Hvor lenge beholder Dropbox de slettede filene og dataene mine?

Oppdatert Feb 12, 2024

Dropbox lagrer slettede og tidligere versjoner av filene dine i en bestemt periode, så du kan gjenopprette dem hvis du ønsker det. Etter denne perioden merkes de slettede filene for permanent sletting i systemet vårt og fjernes fra lagringsserverne. Når de er slettet, kan de ikke lenger gjenopprettes.

Perioden for filgjenoppretting avhenger av Dropbox-abonnementet ditt:

• Dropbox Basic-, Plus- og Family-kunder har 30 dager på seg.
  • Dropbox Professional-, Standard- og Essentials-brukere og Dropbox-teambrukere har 180 dager på seg.
  • Dropbox Advanced-, Enterprise- og Education-brukere og Dropbox Plus-teambrukere har 365 dager på seg.

Det finnes imidlertid flere tilleggsprogrammer som utvider gjenopprettingsperioden. Finn ut mer om utvidet versjonshistorikk.

highlight icon

Obs! Filer som omfattes av en policy for fjerning av data, kan slettes permanent før gjenopprettingsperioden har utløpt.

Slette filer permanent

Når du merker filer for permanent sletting, kan du velge at filene skal slettes fra serverne våre umiddelbart.

Finn ut hvordan du sletter filer permanent.

Hvis du er med i en Dropbox-teamkonto, kan teamadministratoren din ha begrenset muligheten til å slette filer permanent.

Slette Dropbox-kontoen din

Hvis du sletter Dropbox Basic-, Plus-, Family-, Professional- eller Essentials-kontoen din, begynner vi prosessen med å slette filene du har lagret i kontoen din.

Se oppbevaringsdelen av vår personvernerklæring for flere detaljer.

Hvis du er med i en Dropbox-teamkonto, er det bare administratoren som kan deaktivere kontoen din og slette filene dine.

Slette Send og spor-filer

Når du legger til en fil i Send og spor-funksjonen fra din lokale stasjon, oppretter OneDrive eller Google Disk en filkopi i «Send og spor»-mappen. Denne kopien tar opp lagringsplass og teller mot lagringsplassgrensen din.

Når du sletter denne kopien fra SSend og spor»-mappen, fjernes automatisk filen som er lagret i Send og spor, sammen med tilhørende metadata og analyser. Når du gjenoppretter filkopien, gjenopprettes Send og spor-filen og dens data.
Når du legger til en fil i Send og spor direkte fra Dropbox-kontoen din, opprettes det ikke en ekstra filkopi i «Send og spor»-mappen.

Når du sletter den originale filen fra Dropbox-kontoen din, fjernes den automatisk, og alle tilhørende metadata og analyser, fra Send og spor også. Når du gjenoppretter den originale filen, gjenopprettes Send og spor-filen og dens data.
highlight icon

Merk: Sletting av filkopier i Send og spor er permanent. Eventuelle metadata og data knyttet til den filen, kan ikke gjenopprettes, selv om kildefilen er intakt.

Når du sletter filer direkte i Send og spor, påvirkes ikke kildefilen i Dropbox-kontoen din, lokal stasjon, OneDrive, Google Disk eller «Send og spor»-mappen.
warning icon

Viktig: Standard filgjenopprettingsperioder og alternativer gjelder ikke filer som er slettet direkte fra Send og spor-funksjonen. sletting av en fil fra Send og spor er permanent, og eventuelle tilknyttede metadata eller data kan ikke gjenopprettes når filen er slettet.