Domenebekreftelse og invitasjonshåndhevelse

Oppdatert Mar 13, 2024
person icon

I denne artikkelen beskrives en funksjon som kun er tilgjengelig for kunder med Dropbox Advanced, Business Plus og Enterprise. Team som har et Enterprise-abonnement, har også tilgang til to ekstra funksjoner: domeneinnsikt og kontoinnhenting.

Noen Dropbox-team tilbyr domenebekreftelse og invitasjonshåndheving for å gjøre innføringsprosessen raskere og enklere for selskaper, organisasjoner og bedrifter.

Hva er domenebekreftelse og invitasjonshåndhevelse?

Med domenebekreftelse kan enkelte typer administratorer ved hjelp av Dropbox bekrefte hvem som eier et e-postdomene. Invitasjonshåndhevelse kan aktiveres etter at domenebekreftelse er fullført.

Invitasjonshåndhevelse krever at alle inviterte brukere med en privat Dropbox-konto som ble opprettet med en e-post på det bekreftede domenet, velger mellom to alternativer:

• Bli med i teamet med den kontoen vedkommende allerede har.
  • Hvis kontoen stort sett har privat innhold, kan vedkommende endre e-postadressen tilknyttet denne kontoen til en ny, privat e-postadresse. Dette vil holde det eksisterende innholdet atskilt fra teamkontoen.

Se domenebekreftelse og invitasjonshåndhevelse i aksjon på Dropbox-bloggen.

Slik aktiverer du domenebekreftelse og invitasjonshåndhevelse

sjekkliste Trinn 1: Etablere domeneeierskap

1. Logg på dropbox.com som administrator med tilhørende brukernavn og -passord.
  2. Klikk på Administratorverktøy i sidestolpen til venstre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Under Medlemmer klikker du på Domener.
  5. Klikk på Legg til domene.
  6. Oppgi det organisasjonsdomenet som du ønsker å bekrefte eierskapet til.
  7. Velg en av de tre bekreftelsesmetodene:
    • Legg til metakode
    • Last opp en HTML-fil
    • Opprett en TXT-opptegnelse
  8. Følg instruksjonene på skjermen – når du er ferdig med bekreftelsen, vil du motta en e-post som varsler deg om at bekreftelsen av domeneeierskapet var vellykket.

Hvilken bekreftelsesmetode er riktig for meg?

Det er tre forskjellige måter du kan bekrefte domenet på:

• Legg til metakode
  • Last opp en HTML-fil
  • Opprett en TXT-opptegnelse

For begge de to første alternativene (legge til en metakode eller laste opp en HTML-fil) må du sannsynligvis ha tilgang til å endre koden på nettstedet ditt. Dette er et sikkert og relativt raskt alternativ, siden Dropbox kan registrere endringene så snart du har aktivert dem på nettstedet ditt.

Hvis du ikke har tilgang til å endre nettstedet direkte, eller ikke har et nettsted på domenet du ønsker å bekrefte, kan du opprette en TXT-oppføring på domenevertens nettsted.

De fleste domenevertstjenester har antakeligvis denne funksjonaliteten, men den bestemte fremgangsmåten vil variere for hver tjeneste. Hvis du ikke finner ut hvordan du endrer DNS-konfigurasjonen, kan du kontakte kundestøtte hos domeneverten eller lese dokumentasjonen for å få den hjelpen du trenger. Dropbox kan ikke tilby domenevertstøtte.

highlight icon

Obs! Når du har foretatt disse endringene på domeneverten, kan det ta opptil en dag for endringene å forplante seg til alle nettstedets domeneservere. Dette sjekkes av Dropbox helt til prosessen er ferdig. Når endringene er aktivert, får du en e-post.

Hva om jeg har mer enn ett domene å bekrefte, eller hvis jeg vil bekrefte et underdomene?

Når du bekrefter et primærdomene, ser du en avmerkingsboks ved siden av Ta med alle underdomener. Merk av i denne boksen for å bekrefte alle underdomenene til primærdomenet. Du kan også bekrefte et underdomene individuelt.

Trinn 2: Aktivere invitasjonshåndhevelse for domenene

Når du har etablert domeneeierskap, kan du aktivere invitasjonshåndhevelse for hvert domene.

Når du aktiverer invitasjonshåndhevelse, fører det til at alle eksisterende og fremtidige invitasjoner på dette domenet vil håndheves. Det vil si at brukerne tvinges til enten å bli med i teamet eller endre e-posten for en eksisterende Dropbox-konto til en e-postadresse som ikke bruker det bekreftede domenet.

Slik aktiverer du invitasjonshåndhevelse:

1. Logg på dropbox.com med med administratorbrukernavnet og -passordet.
  2. Klikk på Administratorverktøy i sidestolpen til venstre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Under Medlemmer klikker du på Domener.
  5. Klikk på tannhjul-ikonet ved siden av domenet du har bekreftet eierskap til.
  6. Klikk på Endre innstillinger for innhenting.
  7. Velg Inviterte brukere.

Når du har fullført disse trinnene, vil alle eksisterende og fremtidige invitasjoner håndheves på dette domenet.

Hva om jeg ikke var i stand til å fullføre domenebekreftelse?

Hvis du ikke fikk til å fullføre prosessen for domenebekreftelse, kan du gjøre det senere ved hjelp av Ordne bekreftelse-alternativet.

highlight icon

Obs! Dropbox vil ikke oppgi informasjon om brukerne eller aktivere invitasjonshåndheving før du bekrefter domeneeierskapet.