Hva er Growl? Hvordan brukes det i Dropbox?

Oppdatert Dec 13, 2023

Slik registrerer du deg for Dropbox

Slik registrerer du deg for en Dropbox-konto:

1. Opprett en konto på dropbox.com.
  2. Skriv inn navn og e-postadresse (e-postadressen din er brukernavnet for Dropbox-kontoen).
  3. Angi et unikt passord.
  4. Klikk i avmerkingsboksen for å godta Vilkårene til Dropbox.
  5. Klikk for å Opprette en konto.

Hvis du allerede har installert Dropbox-apper på mobilen eller datamaskinen, kan du også opprette en konto ved å åpne appen og registrere deg.

Slik installerer du Dropbox-apper

Du kan få tilgang til Dropbox-filer på dropbox.com eller i Dropbox-programmet. Installer Dropbox-programmet på datamaskinen, mobilen eller nettbrettet for å få tilgang til filer fra alle enhetene dine.

Slik installerer du Dropbox-programmet på datamaskinen:

1. Last ned Dropbox-skrivebordsprogrammet til datamaskinen.
  2. Kjør installasjonsprogrammet.
  3. Logg på eller opprett en Dropbox-konto. Du trenger kun én konto, uansett hvor mange enheter du vil holde synkronisert.

Slik installerer du Dropbox-appen på mobilen eller nettbrettet:

1. På mobilen eller nettbrettet kan du laste ned Dropbox-mobilappen via App Store eller Google Play-butikken.
  2. Åpne appen.
  3. Logg på eller opprett en Dropbox-konto. Du trenger kun én konto, uansett hvor mange enheter du vil holde synkronisert.

Slik legger du til filer i Dropbox-kontoen

Når du har opprettet en konto, kan du legge filer i Dropbox-kontoen. Filer du legger til i Dropbox-kontoen din, synkroniseres på tvers av alle datamaskiner, mobiler og nettbrett hvor du har installert Dropbox.

Slik legger du til filer fra dropbox.com:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Last opp.
  3. Klikk på Filer eller Mapper.
    • Hvis du valgte Filer, velger du så mange filer som du ønsker, og klikker på Åpne.
    • Hvis du valgte Mapper, velger du mappen og klikker på Last opp.
highlight icon

Obs! Alle filer og mapper som lastes opp på dropbox.com, kan ha en størrelse på maksimalt 50 GB.For større filer og mapper kan du bruke skrivebordsprogrammet eller mobilappen, som ikke har noen grense for filstørrelse.

Slik legger du til filer fra datamaskinen:

1. Åpne Finder (Mac) eller Filutforsker (Windows).
  2. Gå til Dropbox-mappen.
  3. Kopier og lim inn eller dra og slipp filer i Dropbox-mappen.

Når du legger til filer i Dropbox-mappen, lastes de opp til Dropbox. Når det vises et grønt hakemerke over fil-ikonene, er filene lastet opp til Dropbox.

Slik laster du opp filer fra mobilen eller nettbrettet:

1. Åpne Dropbox-appen på mobilen eller nettbrettet.
  2. Trykk på + (pluss)-ikonet.
  3. Trykk på Opprett eller last opp fil.
  4. Trykk på Last opp fil.

Fra Growls nettsted: «Growl er et varslingssystem for Mac OS: Med dette kan programmer som støtter Growl sende deg varslinger». Ved hjelp av Growl kan Dropbox med andre ord sende varsler om eventuelle Dropbox-aktiviteter direkte til skrivebordet. Hvis Dropbox registrerer at Growl er installert på Mac-en din, vil det brukes til å vise alle Dropbox-varslingene.

Growl-varslinger vises øverst til høyre på skjermen. Et Growl-varsel vises når eventuelle endringer er gjort på innholdet i Dropboxen din, som f.eks. en fil du nylig har lagt der, eller en endring i en delt mappe.

Hvis Growl ikke er installert når du installerer Dropbox på Mac-en, er det ingen grunn til bekymring. Du vil fortsatt motta varslinger ved hjelp av det integrerte varslingssystemet til Dropbox. Windows- og Linux-versjoner av Dropbox har også lignende varslingssystemer integrert i operativsystemet.