Hvordan administrere Dropbox-kontoinnstillinger

Oppdatert Dec 13, 2023

Funksjonene beskrevet i denne artikkelen, gjelder alle Dropbox-kunder.

Denne artikkelen beskriver hvordan du administrerer innstillinger for hele kontoen på dropbox.com. Kontoinnstillingene omfatter ikke enhetsspesifikke preferanser for Dropbox-skrivebordsappen. Finn ut hvordan du administrerer innstillingene for skrivebordsappen.

Dropbox-kontoinnstillingene dine administreres på nett og gjelder alle nettlesere og enheter du bruker med Dropbox. Alternativene kan variere avhengig av abonnementet ditt, men omfatter:

• Profil og innstillinger
  • Abonnementer og fakturering
  • Passord, enheter og sikkerhet
  • Varsler, tilkoblede apper og abonnementsspesifikke funksjoner

Hvordan få tilgang til kontoinnstillingene

Slik får du tilgang til Dropbox-kontoinnstillingene:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger. Du får tilgang til forskjellige typer innstillinger ved å klikke på fanene øverst på siden. Finn ut mer om de forskjellige fanene og innstillingene nedenfor.
highlight icon

Generelt

Grunnleggende
Legg til eller oppdater profilbildet, navnet og e-postadressen din. Hvis du har et Dropbox Essentials-, Standard-, Business-, Advanced-, Business Plus- eller Enterprise-abonnement, kan det hende at du også kan legge til en sekundær e-post og koble sammen privatkontoen og jobbkontoen din.

Informasjon om hvor du jobber
Hvis du har et Dropbox Standard-, Essentials-, Business-, Advanced-, Business Plus- eller Enterprise-abonnement, kan du legge til stillingstittelen din og navnet og størrelsen på organisasjonen din.

Innstillinger
Angi innstillinger for språk, dato  og klokkeslett, og velg hvorvidt du ønsker tilgang til de nyeste funksjonene våre med Dropbox tidlig tilgang. Du kan også slette kontakter som er lagt til manuelt, aktivere Dropbox-systemutvidelsen og bruke filer og mapper som kun er på nett

Funksjoner
Hvis du har et betalt Dropbox-abonnement, kan du ha alternativer for å aktivere eller åpne visse funksjoner, som Dropbox Passwords og Dropbox Vault.

Slett konto
Finn ut hvordan du sletter Dropbox-kontoen din. Når du sletter Dropbox-kontoen din, slettes alle data fra dropbox.com, og forbindelsen mellom enhetene dine og Dropbox avbrytes. Det er ikke mulig å angre slettingen av en Dropbox-konto.

highlight icon

Merk: Hvis du er på et Dropbox-team, må du kontakte administratoren din for å slette kontoen din.

Abonnement

Se ditt nåværende abonnement og tilgjengelige alternativer for oppdatering. Du kan også sjekke tilgjengelig lagringsplass, og hvis du har et Dropbox Basic-, Plus-, Family- eller Professional-abonnement, kan du finne ut hvordan du kan tjene gratis lagringsplass.

Fakturering

Hvis du har et Dropbox Plus-, ,Professional- eller Essentials-abonnement eller er ansvarlig for et Family-abonnement, kan du administrere betalingsmåten og faktureringsfrekvensen samt se fakturaer og kvitteringer. Enkelte typer administratorer kan få tilgang til faktureringsinformasjon fra deres administratorverktøy.

Family

Hvis du er medlem av et Dropbox Family-abonnement, kan du se en liste over alle medlemmene på abonnementet ditt. Ansvarlige for Family-abonnement kan også invitere og fjerne medlemmer.

Sikkerhet

Sikkerhetssjekk

Bruk verktøyet for sikkerhetssjekk for å sjekke e-postadressen din, tilkoblede apper og enheter samt passord. Hvis du har aktivert flertrinnsverifisering (se nedenfor), kan du også sjekke godkjenner-appene, telefonnumrene og sikkerhetsnøkler forbundet med kontoen din.

Passord
Du bør endre passordet ditt regelmessig for å ivareta sikkerheten til kontoen din. Hvis du glemmer passordet ditt, kan du tilbakestille det fra siden for glemt passord eller ved å klikke på Har du glemt passordet? når du logger på dropbox.com.

Flertrinnsverifisering
Konfigurer og administrer flertrinnsverifisering for å legge til et ekstra sikkerhetslag for kontoen din. Flertrinnsverifisering krever at du angir en sikkerhetsnøkkel eller kode i tillegg til passordet ditt når du logger på Dropbox-kontoen din. Når du har fulgt fremgangsmåten for å aktivere flertrinnsverifisering, kan du endre verifiseringsmetodene dine, få tilgang til gjenopprettingskoder, legge til en fysisk sikkerhetsnøkkel og oppheve tilknyttede enheters status som betrodde enheter.

highlight icon

Merk: Hvis du er med i et Dropbox-team, kan det hende administratoren din krever flertrinnsverifisering.

Finn ut hvordan du finner en administrator på teamkontoen din.

Nettlesere

Finn ut hvilke nettlesere som for øyeblikket er logget på Dropbox-kontoen din, fra hvor, og når de sist var aktive. Du kan logge ut av de siste øktene dine ved å klikke på «X» ved siden av aktivitetstidspunktet.

Enheter
Se hvilke enheter som er koblet til Dropbox-kontoen din, plasseringen deres og når de sist var aktive. Klikk på «X» ved siden av en enhet for å fjerne koblingen fra kontoen din, hvis du ikke lenger bruker den. Når du kobler fra en enhet, blir du logget ut av Dropbox-kontoen din på denne enheten, og filer og mapper på enheten synkroniseres ikke med endringer gjort på dropbox.com eller andre tilkoblede enheter.

Paper-mobilenheter
Koble fra alle enhetene som er logget på Dropbox Paper-appen. Paper-dokumenter og -mapper lagres på nettet, så det å fjerne koblingen til en enhet påvirker ikke hvordan de blir oppdatert. Du må logge deg på Paper-appen igjen når du er klar til å bruke den.

Mobilkontakter
Hvis du har gitt Dropbox-mobilappen for iOS eller Android tilgang til kontaktene dine, kan du likevel fjerne dem fra foreslåtte kontakter i kontoen din.

Varsler

Velg hvilke e-postvarsler du vil motta fra Dropbox. Du kan velge eller velge bort varslinger om fil- og kontoaktivitet samt nyheter og oppdateringer fra Dropbox.

highlight icon

Merk: Disse innstillingene gjelder kun e-postvarslinger. Finn ut hvordan du administrerer varsler på skrivebordet eller mobilenheten, eller slår av varsler for kommentarer for bestemte filer.

Tilkoblede apper

Administrer tredjepartsappene du har koblet til Dropbox-kontoen din, så vel som apper du har gitt tillatelse til å bruke og redigere innhold som er lagret i Dropbox-kontoen din. Hvis du er med i et Dropbox-team, kan det hende administratoren administrerer noen apper for hele teamet.

Standardapper

Velg hvordan du vil åpne bestemte filtyper fra Dropbox-kontoen din, for eksempel Microsoft Office-filer og Paper-dokumenter.

Merkevarebygging

Hvis du er Dropbox Professional- eller Essentials-kunde eller er med i et Dropbox-team, kan du bruke deling med varemerkeprofilering for å vise logoen og merkevarenavnet ditt når du deler filer og mapper med kunder.

Delinger

Du kan angi standardinnstillinger for hvordan du deler filene og mappene dine. Finn ut hvordan du administrerer standardinnstillingene for deling.