Slik tar og redigerer du skjermbilder med Dropbox Capture

Oppdatert Nov 30, 2023

Du kan bruke Dropbox Capture til å ta skjermbilder og deretter gjøre markeringer i dem og dele bildene videre.

Slik tar du skjermbilder med Dropbox Capture

Når du installerer Dropbox Capture-appen, blir du bedt om å lagre OS-skjermbilder automatisk i Dropbox Capture. Dette vil automatisk lagre alle skjermbilder du tar på datamaskinen din til Dropbox Capture.

Du kan slå denne funksjonen på eller av når som helst. Slik gjør du det:

1. Åpne Dropbox Capture-skrivebordsappen.
  2. Klikk på «» (vertikal ellipse) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Bytt til Lagre OS-skjermbilder automatisk

Slik tar du et skjermbilde

Hvis du velger å Lagre OS-skjermbilder automatisk, vil alle skjermbilder du tar med datamaskinens egne funksjoner lagres i Dropbox Capture. Hvis du ikke velger dette alternativet, kan du ta skjermbilder ved hjelp av Dropbox Capture-appen.

Slik tar du et skjermbilde med Dropbox Capture:

1. Åpne Dropbox Capture-skrivebordsappen.
  2. Klikk på Skjermbilde.
  3. Velg hvilken del av skjermen du vil ta opp:
    • Klikk én gang for å ta skjermbilde av hele skjermen.
    • Klikk og dra for å ta et skjermbilde av ønsket område på skjermen.
    • Trykk på mellomromstasten for å ta et skjermbilde av et bestemt bilde.

En kopi av bildet ditt vil bli kopiert til utklippstavlen og lagret i «Capture»-mappen på Dropbox-kontoen din.

Slik kopierer du en lenke til skjermbildet:

1. Åpne Dropbox Capture-skrivebordsappen.
  2. Klikk «» (vertikal ellipse) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Angi Når skjermbildet er klart  for å  Kopiere kobling.

Umiddelbart etter at du har tatt et skjermbilde, vil du se et varsel nederst til høyre på skjermen. Fra dette varselet kan du:

• Forhåndsvisning
  • Påslag
  • Slett

Fra markering-vinduet kan du:

• Legg til tekst
  • Tegn
  • Legge til linjer og former
  • Beskjær
  • Uklarhet
  • Utheving
  • Endre navn
  • Legg til Emoji-bilder

Når du lagrer det ferdig merkede bildet, avhengig av Når skjermbildet er klart-innstillingen, vil det kopiere koblingen eller bildet til utklippstavlen og erstatte det originale skjermbildet i "Capture"-mappen på Dropbox-kontoen din.