Slik feilsøker du problemer med totrinnsverifisering

Oppdatert Oct 02, 2023
Denne artikkelen tar for seg vanlige problemer med totrinnsverifisering og inneholder feilsøkingstrinn for å løse disse problemene.
highlight icon

Merk: Hvis du er teammedlem på en Dropbox-teamkonto og har problemer med å logge på med totrinnsverifisering, kontakter du teamets administrator for å få hjelp. Hen kan tilbakestille innstillingene for totrinnsverifisering.

Mistet telefonen eller endret telefonnummeret

Hvis du mistet telefonen din eller har fått et nytt telefonnummer, og du ikke lenger har tilgang til det gamle telefonnummeret ditt, er det flere andre måter å få en to-trinns verifiseringskode på. Prøv de følgende metodene før du kontakter kundestøtten hos Dropbox.

Bruk Dropbox-reservekode for nødstilfeller

Du kan ha satt en sikkerhetskode for nødstilfeller når du konfigurerte totrinnsverifisering. Hvis du gjorde det, ble du bedt om å oppbevare den til senere bruk. Hvis du fortsatt har sikkerhetskoden, klikker du på Har du problemer med å få en kode? i vinduet som dukker opp når du prøver å logge på. Deretter klikker du på Skriv inn reservekoden og skriver inn koden.

Bruk reservetelefonen din

Du kan ha lagt til et reservetelefonnummer da du aktiverte totrinnsverifisering. Hvis du gjorde det, eller tror at du kanskje gjorde det, klikker du på Har du problemer med å motta en kode? i vinduet som dukker opp når du prøver å logge på, og deretter klikker du på Send sikkerhetskoden via SMS til telefonen min. Finn deretter denne telefonen eller ta kontakt med personen som har den, og følg så instruksjonene.

Bruk en annen tilkoblet enhet

Hvis flere enheter er koblet til Dropbox-kontoen din, klikker du på Har du problemer med å få en kode? i vinduet som dukker opp når du prøver å logge deg inn. Deretter klikker du på Send meg et varsel. Du bør motta et varsel på alle tilkoblede enheter der du logger på Dropbox. Trykk på Se gjennom etterfulgt av Ja, for å logge inn.

Bruk Dropbox på oppgavelinjen/menylinjen

Hvis du bruker Dropbox-skrivebordsappen, er datamaskinen din en betrodd enhet, så du trenger ikke å angi en kode for to-trinns verifisering for å logge på. Klikk på Dropbox-ikonet på oppgavelinjen (Windows) eller menylinjen (Mac), og klikk deretter på globusikonet. Dette åpner dropbox.com, og du logges på automatisk. Herfra kan du slå av to-trinns verifisering eller endre nummeret ditt for to-trinns verifisering.

Ugyldig kode

Det kan være flere grunner til at du kan se en feilmelding om en ugyldig kode:

• Du skriver inn en gammel kode. Hvis du har bedt om en verifiseringskode flere ganger, fungerer bare den siste.
  • Det har gått for lang tid mellom mottak av koden og inntasting. Hvis dette er tilfelle, kan du be om en ny kode.
  • Mobiloperatøren din tillater ikke denne typen meldinger. Du kan vente 24 timer og prøve å logge på igjen, eller sjekke blokkerte meldinger.
  • Du må kanskje slå på automatisk tidssynkronisering på mobilenheten og deretter prøve å logge på igjen. Dette gjør du ved å følge instruksjonene for enheten din nedenfor.
  1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på Dato og tidspunkt.
    • Avhengig av hvilken enhet du har, kan Dato og klokkeslett befinne seg under Ekstra innstillinger eller System.
  3. Slå på Automatisk dato og tidspunkt.
    • Hvis Automatisk dato og tidspunkt allerede er på, slår du det av, venter et par sekunder, og slår det på igjen for å tilbakestille.
  1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på Generelt.
  3. Trykk på Dato og tidspunkt.
  4. Slå på Angi automatisk.
    • Hvis Angi automatisk allerede er på, slår du det av, venter et par sekunder, og slår det på igjen for å tilbakestille.

Fikk ingen kode

Hvis du ikke mottok en kode for totrinnsverifisering, kan dette skyldes at mobiloperatøren din blokkerer denne typen meldinger.

Hvis du fortsatt ikke finner koden for totrinnsverifisering, venter du 24 timer og prøver deretter å logge på igjen.

Jeg fikk en totrinnsverifiseringskode selv om jeg ikke prøvde å logge på

Hvis du mottok en kode til totrinnsverifisering uten at du prøver å logge på, må du endre Dropbox-passordet ditt så snart som mulig. Hvis du ikke klarer å logge på kontoen din, kontakter du Dropbox kundestøtte for å forsikre deg om at kontoen din er sikker.

Ikke bedt om å skrive inn en to-trinns verifiseringskode

Hvis du konfigurerte totrinnsverifisering, men ikke blir bedt om å oppgi en kode, betyr det sannsynligvis at du bruker en betrodd enhet.

Hvis du vil se denne meldingen igjen, kan du tømme hurtigbufferen og fjerne informasjonskapsler i nettleseren på datamaskinen din, eller tilbakekalle betrodd status fra enhetene dine. Slik tilbakekaller du betrodd status:

3. Klikk på Innstillinger.
  4. Velg Sikkerhet-fanen.
  5. Rull til To-trinns verifisering.
  6. Klikk på Tilbakekall alle ved siden av Betrodde enheter.