Administrer juridisk fastfrysning for din Dropbox-teamkonto

Opdateret Jan 17, 2024
person icon

Juridisk fastfrysning er en funktion, der er tilgængelig for Dropbox-teamkonti, der har købt tilføjelsesprogrammet til dataforvaltning.

Når der oprettes en juridisk fastfrysning for et teammedlem, kan administratorer se og eksportere alt det indhold, som medlemmet har oprettet eller ændret. De medlemmer, der er berørt af en juridisk fastfrysning, får ikke besked om fastfrysningen og bevarer deres tilladelse til at oprette, redigere og slette filer.

Opret en juridisk fastfrysning

Sådan opretter du en juridisk fastfrysning:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanelet.
  3. Klik på Dataforvaltning.
  4. Klik på Juridiske fastfrysninger.
  5. Klik på Ny fastfrysning.
  6. Udfyld navnet på og oplysningerne om fastfrysningen, og klik derefter på Fortsæt.
  7. Indtast navnet eller e-mailadressen på det eller de medlemmer, du vil oprette en fastfrysning for, og klik derefter på Fortsæt.
  8. Vælg en start- og slutdato for fastfrysningen.
    • Du kan indstille startdatoen til dags dato eller før, men ikke senere
    • Du kan indstille slutdatoen til en dato før i dag, til dags dato eller til en senere dato, eller du kan markere Angiv ikke en slutdato
  9. Klik på Aktivér.

Hvis du opretter en fastfrysning med en startdato før dags dato, kan det tage lidt tid at aktivere fastfrysningen. Du får besked via e-mail, når fastfrysningen er aktiveret. Du kan også se statussen for en fastfrysning på siden Juridiske fastfrysninger i administratorpanelet.

highlight icon

Bemærk! En juridisk fastfrysning betragtes som aktiv, indtil en administrator ophæver den, også selvom slutdatoen er passeret. Efter slutdatoen kopieres nye filversioner ikke længere, men de eksisterende kopier er tilgængelige, indtil du ophæver fastfrysningen.

Hvilke typer filer kan jeg inkludere i en fastfrysning?

Når du opretter en juridisk fastfrysning, fastfryses kopier af alle de filer, et medlem har oprettet eller redigeret i perioden mellem start- og slutdatoen, med undtagelse af:

• Dokumenter i skyen, herunder Dropbox Paper-dokumenter, Google Docs-, Sheets- og Slides-filer
  • Filer, som medlemmet kun har forhåndsvist
  • Filer, som medlemmet har adgang til, men ikke har redigeret
  • Filer, der blev oprettet eller ændret, før brugeren blev medlem af teamet
  • Filer, som medlemmet ikke længere har adgang til på det tidspunkt, hvor fastfrysningen oprettes
  • Filer, der er oprettet eller redigeret af en administrator, der var logget på som et teammedlem
magic wand icon

Tip! I sjældne tilfælde fastfryses filer muligvis ikke, hvis et medlem mister adgangen til dem lige efter at have oprettet eller redigeret dem. Hvis du vil undgå dette, anbefaler vi, at du sikrer, at den juridiske fastfrysning er aktiveret fuldt ud, inden du sletter medlemmer.

Hvem kan jeg oprette en juridisk fastfrysning for?

Du kan oprette en juridisk fastfrysning for aktive, inviterede og suspenderede medlemmer af dit team, inklusive fastfrysninger for andre administratorer og dig selv.

Du kan ikke oprette fastfrysninger for slettede medlemmer, hele grupper eller hele teams. Du kan godt slette et medlem med en aktiv fastfrysning.

Se en juridisk fastfrysning

Du kan når som helst se alle aktive og ophævede juridiske fastfrysninger. Sådan får du vist en juridisk fastfrysning:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanelet.
  3. Klik på Dataforvaltning.
  4. Klik på Juridiske fastfrysninger.
  5. Skift mellem fanerne Aktiv og Frigivet for at se alle dit teams juridiske fastfrysninger.

Rediger en juridisk fastfrysning

Du kan redigere navnet på og oplysningerne om en fastfrysning og tilføje eller fjerne medlemmer. Du kan dog ikke redigere datoerne for fastfrysningen. Sådan redigerer du en juridisk fastfrysning:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanelet.
  3. Klik på Dataforvaltning.
  4. Klik på Juridiske fastfrysninger.
  5. Klik på det afkrydsningsfelt, der vises, når du peger på navnet på den juridiske fastfrysning, du vil redigere.
  6. Klik på Rediger fastfrysning.
  7. Skriv navnet på eller oplysningerne om fastfrysningen.
  8. Klik på Continue.
  9. Tilføj medlemmer til fastfrysningen, eller fjern medlemmer.
  10. Klik på Continue.
  11. Gennemse dine ændringer.
  12. Klik på Gem.

Ophæv en juridisk fastfrysning

Hvis du ikke længere har brug for en fastfrysning, kan du ophæve den. Det fjerner alle de filer, der er knyttet til fastfrysningen, og handlingen kan ikke fortrydes. Sådan ophæver du en juridisk fastfrysning:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanelet.
  3. Klik på Dataforvaltning.
  4. Klik på Juridiske fastfrysninger.
  5. Klik på det afkrydsningsfelt, der vises, når du peger på navnet på den juridiske fastfrysning, du vil ophæve.
  6. Klik på Frigiv fastfrysning.

Eksportér en juridisk fastfrysning

Du kan eksportere alle de filer, der er underlagt juridisk fastfrysning, på en gang, eller du kan filtrere efter medlemsnavn, datointerval, filtype og filversion for at eksportere udvalgte filer. Eksporten kan gemmes i enhver mappe på din Dropbox-konto.

Du kan se, hvilke filer der fastfryses, uden at du skal eksportere alle de filer, der er underlagt juridisk fastfrysning. Det gør du ved at eksportere .CSV-filen med en oversigt over fastfrysningen.

highlight icon

Bemærk!

• De filer, der er oprettet inden for 24 timer før eksporten, er måske ikke med i eksporten.
  • Navne på filer og mapper i eksporten vil være med små bogstaver.
  • I sjældne tilfælde vil navne på filer og mapper i eksporten være afkortet på grund af begrænsninger i antal tegn i fil- og mappestier.

Sådan eksporterer du en juridisk fastfrysning:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Vælg Administratorpanel.
  3. Klik på Dataforvaltning.
  4. Klik på Juridiske fastfrysninger.
  5. Klik på “” (tre prikker) til højre for den juridiske fastfrysning, du vil eksportere.
  6. Klik på Opret ny eksport.
  7. Vælg de filfiltre, du vil bruge i eksporten.
    • Bemærk! Hvis du vil eksportere alle filer, skal du vælge Alles filerAlle datoerAlle typer og Alle tilgængelige versioner
  8. (Valgfrit) Klik på Vælg den mappe, du vil udelade for at udelade bestemte mapper fra eksporten. Når du har valgt en mappe, skal du klikke på Vælg.
    • Bemærk! Du kan højst udelade 100 mapper.
  9. Klik på Fortsæt.
  10. Skriv et navn til eksporten og en valgfri beskrivelse i de relevante felter.
  11. Klik på Fortsæt.
  12. Eksporten kan tage noget tid, inden du kan downloade den. Når eksporten er færdig, skal du klikke på Download

I denne video kan du få flere oplysninger om juridisk fastfrysning.