Hva er låst tilstand for team?

Oppdatert Jun 12, 2024
person icon

Denne artikkelen beskriver en status som gjelder for enkelte Dropbox-teamkontoer.

Teamet ditt kan ende opp i låst tilstand hvis prøveperioden din for Dropbox Standard, Business, Advanced eller Business Plus utløper, eller hvis du sier opp team-abonnementet.
highlighter icon

Merk: Hvis en administrator ikke velger hva som skal gjøres med teamkontoen innen en viss tid, vil teamkontoen kanskje slettes automatisk. Administratorer vil alltid bli varslet via e-post før teamkontoen deres slettes automatisk.

Hvordan vet jeg om teamet mitt er i låst tilstand?

Du vil se at teamkontoen din er i låst tilstand fordi du vil se røde varselsbannere øverst på siden på dropbox.com, og du vil ha begrenset funksjonalitet på tvers av Dropbox.

 

I låst tilstand:

  • Filene dine vil ikke synkroniseres.
  • Du vil ikke kunne opprette eller laste opp nye filer og mapper.
  • Du vil kunne se og laste ned filer og mapper på Dropbox-kontoen din, men du vil ikke kunne redigere dem.
  • Funksjoner som å invitere nye medlemmer, suspendere medlemmer og administrasjon av grupper, vil bli deaktivert.
  • Hvis du har Dropbox Business, Business Plus eller har registrert deg for betatilgang på Dropbox Standard eller Advanced, er alle signaturfunksjoner deaktivert på dropbox.com og Dropbox-mobilappen.

 

Slik kommer du deg ut av låst tilstand 

Hvis du er teammedlem, kan du:

Hvis du er administrator, kan du ha følgende alternativer tilgjengelig: 

Når teamet ditt har vært i låst tilstand i en viss periode, vil administratorer og medlemmer begynne å motta e-postvarslinger for å fortelle dem hvor mye tid de har til å utføre en av handlingene ovenfor. Hvis ingen administrator velger ett av disse tre alternativene innen den tidsrammen, slettes teamkontoen automatisk. 

highlighter icon

Merk: Administrator vil bli varslet via e-post før teamkontoen slettes automatisk.

Administrator: Velg hva du skal gjøre hvis teamet ditt er i låst tilstand

Slik oppgraderer du abonnementet ditt:

  1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Se gjennom alternativer i det røde banneret øverst på skjermen.
  3. Klikk på den blå Behold Dropbox for team-knappen.
    • Merk: Hvis du ikke ser dette alternativet, er ikke teamet ditt kvalifisert til å fornye eller kjøpe et teamabonnement.
  4. Fyll ut faktureringsinformasjon din.
highlighter icon

Obs! Før du oppgraderer, må du fjerne brukere som ikke trenger tilgang til teaminnholdet, slik at du slipper å betale for unødvendige lisenser. Du bør også kansellere alle ikke-nødvendige ventende invitasjoner.

5. Klikk på Kjøp.
highlighter icon

Obs! Etter oppgraderingen må medlemmer som forlot teamet mens det var i låst tilstand, inviteres på nytt. Disse medlemmene vil ikke bli med på nytt team før de godtar den som inviterer.

Når du oppløser teamet ditt:

  • Alle team og administratorer får en Dropbox Basic-konto som inneholder deres personlige mapper. 
  • Innholdet som var i teamområdet er plassert i delte mapper, eid av teamadministratoren som utløste teamoppløsningen . Alle brukere som tidligere har hatt tilgang til dette innholdet, inkludert administrator, teammedlemmer og eksterne samarbeidspartnere, fortsetter å ha tilgang til delte mapper.

I tillegg, når et team oppløses, skjer følgende:

  • Teamstrukturen slettes
  • Alle som får tilgang til delte mapper i teammapper beholder sine tilatelser, slik at de kan se og samhandle med innholdet innenfor.
  • Ventende invitasjoner slettes.
  • Suspenderte brukere slettes.
  • Innhold fra slettede teammedlemmer går permanent tapt med mindre en kontooverføring er utført. 
  • Arkiverte mapper blir ikke lenger arkiverte, og teamadministratoren som utløste teamoppløsning eier dem.
  • Slettede filer og mapper kan ikke gjenopprettes.
  • Ventende forespørsler om underskrift kanselleres.
  • Signerte dokumenter kan ikke redigeres, men kan fortsatt ses eller lastes ned av alle brukere som tidligere har hatt tilgang til Teammappe.
  • Teammedlemmer opprettholder eierskap til signaturmal som de opprettet.
  • Signaturmaler blir låst. Kjøp av Dropbox Essentials, Business eller Business Plus vil låse opp og gjenopprette bruken av maler.
  • Når et team oppløses, overføres eierskapet til Replay-teamprosjekter til en administrator. Teammedlemmer har fortsatt tilgang til Replay-prosjekter fra sine individuelle kontoer, men mister tilgangen til filer utenfor prosjekter.
    • Obs! Administratorer kan også velge å slette alt Replay-teaminnhold ved oppløsning av et team. Slettet Replay-innhold kan gjenopprettes innen 30 dager etter sletting.

 

Slik oppløser du teamet:

  1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Se gjennom alternativer i det røde banneret øverst på skjermen.
  3. Klikk på Avbryt Dropbox og oppløs teamet mitt.
  4. Velg alternativet Lagre fil og flytt til individuell konto.
  5. Merk av i boksene ved siden av:
    • Jeg forstår at oppløsning eller sletting av teamet er permanent. Teamet [Team name] vil ikke lenger eksistere.
    • Jeg forstår at jeg mister de resterende dagene av prøveversjonen for team.
      • Merk: Dette vises kun hvis du har en gratis prøveperiode.
  6. Klikk på Bekreft.

Teamet ditt vil logges av når oppløsningen er fullført.

Når du sletter teamkontoen din, slettes alt som eies av teamet permanent og kan ikke gjenopprettes. Dette inkluderer alle:

  • Teammedlemmers kontoer
  • Administratorkontoer, inkludert administratoren som utløste teamslettingen
  • Innhold som eies av team, inkludert delte mapper
    • Merk: Hvis teamkontoen din slettes på grunn av manglende handling fra teamadministratorer, vil eksterne samarbeidspartnere med tilgang til en team-eid delt mappe motta en automatisk e-post som forteller dem at mappen snart vil bli slettet. For å gi ekstern samarbeidspartner tid til å lagre innhold som kan tilhøre dem, vil eksternt delte mapper få slettingen utsatt. Hvis teamet ditt foretrekker å slette alle delte mapper umiddelbart, uten å gi beskjed til ekstern samarbeidspartner, bør en teamadministrator utløse teamsøetting manuelt ved å følge trinnene nedenfor.
  • Personlige mapper 
  • Team-metadata

 

Slik sletter du teamkontoen din mens den er i låst tilstand:

  1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Se gjennom alternativer i det røde banneret øverst på skjermen.
  3. Klikk på Avbryt Dropbox og oppløs teamet mitt.
  4. Velg alternativet for å Slette alle filer og alle kontoer.
  5. Merk av i boksene ved siden av:
    • Jeg forstår at oppløsning eller sletting av teamet er permanent. Teamet [Team name] vil ikke lenger eksistere.
    • Jeg forstår at jeg mister de resterende dagene av prøveversjonen for team.
      • Merk: Dette vises kun hvis du har en gratis prøveperiode.
  6. Klikk på Bekreft.

Dette utløser teamslettingen. Du mottar en e-post når teamslettingen er fullført.

highlighter icon

Merk: Teammedlemmer vil ikke kunne opprette en ny Dropbox-konto med samme e-postadresse før etter 30 dager.

Var denne artikkelen nyttig?

Vi beklager at du ikke er fornøyd med dette.
Fortell oss hvordan vi kan bli bedre.

Takk for tilbakemeldingen!
Fortell oss hvordan denne artikkelen var til hjelp.

Takk for tilbakemeldingen!

Andre måter å få hjelp på