Slik administrerer du innstillingene for Dropbox-skrivebordsappen

Oppdatert Feb 02, 2024

Dropbox-skrivebordsappen er tilgjengelig for Windows, macOS og Linux. Med menyen med innstillinger kan du tilpasse Dropbox-appen som det passer deg.

Avhengig av operativsystemet (Windows, macOS eller Linux) finner du noen av eller alle alternativene nedenfor i menyen med innstillinger. På Linux kan du endre noen av disse innstillingene ved hjelp av kommandoer.

highlight icon

Merk: Denne artikkelen diskuterer hvordan du administrerer enhetsspesifikke preferanser for Dropbox-skrivebordsappen. Finn ut hvordan du administrerer kontoomfattende innstillinger på Dropbox.com.

Slik får du tilgang til innstillingene for skrivebordsappen din

1. Klikk på Dropbox-ikonet på oppgavelinjen.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  1. Klikk på Dropbox-ikonet i menylinjen øverst til høyre på skjermen.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.

Plasseringen til innstillingene for Dropbox-skrivebordsappen på Linux avhenger av den spesifikke installasjonen du har. Du vil som regel finne innstillingene ved å gjøre følgende:

1. Klikk på det lille Dropbox-ikonet som du ofte finner øverst eller nederst på skjermen din.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.

Innstillinger i Generelt-fanen

Start Dropbox når systemet starter opp

Med denne innstillingen starter Dropbox-skrivebordsprogrammet automatisk når du starter datamaskinen. Dropbox-skrivebordsprogrammet må være åpent for å kunne synkronisere endringer i Dropbox-filene mellom datamaskinen og overalt der du bruker Dropbox.

Språk

Hvis du vil angi et annet språk enn standardspråket til operativsystemet, velger du det på denne menyen.

Dropbox-badge

Velg om Dropbox-badgen skal vises hver gang du åpner en Microsoft Office-fil, kun se den når andre ser på en fil eller aldri se badgen.

Om Dropbox

Dette er den nåværende Dropbox-versjonen som er installert. Referer til dette nummeret i støttehenvendelser eller for å se om du har den nyeste versjonen av Dropbox.

Innstillinger i Konto-fanen

Du kan logge på og logge av Dropbox-kontoene dine på konto-fanen, se hvilket abonnement du har og se lagringsplassen din. Hvis du har to tilkoblede kontoer, kan du logge på og logge av disse kontoene igjen i denne fanen. Hvis du logger på begge de tilkoblede kontoene, kan du enkelt veksle mellom dem i skrivebordsprogrammet.

highlight icon

Obs! Du kan administrere din lokale lagringsplass ved å gjøre filer tilgjengelige kun på nett.

Innstillinger i Sikkerhetskopier-fanen

Denne PC-en/denne Macen

Du kan konfigurere en sikkerhetskopi eller administrere sikkerhetskopiene dine.

Sikkerhetskopiering av ekstern stasjon

Velg om du vil se varslinger om oppsett av sikkerhetskopier når du kobler til nye eksterne stasjoner.

Bilder

Velg om du vil aktivere kameraopplasting for å automatisk laste opp bilder og videoer fra telefonen, kameraet, SD-kortet eller andre enheter når du kobler til datamaskinen din.

Enheter

Enheter som er konfigurert for å importere bilder, vil dukke opp her.

Skjermbilder

Når du tar et skjermbilde, vil Dropbox automatisk lagre det i Dropbox og kopiere en kobling til utklippstavlen, så du kan dele bildet umiddelbart.

Innstillinger i Båndbredde- eller Nettverk-fanen

Båndbredde

Med denne innstillingen kan du administrere hvor mye internettbåndbredde Dropbox-skrivebordsappen bruker.

Proxyer

Med denne innstillingen kan du koble Dropbox-skrivebordsappen til en proxy-server, hvis det er en tilgjengelig.

Aktiver LAN-synkronisering

Med denne innstillingen kan du aktivere LAN-synkronisering i innstillingene for Dropbox-skrivebordsappen. Hvis datamaskinen er koblet til et LAN, overstyrer denne innstillingen i Dropbox-skrivebordsprogrammet båndbreddeinnstillingene og kan øke hastigheten på synkronisering av filer som er lagret på LAN-et.

highlight icon

Merk: Denne innstillingen er for øyeblikket utilgjengelig for datamaskiner som kjører den oppdaterte versjonen av Dropbox for macOS 12.5 og nyere.

Innstillinger i Varslinger-fanen

Varsle meg om

Du kan angi innstillinger for varslinger for å velge hvilke varslinger du ønsker å motta.

Slumre varsler

Du kan midlertidig slumre varslinger i en bestemt tidsperiode.

Innstillinger i Synkroniser-fanen

Lagring av nye filer

Ved å bruke funksjonen kun på nett på Dropbox-skrivebordsappen, kan du spare harddiskplass på datamaskinen. Finn ut mer om filer og mapper kun på nett.

Velg mapper som skal synkroniseres

Selektiv synkronisering er en funksjon i Dropbox-skrivebordsprogrammet som lar deg velge Dropbox-mapper som du vil fjerne fra harddisken, slik at du sparer plass på datamaskinen. Finn ut mer om funksjonen selektiv synkronisering.

Plassering av Dropbox-mappe

På Windows- og Linux-datamaskiner lar denne innstillingen deg flytte Dropbox-mappen til en annen plassering på datamaskinen.

På Macer med den oppdaterte Dropbox for macOS-opplevelsen kan du ikke lenger flytte Dropbox-mappen. Finn ut mer om forventede endringer med Dropbox for macOS-oppdateringen.

highlight icon

Merk: Hvis du kjører en tidligere versjon av macOS enn 12.5 og ikke har oppdatert til Dropbox for macOS 12.5-opplevelsen, kan du fortsatt flytte Dropbox-mappen til en annen plassering på datamaskinen.