Pakkefiler og Dropbox

Oppdatert Dec 01, 2023

Pakkefiler og sammenslåtte pakkefiler er filformater som brukes på Apples datamaskiner (macOS). De brukes som regel av programmer som Keynote (.key), Pages (.pages), GarageBand (.band) og andre. Selv om pakkefiler og sammenslåtte pakkefiler ser ut til å være én enkelt fil når de vises på en Apple-datamaskin, inneholder de faktisk mange filer og vises som en mappe på datamaskiner som ikke er fra Apple og i de fleste nettlesere.

Hvordan laste opp pakkefiler til Dropbox

Det finnes flere måter å laste opp pakkefiler til Dropbox på, samtidig som du sikrer kompatibilitet på alle dine datamaskiner, enheter og nettlesere.

Du kan laste opp pakkefiler på dropbox.com ved å gjøre ett av følgende:

• Dra pakkefilen til dropbox.com og slipp (hvis nettleseren din støtter dette)
  • Komprimer filen og last den opp med Last opp-knappen.

For å laste opp pakkefiler til Dropbox-skrivebordsappen må du flytte eller kopiere filen til Dropbox-mappen på datamaskinen. Dropbox-skrivebordsappen vil deretter synkronisere filen i riktig format.

Hvordan zippe en fil for opplasting

Hvis du bruker en Mac-datamaskin, kan det hende du må zippe pakkefiler for å kunne laste dem opp til Dropbox. Slik gjør du det:

1. Åpne Finder.
  2. Høyreklikk på filen, og klikk deretter på Komprimer

Pakke filer på macOS 12.5 og nyere

Den oppdaterte Dropbox for macOS-opplevelsen introduserte endringer i hvordan pakkefiler oppfører seg på macOS 12.5 og nyere. Du kan forvente følgende:

• Sammenslåtte pakkefiler er bare tilgjengelig på enheter som kjører Dropbox for macOS. De vil ikke kunne vises på enheter som ikke er fra Mac, eller på Mac-enheter som ikke er oppdatert til macOS 12.5 eller nyere.
  • Sammenslåtte pakkefiler har den samme funksjonaliteten som tidligere pakkefiler.
  • Når du er i gang med den oppdaterte Dropbox for macOS-opplevelsen, vil eksisterende pakkefiler oppdateres til sammenslåtte pakkefiler neste gang de endres og synkroniseres.
  • Når de vises på dropbox.com, vil disse sammenslåtte pakkefilene vises som filer og ikke som filsystemer.
  • Pakker lastet ned fra dropbox.com kan pakkes ut som .tar- arkiver.
  • Dropbox Transfer støtter for øyeblikket ikke sammenslåtte pakkefiler.