Personvernerklæringen til Dropbox: Vanlige spørsmål

Oppdatert Aug 17, 2023

1. Hvor lenge oppbevarer Dropbox filene mine etter at jeg har slettet kontoen min?

Når du sletter Dropbox-kontoen din, begynner vi prosessen med å slette filene du har lagret via tjenestene våre, etter 30 dager. Hvis du er med i et team, er det bare administratoren som kan deaktivere kontoen din og slette filene dine.

Finn mer informasjon om hvor lenge vi beholder slettede filer.

Finn mer informasjon om hvor lenge vi beholder elektronisk signerte filer.

2. Hva er Dropbox' juridiske grunnlag for behandling av mine data?

Dropbox behandler dataene dine (1) for å kunne tilby deg Dropbox-tjenester i henhold til vår kontrakt med deg; (2) for å fremme berettigede hensyn ved drifting av tjenestene og virksomheten; og (3) med ditt samtykke. I noen tilfeller kan Dropbox behandle dataene dine for å være i samsvar med gjeldende lovgivning, rettslig prosess eller regulering; beskytte enhver person fra død eller alvorlig kroppsskade; eller for å utføre en oppgave som er i allmennhetens interesse.

Følgende er noen eksempler på hvordan Dropbox behandler dataene dine for å gi deg Dropbox-tjenestene:

• Levere, oppdatere, vedlikeholde og beskytte våre tjenester og vår virksomhet. Vi er for eksempel vert for filene dine, sikkerhetskopierer dem og deler dem når du ber oss om det. Vi analyserer også hvordan du bruker tjenestene til å prioritere innholdet ditt og holde deg oppdatert på det viktigste arbeidet ditt.
  • Feilsøkingsproblemer du kan støte på med Dropbox-tjenestene. Hvis du kontakter oss med spørsmål eller bekymringer om tjenestene, kan vi bruke dine personlige opplysninger til å svare.
  • Fakturering, kontoadministrasjon og administrative formål. Hvis du registrerer deg for en prøveperiode eller kjøper et betalt Dropbox-abonnement, kan vi innhente og behandle betalingsopplysninger, deriblant navn, kreditt- eller debetkortinformasjon, faktureringsadresse og informasjon om transaksjonshistorikken din.
  • Sende e-poster og annen kommunikasjon til deg. Vi kan kontakte deg om viktige endringer i tjenestene og med meldinger forbundet med tjenestene. Denne kommunikasjonen anses som en del av Dropbox-tjenestene, og du kan ikke melde deg av dem.

Følgende er noen eksempler på hvordan Dropbox behandler dataene dine for å fremme berettigede hensyn ved drifting av tjenestene og virksomheten:

• Få innsikt i hvordan du bruker tjenestene våre, slik at vi kan forbedre dem.
  • Fremme Dropbox-tjenester som er mest relevante for dine interesser.
  • Undersøke og forhindre sikkerhetsproblemer og misbruk av Dropbox-tjenester eller Dropbox-brukere.
  • For DocSend-delen av Dropbox-tjenestene: utføre analyser og kjøre rapporter om bransjetrender for innholdsbruk og resultater.

Følgende er noen eksempler på hvordan Dropbox behandler dataene dine med ditt samtykke:

• Vi sender deg markedsføringsstoff om tjenestene våre. Hvis du ikke ønsker å motta dette, er det bare å klikke på Avbryt abonnement-koblingen i e-posten. Du kan også oppdatere innstillingene under Varsler på Dropbox-kontoen din.
  • Koble Dropbox-kontoen din til andre tredjepartstjenester via Dropbox-API-er.
  • Innhente tilbakemelding fra deg for å forbedre tjenestene våre og utvikle nye funksjoner.

3. Hvordan samler Dropbox inn og bruker informasjon om min bruk av tjenesten?

Vi innhenter informasjon om hvordan du bruker tjenestene, deriblant handlinger du foretar deg på Dropbox-kontoen, for å kunne tilby Dropbox-tjenestene på en effektiv og pålitelig måte. Vi bruker også slik informasjon til å forbedre tjenestene og utvikle nye funksjoner, beskytte Dropbox-brukere og, i noen tilfeller, fremme Dropbox-tjenester. For å kunne tilby Dropbox-tjenesten og hjelpe deg med å prioritere arbeidet ditt, vil vi for eksempel analysere bruksaktiviteten din slik at vi kan anbefale innhold vi tror du finner mest relevant og viktig. For å forbedre tjenestene våre bruker vi også innsamlet informasjon om hvordan du bruker disse tjenestene, slik at vi er i stand til å avgjøre hvilke funksjoner du synes er mest nyttige, og forbedre dem. For å beskytte Dropbox-brukerne analyserer vi ting som IP-adresser, påloggingshistorikk og endringer i e-post og passord for å oppdage og reagere på upassende og farlig oppførsel. For å fremme Dropbox-tjenestene vil vi i noen tilfeller analysere informasjon om brukernes aktivitet og hvor engasjert de er med våre tjenester – for eksempel hvor mange enheter de har koblet til Dropbox-kontoen sin og hvor mye lagringsplass de har brukt – for å identifisere brukere som er interesserte i de avanserte funksjonene våre.

I visse tilfeller der vi ikke lenger trenger at data kan knyttes til en person, vil vi avidentifisere dataene. Vi bruker for eksempel avidentifiserte tilbakemeldinger fra kunder for å forbedre produktene og tjenestene våre. Dropbox iverksetter tiltak for å sikre at data ikke kan knyttes til en person på nytt ved å bruke en kombinasjon av metoder som anonymisering, aggregering og generalisering. Dropbox prøver ikke å identifisere noen avidentifiserte data på nytt.

4. Hvordan bruker Dropbox personopplysningene mine til maskinlæringsformål eller algoritmeanalyse?

Dropbox samler inn og behandler dine personlige data ved hjelp av algoritmeanalyse eller maskinlæringsteknologi for å kunne tilby, forbedre, beskytte og markedsføre Dropbox-tjenestene:

Levere Dropbox-tjenester. Vi bruker maskinlæringsteknologi for å gjøre det enklere for deg å finne, innhente, organisere og prioritere tingene dine, samarbeide med de du jobber mest med og holde deg fokusert på det viktigste arbeidet ditt. Vi analyserer for eksempel kontoaktiviteten og brukshistorikken din, slik at vi kan foreslå innhold i Dropbox-kontoen din som du kanskje vil synes er relevant, forutsi og automatisk korrigere søkeord for å hjelpe deg med å finne det du leter etter samt feilsøke problemer du kan støte på med Dropbox-tjenestene.

Beskytte Dropbox-tjenestene. Vi bruker algoritmeanalyse til å analysere ting som IP-adresse, påloggingshistorikk og kontoendringer (for eksempel endring av e-postadresse og passord) for å oppdage og iverksette tiltak ved støtende oppførsel og innhold på våre tjenester.

Forbedre Dropbox-tjenestene. Dropbox bruker algoritmeanalyse og maskinlæring til å forbedre Dropbox-tjenestene og utvikle nye funksjoner. Vi analyserer for eksempel informasjon om hvordan du samhandler med tjenestene, slik at vi kan optimalisere utformingen av brukergrensesnittet, forbedre måten algoritmene foreslår og tilpasser innhold på, forbedre relevansen til søkeresultatene for å hjelpe deg med å finne det du er ute etter og utvikle nye måter å effektivisere arbeidsflyten på.

Markedsføre Dropbox-tjenester. Vi vil i noen tilfeller bruke algoritmeanalyse til å identifisere brukeraktivitet og -engasjement på tjenestene våre ved å undersøke ting som f.eks. hvor mange enheter brukerne har koblet til Dropbox-kontoen, hvor mye lagringsplass de har brukt, innholdet i filene deres og hvor mange delingshandlinger de har tatt, for å identifisere og markedsføre for brukere som kan være interessert i å finne ut mer om de avanserte tjenestene våre.

5. Hvilke betrodde tredjeparter deler Dropbox mine personlige opplysninger med?

For å kunne levere, forbedre, beskytte og fremme tjenestene deler Dropbox dine personlige opplysninger med betrodde tredjeparter og andre Dropbox-selskaper.

Betrodde tredjeparter er selskaper eller enkeltpersoner som Dropbox samarbeider med for å kunne tilby, forbedre, beskytte og fremme Dropbox-tjenester. Betrodde tredjeparter kan for eksempel få tilgang til opplysningene dine slik at de kan levere datalagringstjenester, IT-tjenester eller kundestøttetjenester, men vil kun gjøre dette for å utføre oppgaver på vegne av Dropbox. Dropbox er fortsatt ansvarlig for håndtering av opplysningene dine i henhold til våre instruksjoner. Betrodde tredjeparter inkluderer:

• Amazon Web Services, Inc.
  • CloudConvert (Lunaweb, Inc.)
  • Concord Technologies Corporation
  • Dropbox, Inc.
  • ElasticSearch
  • FileStack
  • FullContact
  • Google LLC
  • IDnow GmbH
  • Intercom, Inc.
  • Mailgun Technologies, Inc.
  • MaxMind
  • Metrics Enterprises, Inc. (Kissmetrics)
  • NG Communications bvba
  • OpenAI, Inc.
  • Oracle America Inc.
  • Salesforce.com, LLC
  • SnapEngage, LLC
  • Stripe
  • Teleperformance A.E.
  • Twilio, Inc.
  • Voxbone, S.A.
  • Zendesk, Inc.

6. Hvem er Dropbox-selskapene, og hva er tjenestene til Dropbox-selskapene?

I tillegg til tjenestene som tilbys av Dropbox, eier og driver Dropbox alle selskapene som er oppført nedenfor, i henhold til deres respektive vilkår for bruk og personvernerklæring. Disse selskapene og Dropbox danner til sammen Dropbox-selskapene. Dropbox deler infrastruktur, systemer og teknologi med andre Dropbox-selskaper, og vil dele informasjonen din innenfor denne familien av selskaper for å kunne tilby, forbedre, beskytte og fremme tjenestene til Dropbox-selskapene. Tjenestene til Dropbox-selskapene er Dropbox-tjenestene og de andre produktene og tjenestene som leveres av Dropbox-selskapene som er underlagt særskilte, frittstående vilkår for bruk og personvernerklæring.

Dropbox behandler opplysningene dine på tvers av Dropbox-selskapene, som tillatt etter gjeldende lov og i samsvar med selskapets respektive vilkår for bruk og personvernerklæring. Hvis du ønsker mer informasjon om personvernspraksisen til Dropbox-selskapene og hvordan de håndterer opplysningene til enkeltpersoner, kan du besøke følgende koblinger:

• Foreløpig finnes det ingen flere Dropbox-selskaper.

7. Hvordan ber jeg om sletting av, eller kommer med innvendinger mot eller begrense bruken av, mine personlige data?

Du kan be oss om å slutte, begrense bruken av eller slette dine personlige data i visse tilfeller, for eksempel hvis vi ikke har lovlig grunnlag til å fortsette å bruke dataene eller hvis du mener dine personlige data er gale.

Du kan også velge å motta markedsføringsmeldinger fra oss. Du kan velge hvilke typer markedsføringsmeldinger du ønsker å motta, når som helst, ved å endre innstillingene dine under Varsler på den private kontoen din, eller ved å klikke på Avbryt abonnement-koblingen for alle e-postkategoriene du ikke lenger ønsker å motta.

Hvis kontoinformasjonen er feil, kan du oppdatere eller slette den når som helst ved å logge på kontoen din og gå til kontosiden. Du kan også slette Dropbox-kontoen din når som helst.

Hvis du mener at Dropbox ikke har noe juridisk grunnlag for å bruke dine personopplysninger, mener at det er andre feil i personopplysningene dine, eller ønsker å protestere mot bruken av personopplysningene dine, kan du gi oss beskjed ved å kontakte oss på privacy@dropbox.com. Vi vil da se på saken. For å be om at dine personopplysninger blir slettet, fyll ut dette skjemaet. Du har også rett til å sende inn en klage til en tilsynsmyndighet. Vi vil ikke opptre diskriminerende overfor deg for at du utøver noen av disse rettighetene.

8. Hvordan får jeg tilgang til personopplysningene mine?

Du kan få tilgang til filene du lagrer på Dropbox-kontoen din når som helst. Hvis du har installert Dropbox-skrivebordsprogrammet, kan du lagre filene direkte på datamaskinen din.

Hvis du vil ha informasjon om kontoen din og maskinvaren som er knyttet til kontoen, er det bare å logge på kontosiden. Der finner du navnet og e-postadressen tilknyttet kontoen din, i tillegg til IP-adressene til tilkoblede økter samt datamaskiner og mobilenheter som er brukt til å logge på kontoen din. Du kan også se appene som er tilknyttet kontoen din, på sikkerhetssiden.

Hvis du har vært i kontakt med Dropbox sin brukerstøtte, kan du logge på kundeserviceportalen  og få en oversikt over kommunikasjonen med oss.

Hvis du vil sende inn en forespørsel om datatilgang, skriver du til oss på privacy@dropbox.com og bruker ordene «Data Access Request» i emnet eller meldingsteksten. Vi svarer deg så raskt som mulig.

Finn ut mer om hvordan du får tilgang til informasjon om filer, konto og maskinvare samt kommunikasjonen din med Dropbox.

9. Jeg vil bruke en annen tjenestetilbyder. Hvordan flytter jeg dataene mine fra Dropbox?

Du kan laste ned filene dine fra Dropbox-kontoen din når som helst. Det er flere måter å gjøre det på.

Hvis du bruker Dropbox-skrivebordsprogrammet, kan du flytte en Dropbox-mappe til en annen plassering på harddisken eller til en ekstern harddisk.

Hvis du bruker dropbox.com til å få tilgang til kontoen din, er det enkelt å laste ned enkeltfiler eller mapper fra dropbox.com. Slik laster du ned enkeltfiler fra dropbox.com:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Finn filen du vil laste ned.
  3. Klikk på «» (ellipse) til høyre for filnavnet.
  4. Klikk på Last ned.

Du kan også laste ned hele mapper til en ZIP-fil fra dropbox.com (merk deg at det er begrensninger for hvor stor mappen kan være).

Hvis du bruker Dropbox-mobilappen, kan du laste ned enkeltfiler til enheten for å kunne vise dem når du er frakoblet.

Hvis du bruker Dropbox Paper, kan du eksportere Paper-dokumenter fra dropbox.com.

Hvis du bruker Dropbox Sign, kan du laste ned de signerte dokumentene dine fra hellosign.com eller mobilappen.

Hvis du bruker DocSend, kan du laste ned innholdet ditt fra docsend.com.

10. Hvilke personopplysningskategorier er med i informasjonen Dropbox samler inn og deler med pålitelige tredjeparter?

«Kontoinformasjon» betyr informasjon om kontoen din. Dette omfatter informasjon som identifiserer deg, som f.eks. ditt virkelige navn, alias, unike personlige identifikatorer eller nettidentifikatorer, og det kan også omfatte andre personopplysninger som postadressen din, IP-adresse, e-postadresse, kontonavn, profilbilde eller andre lignende identifikatorer. «Kontoinformasjon» kan også omfatte kommersiell informasjon, for eksempel kjøps- eller forbrukerhistorikken eller -tendenser.

«Dine ting» er det du bestemmer deg for å lagre på Dropbox-kontoen din.

«Kontakter» omfatter informasjon som identifiserer kontakter du har valgt å gi oss tilgang til. Det kan også omfatte identifikatorer som virkelig navn, alias eller e-postadresse.

«Bruksinformasjon» inneholder informasjon om hvordan du bruker tjenestene. Siden Dropbox leverer nettjenester, kan dette omfatte informasjon om Internett- eller annen elektronisk nettverksaktivitet, for eksempel informasjon om samhandling med nettsteder, apper eller reklame.

«Enhetsinformasjon» er informasjon om de bestemte enhetene du bruker for å få tilgang til tjenestene, som kan omfatte bruksinformasjon eller enhetsspesifikk informasjon, for eksempel en nettidentifikator eller IP-adresse eller geolokasjonsdata.

«Informasjonskapsler og andre teknologier» betyr teknologi som informasjonskapsler og pikselkoder. Disse teknologiene kan føre til innsamling av nettidentifikatorer, IP-adresse eller andre lignende identifikatorer, samt informasjon om bruken av disse.

Dropbox har samlet inn og delt kategoriene beskrevet ovenfor med pålitelige tredjeparter de siste 12 månedene.