Bruke Dropbox-nettstedet

Oppdatert Jan 17, 2024

Når du logger på dropbox.com, har du tilgang til alle filene og mappene i Dropbox-kontoen din. Du har også tilgang til fil- og mappeaktivitet, varsler, kontoinnstillinger på nettet og visse verktøy og funksjoner, avhengig av abonnementet ditt.

Øverst på siden ser du alternativer for hvordan du kan søke i innhold, få tilgang til hjelp og kunngjøringer samt administrere kontoinnstillingene dine. Du kan bruke knappene på handlingslinjen for å hjelpe med arbeidsflyten. Bruk venstre sidestolpe til å navigere raskt mellom filer og mapper.

Søk, apper, varsler, innstillinger og knapper

Øverst på siden får du tilgang til:

Laste opp, opprette, organisere og tilleggsfunksjoner

Venstre sidestolpe

Du har tilgang til alle filene og mappene dine i venstre sidestolpe. Alternativene du ser, avhenger av hvilken type konto du har. Noen alternativer finner du under Mer i venstre sidestolpe, avhengig av abonnementet ditt.

Alle filer

Klikk på Alle filer for å få tilgang til alle filene og mappene du har lagt til Dropbox-kontoen din, inkludert foreslåtte, nylige og stjernemerkede filer og mapper, innhold som kun er tilgjengelig på nettet, og innhold administrert med selektiv synkronisering. Bla gjennom eller sorter filene og mappene dine og del, forhåndsvis eller åpne dem raskt. Over fil-listen og filtrene kan du laste opp innhold fra datamaskinen din og lage nye filer og mapper.

Bilder

Klikk på Bilder for å se, få tilgang til og raskt hente bilde- og videofilene dine på ett sentralt sted. Alle bilder og videoer du laster opp til Dropbox-kontoen din vises her automatisk.

highlight icon

Obs! Bilder-siden er kun tilgjengelig for brukere med Dropbox Basic-, Plus-, Family- og Professional-abonnementer.

Signaturer

Lag en mal, send en fil til underskriving eller skriv under på PDF-er selv. Finn ut mer om hvordan du sender signaturforespørsler.

Send og spor

Få analyser i sanntid for filene dine. Du kan sende filer med sikre koblinger, bruke passord for å kontrollere filtilgang, samle inn e-poster og få sidebaserte analyser for å følge med på hvem som ser på filene.

highlight icon

Obs! Send og spor-siden er bare tilgjengelig for kunder med Dropbox Essentials-, Business- eller Business Plus-abonnement.

Mapper

Klikk på «>» (høyrepil) ved siden av Mapper for å utvide en liste over alle mappene dine i venstre sidestolpe. Du kan dra og slippe filer og mapper fra hovedlisten over filer til venstre sidestolpe for raskt å organisere filene dine.

• Hold musepekeren over navnet på en mappe, og klikk på «» (ellipse) for å dele den og se andre handlinger.
  • Klikk på navnet til en mappe for å åpne den og se oversikten og innholdet.
  • Klikk på navnet til en fil for å åpne forhåndsvisningen og se kommentarer, filaktivitet og andre alternativer.
  • For å se tidligere versjoner av en fil eller mappe bruker du versjonshistorikk.
highlight icon

Merk: Kunder med Dropbox Plus, Family, Professional, Standard, Advanced og Enterprise har også tilgang til Dropbox Rewind for å angre et stort antall endringer og gjenopprette en mappe, eller hele kontoen, til en tidligere tilstand.

Delt

Få tilgang raskt til alle filer og mapper som har blitt delt med deg, eller som du har delt med andre

• Klikk på Nylige-fanen øverst på siden for å se delt innhold etter dato.
  • Klikk på fanen Mapper eller Filer for å se delt innhold etter type.
  • Klikk på fanen Koblinger for å se en liste over filer og mapper som har blitt delt med en kobling.

Du kan opprette nye delte mapper ved å klikke på Delt i venstre sidestolpe og deretter klikke på Opprett en delt mappe over fillisten.

Filanmodninger

Administrer filanmodninger og sjekk hvor mange innsendere som har svart og filer som har blitt lagt til.

• Klikk på fanen Åpnet for å se filforespørsler som fortsatt er på vent. Klikk på ikonet for å sende e-post (papirfly) ved siden av en filforespørsel for å dele den via e-post. Du kan også klikke på koblingsikonet (kjedekobling) for å kopiere koblingen, som du så kan dele.
  • Klikk på Avsluttet-fanen for å se utløpte filanmodninger eller filanmodninger som du har avsluttet. Klikk på «» (ellipse) ved siden av navnet på en forespørsel for å åpne den på nytt.

Du kan opprette nye filanmodninger ved å klikke på Filanmodninger i venstre sidestolpe og deretter klikke på Ny forespørsel over listen over filanmodninger.

Slettede filer

Få tilgang til filer og mapper du har slettet fra kontoen din, gruppert etter dato.

• Klikk på navnet til en fil eller mappe for å gjenopprette den. Hvis flere filer ble slettet samme dag, kan du velge fra en liste over filer du vil gjenopprette.

Ved å klikke på Slettede filer i venstre sidestolpe kan du filtrere slettede filer etter dato, bruker og mappe.

highlight icon

Obs! Hvor lenge Dropbox lagrer slettede filer, avhenger av abonnementet du har. Finn ut mer om versjonshistorikk.

Administratorverktøy

Administratorer av teamabonnementer kan administrere medlemmer og innstillinger i administratorverktøyet. Alternativene du ser i venstre sidestolpe, avhenger av kontotype og administratorrolle.

• Innsikt: Se nøkkelstatistikk om teamets aktiviteter samt snarveier til vanlige administratorhandlinger.
  • Medlemmer: Legg til og administrer individuelle medlemmer av teamet ditt.
  • Aktivitet: Følg med på og få rapporter om teamets arbeidsflyt.
  • Innhold: Administrer teamets delte mapper og teammapper.
  • Grupper: Overvåk og administrer både brukerstyrte og bedriftsstyrte grupper.
  • Sikkerhet: Administrer sikkerhetspolicyer for teamet ditt, inkludert sikkerhetsvarsler, ekstern deling og passord.
  • Fakturering: Administrer abonnementet, se fakturaer, endre faktureringsfrekvensen eller oppdater betalingsmåten.
  • Klassifisering: Administrer teamets retningslinjer for dataklassifisering.
  • Innstillinger: Endre innstillinger for hele teamet, fra medlemmer og sikkerhet til deling, apper og tilleggsfunksjoner.
  • Hjelp: Få tilgang til selvhjelpsressurser og kontakt Dropbox sin kundestøtte.

Profilmeny

Hvis du klikker på avatar din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre, får du tilgang til følgende alternativer. Hvilke alernativer du ser, avhenger av hvilken type konto du har.

Oppgrader

Oppgrader fra Dropbox Basic. Finn ut hvordan du administrerer ditt private Dropbox-abonnement eller et teamabonnement

Innstillinger

Se og administrer kontoinnstillingene dine, inkludert abonnements- og faktureringsinformasjon, preferanser og tilkoblede apper. Finn ut hvordan du administrerer kontoinnstillingene dine.

Administrer kontoen (kun Dropbox Basic)

Se eller oppgrader abonnementet ditt, sjekk tilgjengelig lagringsplass, endre kontoinnstillinger eller innløs en lisensnøkkel.

Automatiseringer

Konfigurer automatiseringer, for eksempel navnekonvensjoner, merking og andre organisasjonsalternativer. Finn ut hvordan du konfigurerer Dropbox-automatiseringer.

Vis team og grupper

Organiser teammedlemmer i grupper Dropbox-teamkontoen din. Finn ut hvordan du oppretter og administrerer grupper.

highlight icon

Obs! Dette alternativet er kun tilgjengelig for kunder med Dropbox-teamkontoer.

Installer Dropbox-appen

Last ned og installer Dropbox-skrivebordsappen. Finn ut mer om nedlasting av Dropbox-skrivebordsappen.

Tema

aktivere lys eller mørk modus på dropbox.com. Slik gjør du det:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Tema.
  4. Velg ett av følgende alternativer:
    • Lysmodus
    • Mørk modus
    • Operativsystem
person icon

Informasjonen i denne artikkelen gjelder for alle kunder på et betalt Dropbox-abonnement.

highlight icon

Merk:

Hvis du velger Operativsystem, vil samme innstillinger brukes for Dropbox-kontoen din som for Windows- eller Mac-enheten din.Finn ut hvordan du bytter til lys eller mørk modus på Windows 10, Windows 11 og Mac.

Logg av
Logg av kontoen din på dropbox.com. Finn ut mer om å logge på eller av Dropbox.

Språk
Endre språk for dropbox.com. Lær mer om hvordan du endrer språk og datoformat for kontoen din.

Legg til en privat konto eller teamkonto
Knytt en Dropbox-teamkonto til en privat Dropbox-konto. Finn ut hvordan du tilknytter og opphever tilknytningen av Dropbox-kontoer.

Bytt konto
Bytt til en tilknyttet Dropbox-konto.