Hva er låst tilstand?

Teamet kan ende opp i låst tilstand dersom prøveperioden utløper eller du ble nedgradert. Hvis teamet blir stilt i låst tilstand, vil teamet kun ha skrivebeskyttet tilgang til innholdet. Nærmere bestemt:

• Filsynkronisering vil stanse
  • Du vil ikke kunne opprette eller laste opp nye filer og mapper
  • De fleste betalte funksjoner, for eksempel filanmodninger og invitasjonshåndhevelse, vil deaktiveres
  • Filene blir ikke fjernet, og teammedlemmene vil fortsatt ha tilgang til dem

Hvordan komme seg ut av låst tilstand

Hvis du er teammedlem, har du to alternativer:

Hvis du er teamadministrator, kan du enten oppgradere abonnementet eller oppløse teamet. Vi anbefaler at teamadministratorene foretar seg noe raskt for å bevare integriteten til teamet. Når et team er i låst tilstand, kan medlemmer forlate teamet.

Oppgradere abonnementet fra låst tilstand

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavnet og -passordet.
  2. Klikk på Se neste trinn i det røde banneret øverst på skjermen.
  3. Klikk på den blå knappen Behold Dropbox Business.
  4. Velg et Dropbox Business-abonnement.
  5. Fyll ut betalingsopplysningene dine.
    1. Obs! Før du oppgraderer, er det lurt å fjerne brukere som ikke trenger tilgang til teaminnholdet, slik at du slipper å betale for unødvendige lisenser. Det er også lurt å trekke tilbake alle ventende invitasjoner som ikke er viktige.
  6. Klikk på Fullfør kjøp.

Etter oppgraderingen må medlemmer som forlot teamet mens det var i låst tilstand, inviteres på nytt. Disse medlemmene må ta imot invitasjonen for å bli med i teamet igjen.

Oppløse teamet

Når en teamadministrator oppløser et team, gjøres alle teammedlemmenes kontoer om til individuelle Dropbox-kontoer. Teamadministratorer får en kopi av alt teaminnhold. Alle teammedlemmer som ikke er teamadministrator, mister tilgang til teaminnholdet. Teammedlemmer har tilgang til egne filer og mapper.

Når et team oppløses, skjer følgende:

• Teamstrukturen slettes
  • Delte mapper utenfor teamområdene beholder samme delingsforhold
  • Ventende invitasjoner slettes
  • Suspenderte brukere slettes
  • Delte koblinger til innhold som eies av teamet vil slutte å fungere. Koblinger for delte mapper/filer vil fortsatt fungere
  • Teaminnhold som er opprettet av slettede teammedlemmer går tapt for godt
  • Arkiverte mapper slettes
  • Slettede filer og mapper blir ugjenopprettelige

Slik oppløser du teamet:

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavnet og -passordet.
  2. Gå til siden Beslutning om låst tilstand.
  3. Klikk på Avbestill Dropbox Business og oppløs teamet.
  4. Merk av i boksen for å bekrefte at du forstår at oppløsingen er permanent.
  5. Klikk på Oppløs team.

Opprette teamet på nytt

Hvis du tidligere oppløste et team og prøver å opprette et nytt team, kan det hende du blir spurt om du vil gjenopprette det forrige teamet. Du kan invitere medlemmer som var med i teamet under prøveperioden med Dropbox.

Slik gjenoppretter du teamet:

1. Åpne dropbox.com/business/buy i nettleseren. Du sendes til siden for å gjenopprette teamet.
  2. Oppdater teaminformasjonen, deriblant navn, kontaktnummer og bedriftsstørrelse.
  3. Velg medlemmene du vil invitere på nytt.
  4. Klikk Fortsett.
  5. Velg enten et Standard- eller Advanced-abonnement.
  6. Velg om du vil faktureres årlig eller månedlig.
  7. Oppgi betalingsopplysninger.
  8. Les gjennom vilkår og betingelser og merk av i boksen ved siden av «Jeg er enig …».
  9. Klikk på Fullfør betaling.

Hvis medlemmer som tidligere var med i teamet ditt ble med i et nytt Dropbox Business-team, kan du ikke invitere dem til teamet ditt igjen.

Hva skjer hvis jeg ikke foretar meg noe?

Hvis du ikke foretar deg noe, vil teamet være i låst tilstand på ubestemt tid. Alle vil fortsatt ha skrivebeskyttet tilgang. Videre samarbeid vil ikke være mulig. Medlemmer vil ha mulighet til å forlate teamet når de vil.