Sikre Dropbox-enhetene dine

Oppdatert Aug 10, 2023

Det er alltid nødvendig å bruke et passord for å knytte en enhet til en Dropbox-konto. Hvis du ser en enhet du ikke kjenner igjen, kan det hende du logget på Dropbox-kontoen din på en ny enhet og godkjente den ved en feiltakelse. Det er mulig at noen har tilgang til e-posten og passordet til kontoen din. Dette kan skje hvis du f.eks. har delt e-postadressen og passordet ditt med andre mennesker.

Hvis du ser en enhet du ikke gjenkjenner, sikrer du Dropbox-kontoen ved å følge disse trinnene:

1. Finn plasseringen til enheten.
  2. Logg av enheten eksternt.
  3. Sikre Dropbox-kontoen og e-postadressen.

Finn plasseringen til enheten din

Dropbox registrerer IP-adressen til hver enhet som får tilgang til kontoen. Du kan bruke IP-adressen til å oppdage påloggingsstedet og Internett-leverandøren som brukes.

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Sikkerhet.
  5. Hold markøren over (spørsmålstegn)-ikonet ved siden av enheten for å se den sist registrerte IP-adressen. IP-adressen oppdateres når en pålogget enhet kobler seg til internett.

Du kan bruke en hvilken som helst oppslagstjeneste for IP-adresser for å få mer detaljert informasjon.

highlight icon

Obs! Stedsinformasjonen er ikke alltid nøyaktig. Noen IP-adresser kan være forbundet med feil land. Hvis landet ikke er riktig, kan du sjekke det ved hjelp av et oppslagsverktøy for IP-adresser på nettet.

Sikre Dropbox- og e-postkontoen

highlight icon

Obs! Dropbox-mappen er bare en vanlig mappe på datamaskinen, så den er hverken mer eller mindre sikker enn andre mapper på datamaskinen. Vi anbefaler at du følger gode sikkerhetsrutiner for å beskytte hele datamaskinen. Dette omfatter at det kreves et passord for å logge på kontoen, og for å gjenoppta driften fra dvalemodus, skjermsparere og låseskjermer.