Slik gjør du teamets filer tilgjengelige kun på nett for å administrere plass på harddisken

Oppdatert Oct 04, 2023
person icon

Denne artikkelen beskriver en funksjon som er tilgjengelig for administratorer på Dropbox-teamkontoer. Ikke administrator? Se hvordan du gjør dine Dropbox-filer og -mapper kun på nett.

highlight icon

Merk: Denne funksjonen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for brukere med Dropbox for macOS på File Provider.

Som administrator kan du bruke dropbox.com for å gjøre filene kun på nett slik at de ikke opptar plass på harddisken. Denne artikkelen forklarer hvordan administratorer kan administrere kun-på-nett-innstillinger for teamene sine.

Visse typer administratorer kan endre standardinnstillingene for nye filer som er lagret og synkronisert i Dropbox. To ting å vurdere er:

• Kun på nett-filer er lagret på nett og kan kun nås med en internettforbindelse på Dropbox.com. Når en fil først er gjort til kun på nett, tar den ikke opp lagringsplass på datamaskinen eller mobilenheten, men den tar opp plass på Dropbox.com.
  • Filer du gjør tilgjengelig offline lagres lokalt på datamaskinen eller mobilen din, så de tar opp lagringsplass. Du trenger ikke tilgang til internett for å åpne eller samhandle med disse filene.

Hvis du gjør endringer i en frakoblet fil eller mappe mens du ikke er koblet til internett, vil ikke disse endringene automatisk synkroniseres mellom offline-enheten din og de andre enhetene du bruker for å få tilgang til Dropbox. Endringene vil synkroniseres når du er på nett igjen. Lær mer om hvordan Dropbox synkroniserer filene dine.

highlight icon

Merk: Med Dropbox-systemutvidelsen kan du åpne filer som kun er på nett, fra File Explorer (Windows), Finder (Mac) eller tredjepartsapplikasjoner. Teamadministrator har også muligheten til å avinstallere Dropbox-systemutvidelsen fra teammedlemmers datamaskiner.

Slik administrerer du teamets standardinnstillinger for synkronisering av filer på dropbox.com

highlight icon

Merk: Innstillingene en admin velger her påvirker alle teammedlemmer.

Slik administrerer du standardinnstillinger for synkronisering for teamet ditt:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy i sidestolpen til venstre.
  3. Klikk på Innstillinger i venstre sidestolpe.
  4. Innhold -delen klikker du på Synkroniser.
  5. Klikk på den foretrukne standardinnstillingen ved siden av Angi standard for nye filer:
    • Velg Kun på nett i rullegardinmenyen slik at standarden blir at alle nye filer som legges til et teammedlems Dropbox-konto, utelukkende blir tilgjengelige på nett.
    • Velg Lokal i rullegardinmenyen slik at standarden blir at alle nye filer som legges til et teammedlems Dropbox-konto, gjøres tilgjengelige i frakoblet modus.
  6. Ved siden av Spar harddiskplass automatisk velger du eller Avi rullegardinmenyen.
    • Merk: Denne innstillingen gjør at filer som teammedlemmer ikke har åpnet på noen måneder, automatisk blir tilgjengelig kun på nett.

Teammedlemmer kan gjøre enkeltstående filer og mapper tilgjengelige kun på nett eller beholde dem lokalt på egen datamaskin. De kan når som helst gå tilbake til å administrere egne innstillinger.