Hva du må gjøre hvis filene dine ble ødelagt eller fikk endret navn pga. et løsepengevirus.

Oppdatert Jan 18, 2024
person icon

Informasjonen i denne artikkelen retter seg til alle Dropbox-brukere, med mindre annet er oppgitt.

Hvis kontoen din har blitt infisert med løsepengevirus, er det flere ting du kan gjøre for å sørge for at kontoen er trygg.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør filgjenoppretting og historikk enkelt.

☑ Logg av enheten din eksternt

Logg av den infiserte enheten eksternt. Hvis du ikke vet hvilken enhet som er infisert, kan du eksternt logge av alle enheter.

☑ Gjenopprett ønskede filer eller mapper

Hvis du har behov for å gjenopprette én enkelt fil:

1. Gå til filens side for versjonshistorikk.
  2. Velg en versjon av filen fra før løsepengeviruset trådte i kraft.
  3. Klikk på Gjenopprett.

Hvis du må gjenopprette et stort antall filer:

• Den enkleste måten å gjøre dette på er å bruke tilbakespolingsfunksjonen Dropbox Rewind til å gjenopprette hele kontoen eller en hel mappe til slik den var i på et tidspunkt før løsepengeviruset slo til.
person icon

Dropbox Rewind er kun tilgjengelig for kunder med betalte Dropbox-abonnementer. Finn ut hvordan du oppgraderer kontoen din

☑ Logg inn på enheten din

Finn ut hvordan du logger på enheten igjen.

Før du logger på enheten igjen, anbefaler vi at du gjør følgende:

• Sørger for at enheten din er uten skadelig programvare.
  • Sletter Dropbox-mappen med de tidligere krypterte filene.
    • Når du logger på enheten igjen, laster du ned de gjenopprettede filene fra Dropbox i stedet for de krypterte filene.

Hvis du fortsatt er bekymret for Dropbox-kontoen din, kan du kontakte oss for å få hjelp.