Hvordan beskytte Dropbox-kontoen din hvis noen har fått tilgang til den

Oppdatert Jan 16, 2024
person icon

Informasjonen i denne artikkelen retter seg til alle Dropbox-brukere, med mindre annet er oppgitt.

Det er flere ting du kan gjøre for å beskytte Dropbox-kontoen din. Hvis datamaskinen ble mistet eller stjålet, eller du bare er bekymret for sikkerheten til dataene dine, er det flere tiltak du kan ta hvis kontoen er utsatt.

Endre passord

Du kan endre passordet ditt på siden med kontoinnstillinger inne på Dropbox-kontoen. Sørg for å bruke et sterkt passord som du ikke bruker for andre tjenester.

Finn ut mer om det å velge sterke passord.

Konfigurer to-trinns verifisering

To-trinns verifisering er en veldig effektiv måte å beskytte kontoen mot uautorisert tilgang. Når du logger på Dropbox, vil du bli bedt om å taste inn koden som ble sendt til telefonen eller en godkjenner-app for mobil.

Finn ut hvordan du konfigurerer to-trinns verifisering.

Slå opp en enhets sist kjente IP-adresse

En datamaskins eller mobil enhets sist kjente IP-adresse blir registrert når Dropbox kobler til Internett på den enheten. IP-adressen kan brukes til å identifisere den omtrentlige geografiske posisjonen der enheten er koblet til via en Internett-leverandør.

Du kan se denne informasjonen i Sikkerhet-fanen i kontoinnstillingene. Rull musen over «i»-ikonet for å se den siste IP-adressen som ble registrert. Vi viser for øyeblikket landet til den siste kjente IP-adressen, men du kan bruke en hvilken som helst oppslagstjeneste for IP-adresser for å få mer detaljert informasjon.

Eksternt logge av enheter, nettøkter og apper

Du kan logge av enheter, nettøkter og apper eksternt. Dette vil hindre uautoriserte endringer på kontoen din.

• Hvis du logger av en datamaskin eller mobil enhet, stanses registreringen av nye IP-adresser fra denne enheten, og du vil også slå av synkroniseringen til og fra denne enheten
  • Hvis du er logget på Dropbox via en nettleser, vil avlogging fra en nettøkt logge deg av og kreve at du oppgir passord når du logger på igjen
  • Hvis en tredjepartsapp er koblet til kontoen, vil avlogging av appen bety at du ikke lenger kan bruke den til å få tilgang til Dropbox-kontoen. Hvis du vil logge på appen igjen, vil du måtte skrive inn passordet på nytt.

Finn ut hvordan du kan logge av enheter, nettøkter og apper, eksternt

Foreta ekstern sletting av Dropbox-filer på en enhet

Hvis du har et betalt Dropbox-abonnement, kan du fjernslette Dropbox-filer fra en enhet når du logger av en enhet eksternt.

Finn ut hvordan du sletter Dropbox-filer fra en enhet, eksternt

Dropbox-teamadministrator og teammedlemmer

Dropbox-teamadministratorer kan logge inn på kontoene til teammedlemmer ved å bruke Logg inn som bruker-funksjonen for å gjøre følgende:

• Vise mappestrukturen til et teammedlem
  • Dele filer og mapper med andre
  • Vise, åpne og laste ned filer
  • Hvis du er et Dropbox-teammedlem og er bekymret for at kontoen din har blitt kompromittert, kan du kontakte teamadministratoren din for å få hjelp.

Finn ut hvordan du finner teamadministratoren din.