Hvordan løse problemer med to-trinns verifisering

Velg delen i denne artikkelen som beskriver problemet du opplever med to-trinns verifisering:

Jeg mistet telefonen eller endret telefonnummeret mitt

Hvis du endret telefonnummeret du bruker for to-trinns verifisering, eller hvis du mistet telefonen, må du kanskje kontakte Dropbox-kundestøtte. Men først anbefaler vi at du prøver følgende:

Bruk Dropbox-reservekode for nødstilfeller

Du kan ha angitt en reservekode for nødstilfeller når du konfigurerte Dropbox-kontoen din. Hvis du gjorde det, ble du bedt om å oppbevare den til senere bruk. Hvis du fortsatt har sikkerhetskoden, klikker du på Har du problemer med å få en kode? i vinduet som dukker opp når du prøver å logge på, og deretter klikker du på Skriv inn reservekoden og skriver inn koden din.

Bruk reservetelefonen din

Når du konfigurerte Dropbox-kontoen, kan du ha lagt til et reservetelefonnummer som kan motta tekstmeldinger. Hvis du gjorde det, eller tror at du kanskje gjorde det, klikker du på Har du problemer med å få en kode? i vinduet som dukker opp når du prøver å logge på, og deretter klikker du på Send sikkerhetskoden via SMS til telefonen min. Finn deretter denne telefonen eller ta kontakt med personen som har den, og følg så instruksjonene.

Bruk en annen tilkoblet enhet

Hvis flere enheter er koblet til Dropbox-kontoen din, klikker du på Har du problemer med å få en kode? i vinduet som dukker opp når du prøver å logge deg inn, og deretter klikker du på Send meg et varsel. Du skal da motta et varsel på alle tilkoblede enheter. Trykk på Se gjennom etterfulgt av Ja, for å logge inn.

Bruk Dropbox-ikonet i systemfeltet/menylinjen

Hvis du har en datamaskin som automatisk logger deg inn på Dropbox-kontoen, trenger du ikke to-trinns verifisering for å logge på. Klikk på Dropbox-ikonet i menylinjen/systemfeltet, og klikk deretter på klode-ikonet for å åpne dropbox.com. Når du er logget på den tilknyttede enheten, kan du slå av to-trinns verifisering for kontoen og logge deg inn på en annen datamaskin eller enhet.

Hvorfor mottar jeg koder for to-trinns verifisering til e-postkontoen eller telefonen når jeg ikke logger på?

Hvis du mottar sekssifrede sikkerhetskoder i e-posten eller telefonen din når du ikke prøver å logge på, må du kanskje kontakte Dropbox-kundestøtte for å sørge for at kontoen din er sikker. Vi anbefaler også at du endrer Dropbox-passordet så snart som mulig.

Dropbox anbefaler sterke passord som ikke brukes til noe annet nettsted eller noen annen tjeneste.

Jeg blir ikke bedt om å oppgi den to-trinns verifiseringskoden når jeg logger på. Hvorfor ikke?

Dropbox-nettstedet (dropbox.com)

Hvis du konfigurerte to-trinns verifisering, men ikke blir bedt om å oppgi en kode når du logger på dropbox.com, betyr det sannsynligvis at du klikket på Stol på denne datamaskinen-alternativet da du sist logget på.

Hvis du vil se spørsmålet på nytt, kan du:

Dropbox-skrivebordsprogrammet på datamaskinen

Når du bruker Dropbox-skrivebordsprogrammet, blir du ikke bedt om å oppgi en to-trinns verifiseringskode. Dette er fordi datamaskinen allerede har blitt verifisert. Filene i Dropbox-kontoen din er allerede synkronisert med Dropbox-mappen på datamaskinen. På grunn av dette, anbefaler vi at du følger gode sikkerhetsrutiner for å beskytte datamaskinen:

• Du må alltid låse datamaskinen når du forlater den
  • Sørg for at datamaskinen krever et passord når den gjenopptar fra hvilemodus, skjermbeskyttere og låseskjermer
  • Installer kun skrivebordsprogrammet på ikke-offentlige datamaskiner du stoler på

Hvordan tilbakekalle alle betrodde enheter

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din.
  3. Velg Innstillinger.
  4. Velg Sikkerhet-fanen.
  5. Rull til To-trinns verifisering.
  6. Klikk på Tilbakekall alle ved siden av Betrodde enheter.

Jeg vil deaktivere to-trinns verifisering på kontoen min

Når du har logget på kontoen din, kan du når som helst slå av to-trinns verifisering for Dropbox-kontoen din. Slik gjør du det:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren (profilbildet).
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på fanen Sikkerhet .
  5. Still to-trinns verifiseringAv.

Hva om jeg ikke kan logge på fordi jeg har mistet telefonen eller endret telefonnummeret mitt?