbox. Få mere at vide om, hvordan du låser filerne op.

Opdater eller geninstaller andre apps end Dropbox

Hvis du redigerer filer i andre apps end Dropbox, skal du sørge for, at appen er opdateret. Du kan også fjerne og geninstallere den for at se, om filen synkroniseres med Dropbox.

Få mere hjælp

Hvis du ikke kan løse synkroniseringsproblemet ved at følge trinnene ovenfor, skal du kontakte Dropbox-support for at få yderligere hjælp.