Hvordan beskytte Dropbox-kontoen din hvis noen har fått tilgang til den

Det er flere ting du kan gjøre for å beskytte Dropbox-kontoen din. Hvis datamaskinen ble mistet eller stjålet, eller du bare er bekymret for sikkerheten til dataene dine, er det flere tiltak du kan ta hvis kontoen er utsatt.

Avsnitt i denne artikkelen:

Endre passord

Du kan endre passordet ditt på siden med kontoinnstillinger inne på Dropbox-kontoen. Sørg for å bruke et sterkt passord som du ikke bruker for andre tjenester.

Finn ut mer om det å velge sterke passord.

Konfigurere to-trinns verifisering

To-trinns verifisering er en veldig effektiv måte å beskytte kontoen mot uautorisert tilgang. Når du logger på Dropbox, vil du bli bedt om å taste inn koden som ble sendt til telefonen eller en godkjenner-app for mobil.

Finn ut hvordan du konfigurerer to-trinns verifisering.

Slå opp en enhets sist kjente IP-adresse

En datamaskins eller mobil enhets sist kjente IP-adresse blir registrert når Dropbox kobler til Internett på den enheten. IP-adressen kan brukes til å identifisere den omtrentlige geografiske posisjonen der enheten er koblet til via en Internett-leverandør.

Du kan se denne informasjonen på Sikkerhet-fanen i kontoinnstillingene. Rull musen over «i»-ikonet for å se den siste IP-adressen som ble registrert. Vi viser for øyeblikket landet til den siste kjente IP-adressen, men du kan bruke en hvilken som helst oppslagstjeneste for IP-adresser for å få mer detaljert informasjon.

Fjerne tilknytningen til enheter, nettøkter og apper

Du kan fjerne tilknytningen til enheter, nettøkter og apper fra Sikkerhet-fanen ved å klikke på den tilsvarende X-en. Dette vil bidra til å hindre uautoriserte endringer på kontoen din.

• Hvis du fjerner tilknytningen til en datamaskin eller mobil enhet, vil registreringen av nye IP-adresser fra denne enheten stanse, og du vil også slå av synkroniseringen til og fra denne enheten
  • Hvis du er logget på Dropbox via en nettleser, vil fjerning av forbindelsen til en nettøkt logge deg ut og kreve at du oppgir passord når du logger på igjen
  • Hvis en tredjepartsapp er knyttet til kontoen, vil fjerning av forbindelsen til appen betyr at du ikke lenger kan bruke appen til å få tilgang til Dropbox-kontoen din. Hvis du vil koble til appen på nytt, vil du måtte skrive inn passordet på nytt.

Ekstern sletting av Dropbox-mappen

Hvis du er Dropbox Plus-bruker. Dropbox Professional- eller Dropbox Business-bruker, du kan bruke ekstern sletting til å slette Dropbox-mappen fra en enhet når du fjerner forbindelsen til den.

Finn ut mer om hvordan du bruker ekstern sletting.

Teamadministratorer og teammedlemmer i Dropbox Business

Teamdministratorer for Dropbox Business-team kan logge på kontoene til teammedlemmer ved å bruke funksjonen Logg på som bruker til å gjøre følgende:

• Vise mappestrukturen til et teammedlem
  • Dele filer og mapper med andre
  • Vise, åpne og laste ned filer
  • Hvis du er et Dropbox Business-teammedlem som er bekymret for at kontoen din er utsatt, kontakter du teamadministratoren for hjelp.

Finn ut hvordan du finner teamadministratoren din

Beslektede emner