Konverter kontoen til et Dropbox-teammedlem til en individuell konto

Admins Oppdatert Jul 10, 2026

In this article

person icon

Informasjonen i denne artikkelen gjelder for visse typer administratorer på Dropbox Standard, Business, Advanced, Business Plus og Enterprise.

Visse typer administratorer kan konvertere en Dropbox-bedriftskonto til en privatkonto ved å endre et teammedlems konto til en individuell konto.

Teammedlemmets konto blir en Dropbox Basic-konto som ikke er koblet til teamkontoen din. Dropbox Basic inkluderer 2 GB lagringsplass. Det er mulig at du ikke kan synkronisere, laste opp, dele, flytte eller forhåndsvise filer og mapper hvis du overskrider lagringskvoten. Hvis kontoen fortsatt overskrider grensen, kan Dropbox slette filer du eier for å få kontoen under lagringsgrensen. Du kan ikke lenger administrere filene deres når kontoen er konvertert.

Finn ut hva som skjer når lagringsgrensen overskrides.

highlighter icon

Merk: Hvis noen ble invitert til teamet, men aldri godtok invitasjonen, har du kun mulighet til å  avbryte den pågående invitasjonen.

Slik konverterer du et teammedlems konto til en personlig konto

highlighter icon

Merknader:

  • Konvertering av et teammedlems konto er en permanent handling. Når kontoen er konvertert, kan du ikke gjenopprette den eller gjøre endringer.
  • I enkelte tilfeller vil teammedlemmer med konvertert konto kunne beholde tilgangen til innhold som ble delt med dem av et tidligere teammedlem. Se nedenfor for å finne ut hvordan du forhindrer at teammedlemmer med konvertert konto beholder tilgang.
  • Etter at du har konvertert kontoen til et teammedlem, kan du bruke lisensen deres på nytt og invitere noen andre til teamet.
  • Teammedlemmer med konvertert konto vises som Frakoblet på Medlemmer -siden i administratorverktøyet.

Slik konverteres et teammedlems konto til en individuell konto:

  1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy i sidestolpen til venstre.
  3. Klikk på Medlemmer-fanen.
  4. Klikk på  (flere alternativer) ved siden av navnet på personen du vil fjerne.
  5. Klikk på Slett, eller Koble fra hvis teamet er i låst tilstand.
  6. Klikk på Konverter til individuell Dropbox Basic-konto i stedet.
  7. Klikk på Konverter konto.

Teammedlemmets konto vil bli konvertert til en Dropbox Basic-konto. Hvis de ønsker å oppgradere, kan de gjøre det fra Oppgrader -siden.

Se denne videoen for å finne ut hvordan du fjerner kontotilgangen til et teammedlem uten å slette dataene til vedkommende.

Dette overføres til en Basic-konto

  • Alle private (ikke delte) filer og mapper.
  • Delte mapper som eies av medlemmet.
  • Delte mapper og filer som eies av personer som ikke er med på teamet.
  • Delte mapper og filer som eies av medlemmet før vedkommende ble med i teamet.
  • Delte koblinger som er angitt som Kun team, deaktiveres når teammedlemmets konto er konvertert.
  • Filer og mapper som deles direkte med medlemmet.
  • Private Paper-dokumenter som ikke er delt.
  • Paper-dokumenter delt av eksterne brukere (ikke teammedlemmer).
  • Underskrifter og Replay-innhold som eies av teammedlemmet.

Dette overføres ikke til en Basic-konto

  • Teammapper.
  • Delte mapper som eies av andre teammedlemmer som brukeren ble invitert til etter å ha blitt med i teamet, eller av andre teammedlemmer som kun har teamtillatelser.
  • Delte mapper, filer og lenker som kun har teamtillatelser.
  • Teamfiler som deles direkte med medlemmet, ikke gjennom delte lenker.
  • Paper-dokumenter delt mellom medlemmet og teamet.
  • Medlemskap i grupper og mapper som deles med medlemmet gjennom grupper.
  • Delte koblinger opprettet av medlemmet til teamets filer og mapper fungerer ikke lenger.
  • Invitasjoner til delte mapper med teaminnhold som ikke er akseptert, fungerer ikke lenger.
  • Medlemmet kan ikke lenger bruke Single Sign-On (SSO), og må i stedet logge på med et passord.
  • Replay-innhold som finnes i teamområdet.

Unngå at teammedlemmer med konvertert konto beholder tilgangen til delt innhold

Hvis et teammedlems konto konverteres til en personlig konto, har de gjenværende teammedlemmene fortsatt tilgang til eventuelle mapper som personen har opprettet eller delt direkte med dem. Hvis noen av de gjenværende medlemmene senere konverteres eller fjernes fra teamet, har de fortsatt tilgang til de delte mappene i sine individuelle kontoer.

For å forhindre at medlemmer med konvertert konto beholder tilgangen til delt innhold, kan du be den opprinnelige eieren overføre eierskapet for mappene sine til et annet teammedlem før kontoen konverteres til en individuell konto.

Var denne artikkelen nyttig?

Fortell oss hvorfor det ikke hjalp:

Takk for at du gir oss beskjed!

Takk for tilbakemeldingen!