Sikkerhetssjekkverktøyet

Oppdatert Jan 16, 2024
person icon

Informasjonen i denne artikkelen retter seg til alle Dropbox-brukere.

Dropbox har et sikkerhetssjekkverktøy som hjelper deg sørge for at kontoen og dataene dine er trygge. Mer bestemt kan verktøyet hjelpe deg med å:

• Kontrollere e-postadressen på kontoen din
  • Kontrollere datamaskinene, telefonene og nettbrettene du bruker for å få tilgang til Dropbox
  • Gjennomgå tredjepartsappene du har koblet til kontoen din
  • Endre og styrke passordet til kontoen
  • Kontrollere to-trinns verifisering (hvis du har det aktivert for kontoen din)

Hvis du mottok en e-post om kontotilgang fra en ukjent enhet, hopper du til bunnen av denne artikkelen.

Hva er trinnene i sikkerhetssjekken?

Sjekk e-posten din

Sjekk e-posten din-trinnet ber deg sjekke e-postadressen på Dropbox-kontoen din.

Dropbox bruker e-postadressen din som ditt unike brukernavn. Hvis du mister tilgang til denne e-postadressen, kan du ikke tilbakestille Dropbox-passordet, og du kan miste tilgang til Dropbox-kontoen din.

1. Hvis den oppførte e-postadressen fortsatt er gyldig, klikker du på Ja (hvis du ikke har bekreftet e-postadressen din ennå, blir du i stedet bedt om å sende verifiserings-e-post).
  2. Hvis den oppførte e-postadressen ikke lenger er gyldig, klikker du Endre.
highlight icon

Merk: For medlemmer av en Dropbox-teamkonto er det bare teamadministratoren som kan endre e-postadressen din på kontoen din.

Gjennomgå enheter og nettlesere

Kontroller enheter og nettlesere-trinnet ber deg sjekke alle enheter der du er logget inn på Dropbox-kontoen din. Listen inneholder nåværende eller tidligere økter med Dropbox-skrivebordsappen, mobilappen eller i nettleseren.

1. Hvis du ser en ukjent enhet eller nettøkt, eller en enhet du ikke lenger bruker, klikker du på X ved siden av den.
  2. Du vil da logges ut av Dropbox på den enheten eller i den nettleseren.
  3. Hvis du logger deg ut av en ukjent enhet eller nettøkt, bør du beskytte kontoen ytterligere ved å endre passordet.

Hva skjer når jeg logger av en enhet eksternt?

Gjennomgå tilknyttede apper

Kontroller tilknyttede apper-trinnet ber deg se gjennom apper fra tredjeparter (hvis det er noen) som er koblet til Dropbox-kontoen din. Dette kan være apper som kun brukes av din organisasjon, eller som er veldig vanlige, for eksempel Microsoft Office Online.

1. Hvis du ser en ukjent app, eller en app du ikke lenger bruker, klikker du på X ved siden av den.
  2. Den tilkoblede appen vil da kobles fra Dropbox-kontoen din.
  3. Hvis du fjerner koblingen til en app du ikke kjenner igjen, bør du beskytte kontoen ytterligere ved å endre passordet ditt.

Hvilken informasjon kan en tredjepartsapp få tilgang til når jeg kobler den til Dropbox?

Forbedre passordet ditt

Forbedre passordet ditt-trinnet ber deg gå gjennom – og forbedre – styrken til passordet på Dropbox-kontoen din. Sterke, unike passord er en av de viktigste beskyttelsefaktorene for kontoen din og dine personlige data.

Flere faktorer påvirker passordets styrke. Disse faktorene omfatter unikhet (bruke forskjellige passord for forskjellige tjenester), lengde og bruk av spesielle tegn, ord eller uttrykk.

1. Hvis du vil forbedre passordstyrken, skriver du inn det nåværende passordet, skriver inn et nytt passord, og bekrefter det.
  2. Klikk på Lagre.

Hvordan oppretter jeg et sterkt passord for Dropbox?

Sjekk innstillingene for to-trinns verifisering
highlight icon

Obs! Dette trinnet vises bare hvis du allerede har aktivert to-trinns verifisering for kontoen din.

Trinnet Sjekk innstillingene for to-trinns verifisering ber deg gjennomgå innstillingene du har valgt for to-trinns verifisering. Du kan kontrollere godkjenner-apper, telefonnumre eller sikkerhetsnøkler samt sjekke at du fremdeles har tilgang til dem. Hvis du mister tilgang til noen av disse to-trinns verifiseringsmåtene, kan du miste tilgangen til Dropbox-kontoen din.

Vi minner om at to-trinns verifisering et sterkt anbefalt sikkerhetstiltak. Med to-trinns verifisering må både passordet og en unik engangskode eller sikkerhetsnøkkel brukes før du får tilgang til Dropbox-kontoen. Denne koden får du via tekstmelding eller en app fra en tredjepart.

Hva er to-trinns verifisering. og hvordan slår jeg det på?

Jeg fikk en e-post som varslet meg om en ny pålogging på kontoen min

Når du bruker Dropbox på en ny enhet, sender vi en melding til e-postadressen som er registrert på kontoen. Denne e-posten viser navnet på datamaskinen, telefonen, nettbrettet eller nettleseren og tidspunktet for påloggingen. Det er lurt å se nøye gjennom disse e-postene.

Hvis du logget inn på den nye enheten eller nettleseren, kreves det ikke noen ytterligere tiltak. Men hvis påloggingen er fra en enhet eller nettleser du ikke gjenkjenner, kan noen uvedkomne ha fått tilgang til kontoen din.

1. Hvis noen har fått ulovlig tilgang til kontoen, eller hvis du ikke er sikker, klikker du på Nei ved siden av Var dette deg?
  2. Du vil da bli tatt med til verktøyet for sikkerhetssjekk, og får deretter beskjed om å endre passordet ditt.

Bekrefte at du logget deg inn på Dropbox fra en ny enhet eller nettleser.

Jeg fikk en melding om en endring av e-postadresse eller passord på kontoen min, men det var ikke jeg som gjorde dette.