Administrere Dropbox-kontoinnstillinger

Denne artikkelen beskriver hvordan du administrerer innstillinger for hele kontoen på dropbox.com. Kontoinnstillingene omfatter ikke enhetsspesifikke preferanser for Dropbox-skrivebordsappen.

Finn ut hvordan du administrerer innstillingene for skrivebordsappen.

Dropbox-kontoinnstillingene dine administreres på nett og gjelder alle nettlesere og enheter du bruker med Dropbox. Alternativene kan variere avhengig av abonnementet ditt, men omfatter:

• Profil og innstillinger
  • Abonnementer og fakturering
  • Passord, enheter og sikkerhet
  • Varsler, tilkoblede apper og abonnementsspesifikke funksjoner

Hvordan få tilgang til kontoinnstillingene

Slik får du tilgang til Dropbox-kontoinnstillingene:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger. Du får tilgang til forskjellige typer innstillinger ved å klikke på fanene øverst på siden. Finn ut mer om de forskjellige fanene og innstillingene nedenfor.

Obs! Administratorer på Dropbox Business-team kan administrere innstillinger i administratorverktøyet for hele teamet.

Avsnitt i denne artikkelen:

Generelt

Grunnleggende
Legg til eller oppdater profilbildet, navnet og e-postadressen din. Hvis du har et Dropbox Plus-, Family-, Professional- eller Business-abonnement, kan det hende du også har muligheten til å legge til en sekundær e-postadresse og koble sammen den arbeidsrelaterte og private kontoen.

Informasjon om hvor du jobber
Hvis du er medlem av et Dropbox Business-team, kan du legge til stillingstittel og navn samt størrelse på organisasjonen.

Innstillinger
Angi innstillinger for språk, dato og tid, og velg om du vil bli inkludert i de tidlige utgivelsene av Dropbox-funksjoner. Du kan også fjerne kontakter lagt til manuelt, og aktivere Dropbox-systemutvidelsen og oppdateringen for smart synkronisering for Mac.

Funksjoner
Hvis du har et Dropbox Plus-, Family-, Professional- eller Business-abonnement, kan du ha muligheten til å aktivere eller åpne visse funksjoner, som Dropbox Passwords og Dropbox Vault.

Sletting av konto
Hvis du har et Dropbox Plus-, Family-, Professional- eller Business-abonnement, kan du slette Dropbox-kontoen. Når du sletter Dropbox-kontoen din, slettes all data fra dropbox.com og enhetene dine frakobles fra Dropbox. Sletting av Dropbox-kontoen kan ikke angres.
Obs! Hvis du er i et Dropbox Business-team, må du kontakte administratoren din for å slette kontoen.

Abonnement

Se ditt nåværende abonnement og tilgjengelige oppgraderingsalternativer. Du kan også sjekke tilgjengelig lagringsplass, og hvis du har et Basic-, Plus-, Family- eller Professional-abonnement, kan du finne ut hvordan du kan tjene gratis plass.

Fakturering

Hvis du har en Dropbox Plus- eller Professional-abonnement, eller er ansvarlig for et Family-abonnement, kan du administrere betalingsmåten og faktureringsfrekvensen og se fakturaer og kvitteringer. Administratorer på Dropbox Business-team kan få tilgang til faktureringsinformasjon fra administratorverktøyet, avhengig av administratorrollen.

Family

Hvis du er medlem av en Dropbox Family-abonnement, kan du se en liste over alle medlemmene på abonnementet ditt. Ansvarlige for Family-abonnement kan også invitere og fjerne medlemmer.

Sikkerhet

Sikkerhetssjekk
Kjør verktøyet for sikkerhetssjekk for å se gjennom e-postadressen din, tilkoblede apper og enheter, og passord. Hvis du har aktivert to-trinns verifisering (se nedenfor), kan du også sjekke godkjenner-appene, telefonnumrene eller sikkerhetsnøklene forbundet med kontoen din.

Passord
Endre passordet ditt regelmessig for å holde kontoen din trygg. Hvis du glemmer passordet, kan du også tilbakestille det fra siden for glemt passord eller ved å klikke på Har du glemt passordet?når du logger deg på dropbox.com.

To-trinns verifisering
Konfigurer og administrer to-trinns verifisering for å legge til et ekstra sikkerhetslag for kontoen din. To-trinns verifisering krever at du skriver inn en sikkerhetsnøkkel eller kode, i tillegg til passordet ditt, når du logger deg på Dropbox. Når du har fulgt fremgangsmåten for å aktivere to-trinns verifisering, har du muligheten til å endre verifiseringsmetodene dine, få tilgang til gjenopprettingskoder, legge til en fysisk sikkerhetsnøkkel og oppheve betrodd status fra tilkoblede enheter.
Obs! Hvis du er medlem av et Dropbox Business-team, kan det hende at administratoren din krever to-trinns verifisering.

Nettlesere
Finn ut hvilke nettlesere som for øyeblikket er logget på Dropbox-kontoen din, fra hvor, og når de sist var aktive. Du kan logge av de siste øktene ved å klikke på «X» ved siden av aktivitetstidspunktet.

Enheter
Se hvilke enheter som er koblet til Dropbox-kontoen din, plasseringen deres og når de sist var aktive. Klikk på «X» ved siden av en enhet for å fjerne koblingen fra kontoen din, hvis du ikke lenger bruker den. Når du kobler fra en enhet, blir du logget av Dropbox-kontoen din på den enheten, og filer og mapper på enheten synkroniseres ikke med endringer gjort på dropbox.com eller andre tilkoblede enheter.

Paper-mobilenheter
Koble fra alle enhetene som er logget på Dropbox Paper-appen. Paper-dokumenter og -mapper lagres på nettet, så det å fjerne koblingen til en enhet påvirker ikke hvordan de blir oppdatert. Du må logge deg på Paper-appen igjen når du er klar til å bruke den.

Mobilkontakter
Hvis du har tillatt at Dropbox-mobilapp for iOS eller Android skal ha tilgang til kontaktene dine, kan du fjerne dem fra de foreslåtte kontaktene i kontoen din.

Varsler

Velg hvilke e-postvarsler du vil motta fra Dropbox. Du kan melde deg på eller av meldinger om fil- og kontoaktivitet, samt nyheter og oppdateringer fra Dropbox.
Obs! Disse innstillingene gjelder bare for e-postvarsler. Finn ut hvordan du administrerer varsler på skrivebordet eller mobilenheten, eller slå av varsler for kommentarer for bestemte filer.

Tilkoblede apper

Administrer tredjepartsappene du har koblet til Dropbox-kontoen din, så vel som appene har fått tilgang- og redigeringstillatelse til innhold som er lagret i Dropbox-kontoen din. Hvis du er medlem av et Dropbox Business-team, kan det hende administratoren din administrerer noen apper for hele teamet.

Standardapper

Velg hvordan du vil åpne bestemte filtyper fra Dropbox-kontoen din, for eksempel Microsoft Office-filer og Paper-dokumenter.

Merkevarebygging

Hvis du er Dropbox Professional-kunde, kan du bruke deling med merkevare til å vise logoen og navnet til merkevaren din når du deler filer og mapper med kunder.