Domenene som Dropbox bruker til offentlige tjenester

Dropbox bruker flere domener for å kjøre tjenesten. Hvert domene har et bestemt formål, for eksempel kjøre Dropbox-produktet, sørge for kommunikasjon eller være vert for markedsføringsmateriell. Sjekk domenene i denne artikkelen hvis du er usikker på om det er trygt å gå til et bestemt nettsted eller motta meddelelser fra en e-postadresse som ser ut som den er fra Dropbox.

Avsnitt i denne artikkelen:

www.dropbox.com

Det meste av det du kan gjøre med Dropbox på nettet skjer på www.dropbox.com. www.dropbox.com er det eneste domenet hvor Dropbox vil be om privat informasjon som e-postadresse og passord for Dropbox-kontoen din. Vær skeptisk til andre domener som ser ut som Dropbox, og som ber om e-postadressen eller passordet som du bruker på Dropbox.

Offisiell e-post fra Dropbox

Hvis du får noe som gir seg ut for å være fra Dropbox, men som ikke kommer fra et av domenene som er listet opp, må du være forsiktig siden denne kan inneholde skadelig programvare eller være søppelpost eller phishing-forsøk.

• All e-post fra ansatte, kundestøtte og enkelte servicerelaterte e-poster (som e-postbekreftelse, bekreftelse av tilbakestilling av passord og invitasjoner til forskningsundersøkelser fra Dropbox) sendes fra dropbox.com, dropboxmail.com eller dropbox.zendesk.com
  • Alle Dropbox Business-relaterte e-poster kommer fra dropbox.com eller dropboxpartners.com
  • Alle e-poster med salgsmateriale eller tips kommer fra dropboxmail.com

Bekreftede Dropbox-domener

Alt Dropbox-innhold skal komme fra et av de følgende domenene:

• db.tt
  • dropbox.com
  • dropboxapi.com
  • dropboxbusiness.com
  • dropboxcaptcha.com
  • dropboxforums.com
  • dropboxforum.com
  • dropboxinsiders.com
  • dropboxmail.com
  • dropboxpartners.com
  • dropboxstatic.com
  • dropbox.zendesk.com
  • getdropbox.com
  • instructorledlearning.dropboxbusiness.com
  • paper.dropbox.com

Andre bekreftede domener

• cdn.arkoselabs.com
  • dropbox-api.arkoselabs.com
  • dropbox-dns.com
  • google.com
  • gstatic.com
  • paper-attachments.s3.amazonaws.com

URL-adresser som brukes som vert for brukerdata

Disse banene brukes til å verte innhold for brukerne når de oppretter koblinger til mappene og filene sine (for eksempel med delte koblinger). Dropbox bruker ikke disse banene for å be om privat eller personlig informasjon.

• dl.dropboxusercontent.com/*
  • dl.dropbox.com/*
  • dl-web.dropbox.com/*
  • dl-client.dropbox.com/*
  • dl-doc.dropbox.com/*
  • dl-doc.dropboxusercontent.com/*
  • api-content.dropbox.com/*
  • content.dropboxapi.com/*
  • api-content-photos.dropbox.com/*
  • showbox-tr.dropbox.com/*
  • photos.dropbox.com/*
  • photos-*.dropbox.com/*
  • dl-debug*.dropbox.com/*
  • bolt.dropbox.com/
  • *.dropbox.com/content_link/*
  • *.dropbox.com/content_link_zip/*
  • *.dropbox.com/content_link_htmlify/*
  • *.dropbox.com/content_link_preview/*
  • *.dropbox.com/link_token_dl/*
  • *.dropbox.com/link_token_dl_zip/*
  • *.dropbox.com/zip_collection/*
  • *.dropbox.com/transcode_video/*
  • *.dropbox.com/hls_transcode/*
  • *.dropbox.com/t/*
  • *.dropbox.com/u/
  • *.dropbox.com/s/*
  • *.dropbox.com/sh/*
  • *.dropbox.com/sc/
  • *.dropbox.com/photos/album/*
  • *.dropbox.com/photos/c/*
  • *.dropbox.com/photos/cc/*
  • *.dropbox.com/photos/cl/*
  • *.dropbox.com/photos/cp/*
  • *.dropbox.com/photos/conversation_add/*
  • *.dropbox.com/photos/conversation_invite/*
  • *.dropbox.com/photos/conversation_preview/*
  • *.dropbox.com/photos/post/*
  • *.dropbox.com/photos/c/permanent_collection_thumb/*