Hva du må gjøre hvis filene dine ble ødelagt eller fikk endret navn pga. et løsepengevirus.

Hvis kontoen din har blitt infisert med løsepengevirus, er det flere ting du kan gjøre for å sørge for at kontoen er trygg.

1) Koble fra enheten fra Dropbox

Koble fra den infiserte enheten som er koblet til Dropbox-kontoen din. Hvis du ikke vet hvilken enhet som er infisert, kan du koble fra alle enhetene.

2) Gjenopprett de aktuelle filene eller mappene

Hvis du har behov for å gjenopprette én enkelt fil:

1. Gå til filens side for versjonshistorikk.
  2. Velg en versjon av filen fra før løsepengeviruset trådte i kraft.
  3. Klikk på Gjenopprett.

Hvis du må gjenopprette et stort antall filer:

3) Koble til enheten på nytt

Finn ut hvordan du kobler til enheten på nytt

Før du kobler til enheten på nytt, anbefaler vi å:

• Sørge for at enheten din er fri for skadelig programvare
  • Slette Dropbox-mappen med de tidligere krypterte filene
    • Når du kobler til enheten på nytt, laster du ned de gjenopprettede filene fra Dropbox i stedet for de krypterte filene

Hvis du fortsatt er bekymret for Dropbox-kontoen din, kan du kontakte oss for å få hjelp.