Gjenopprett slettede brukerkontoer i Dropbox-teamkontoer

Oppdatert Oct 26, 2023

Denne artikkelen handler om hvordan administratorer for Dropbox-team kan gjenopprette slettede teammedlemmer. Hvis du ikke er med i et Dropbox-team, kan du finne ut hvordan du gjenoppretter slettede filer eller gjenoppretter en inaktiv konto.

Hvis en Dropbox-teamadministrator slettet et teammedlem ved et uhell, har vedkommende sju dager på seg til å gjenopprette brukeren. Når et medlem gjenopprettes, aktiveres kontoen igjen med de samme filene og tillatelsene, så kontoen er akkurat slik den var før slettingen. Teamadministratorer og administratorer for brukerhåndtering kan gjenopprette slettede brukere.

Hvordan gjenopprette et teammedlem

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Medlemmer.
  4. Klikk på rullegardinmenyen Medlemstype.
  5. Velg Slettet.
  6. Klikk på tannhjul-ikonet ved siden av medlemmet du ønsker å gjenopprette. Hvis du ikke ser navnene til vedkommende, betyr det at medlemmet ikke kan gjenopprettes.
  7. Klikk på Gjenopprett medlem.
  8. Klikk på Gjenopprett i hurtigvinduet.

Hva om jeg ikke ser muligheten til å gjenopprette et teammedlem?

Det kan være ulike grunner til at en administrator ikke kan se alternativet for å gjenopprette et teammedlem. Disse omfatter:

• Medlemmet ble slettet for mer enn sju dager siden. Etter sju dager vil en administrator kunne bruke kontooverføring til å overføre filer til en ny teammedlemkonto.
  • En administrator har allerede brukt kontooverføring på det slettede medlemmets konto.
  • En administrator valgte å permanent slette medlemmet.
  • Medlemmet ble gjenopprettet av kundestøtten hos Dropbox.
  • Medlemmet ble invitert, men har aldri faktisk blitt med i teamet ditt.
  • Medlemmet ble slettet av en app som bruker v.1 av Dropbox API-en.

Hva gjenopprettes?

Når du gjenoppretter et slettet teammedlem, vil kontoen gjenopprettes til sin tidligere tilstand. Dette omfatter delte mapper, filer, Paper-dokumenter, grupper og alle brukerinnstillinger. Gjenoppretting av slettet medlem bør imidlertid kun brukes som en nødløsning.

Hvis du er usikker på om du skal slette et medlem eller ikke, bør du vurdere å suspendere medlemmet først.

Hva blir ikke gjenopprettet?

Gjenopprettede teammedlemmer vil ikke bli lagt tilbake på unntakslistene for enkelte funksjoner. Eksempel: Hvis et medlem var på en unntaksliste for enterprise mobility management (EMM), må du legge til vedkommende på unntakslisten igjen, etter at du har gjenopprettet tilhørende konto.

Hvordan gjenopprette flere teammedlemmer med Dropbox API-en

Hvis du vil gjenopprette et stort antall teammedlemmer på én gang, kan du bruke Dropbox API-et. Det er to måter å gjøre dette på: