Samarbeid på Paper-dokumenter

Oppdatert Nov 08, 2023

I Dropbox Paper kan du samarbeide med andre ved å:

• Nevne dem i dokumentet og i kommentarer
  • Kommentere på tekst og bilder
  • Opprette og tilordne gjøremål
highlight icon

Merk: Opptil 50 personer kan redigere et Paper-dokument når som helst. Hvis flere enn 50 personer prøver å redigere et dokument, blir det skrivebeskyttet for alle som overskrider grensen.

Bruker du ikke Paper ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt for teamet å samarbeide om innhold.

Nevn noen

Nevn en kollega hvor som helst i Paper-dokumentet ditt ved å skrive @ (at-symbolet) og deretter navnet til vedkommende.

Hvis personen du omtaler har en Dropbox-konto, vil navnet deres være forkortet for å gjenspeile navnet på kontoen deres.

Hvis du klikker på en navnekobling, vil en rullegardinmeny dukke opp. Du kan deretter søke i alle de delte dokumentene som den personen har opprettet.

Legg igjen kommentarer

Slik kommenterer du på et dokument

1. Marker en tekstlinje for å få opp verktøylinjen for formatering.
  2. Klikk på kommentar-ikonet (en snakkeboble) i menyen som dukker opp.

Du kan  @ (alfakrøll) omtale en kollega i kommentaren for å sende et varsel.

highlight icon

Obs! Du kan også opprette en kommentar ved å holde musepekeren over høyre marg ved siden av en tekstlinje.

Slik kommenterer du på en del av et bilde

1. Klikk på bildet du vil kommentere på.
  2. Klikk på sirkelikonet med plusstegnet for å kommentere på et bestemt område i et bilde.
  3. Klikk på området i bildet du vil kommentere på.
  4. Skriv kommentaren din, og klikk på  Legg inn.

Koble direkte til en kommentar i et Paper-dokument

1. I et Paper-dokument, klikker du på kommentaren du vil opprette en kobling til.
  2. Klikk på tidsstempelet (for eksempel: 2 timer siden).
    • URL-adressen i nettleseren vil endres.
  3. Kopier denne URL-adressen og lim den inn der du vil.
  4. Når noen klikker på denne URL-adressen, videresendes de til denne kommentaren.

Når noen klikker på denne URL-adressen, videresendes de til denne kommentaren.

Opprette og tilordne gjøremål

Du kan lage gjøremål som må utføres og deretter tildele dem til kollegaer.

Se forfatteren

Attributter viser hvem som skrev en del av et dokument. Navnet på personen som skrev en del av et dokument vises ved siden av teksten. Dette skjer selv om du kopierer og limer inn fra ett Paper-dokument til et annet.

highlight icon

Merk: Navnet på personen ved siden av en tekst er kanskje ikke den opprinnelige forfatteren. Hvis innholdet er kopiert og limt inn i Paper, kan attributtinformasjonen endres. Innhold som er kopiert fra eksterne kilder, eller limt inn uten formatering, har attributter som er knyttet til personen som limer det inn. Innhold som er kopiert fra et annet Paper-dokument har attributter som er knyttet til den opprinnelige bidragsyteren.

Vanlige spørsmål om samarbeid på tvers av nye Paper og gamle Paper-versjoner

Hva skjer hvis en bruker av nye Paper deler filer med brukere som har gamle Paper, eller omvendt?

En ny Paper-bruker som får tilgang til et gammelt Paper-dokument eller en gammel Paper-mappe gjennom fildeling, kan se og redigere innholdet, men kan ikke vise .paper-filen i Dropbox. Innholdet fortsetter å ligge i dokumenteierens Paper-mappe frem til det overføres til Dropbox.

Hvis en Dropbox- eller Paper-mappe blir delt, vil begge parter kunne vise innholdet. Personen som bruker den gamle Paper-utgivelsen, vil være den eneste som kan legge til Paper-dokumenter i Paper-mappen. Personen som bruker den nye Paper-utgivelsen, vil være den eneste som kan legge til Paper-dokumenter i Dropbox-mappen.

Hva skjer hvis en bruker av gamle Paper blir med i et team med den nye Paper-utgivelsen?

Hvis en bruker av gamle Paper blir med i et team som bruker den nye Paper-utgivelsen, blir brukerens teamkonto en konto på den nye Paper-utgivelsen. Brukeren vil ikke ha tilgang til Paper-startsiden fra teamkontoen. Sammenkoblede privatkontoer blir ikke påvirket.

Hvordan finner jeg Paper-dokumentene mine?

• Søk etter Paper-dokumenter med navn.
  • Paper-mobilappen viser alle de gamle og nye Paper-dokumentene sammen.
  • Nye .paper-dokumenter som blir delt med deg, finner du på Delte-siden.
  • Nylig åpnede Paper-dokumenter finner du på Nylige-siden.
    • Du får tilgang til dette fra siden Alle filer på dropbox.com. Klikk på Recents-fanen.
  • Når du har funnet Paper-dokumentene dine, kan du stjernemerke eller bokmerke dem for å finne dem enkelt fra hjemmesiden.