Hvordan bruke Dropbox Rewind.

Tilbakespolingsfunksjonen Dropbox Rewind er et verktøy som lar deg angre et stort antall endringer på én gang. Funksjonen er meget nyttig når det oppstår en alvorlig hendelse hvor data har gått tapt, for eksempel når et virus har infisert kontoen.

Denne funksjonen er tilgjengelig for Dropbox Plus-, Professional-, Business-kontoer. Finn ut hvordan du oppgraderer kontoen

Er du administrator for et Dropbox Business-team?

Finn ut hvordan du administrerer innstillinger for tilbakespolingsfunksjonen Dropbox Rewind for hele teamet.

Hvis du ikke trenger å angre et stort antall endringer, er det andre trinn du kan gjøre:

Dropbox Rewind bruker versjonshistorikken din til å angre endringer som er gjort i filene og mappene dine.

• Dropbox Plus-kontoer kan gjenopprette redigering eller sletting gjort i løpet av de siste 30 dagene
  • Dropbox Business-kontoer kan gjenopprette alle filendringer eller -slettinger som er gjort i løpet av de siste 180 dagene, med mindre du har tillegget utvidet versjonshistorikk (EVH) eller ubegrenset versjonshistorikk (UVH).
  • Dropbox Professional-kontoer kan gjenopprette redigering eller sletting gjort i løpet av de siste 180 dagene

Dropbox Rewind vil angre:

• Redigeringer, navneendringer av navn, tillegg og slettinger av filer
  • Handlinger som er utført i delte mapper, deriblant de som eies av andre
  • Handlinger foretatt i Dropbox Business-teammapper som du er medlem av og har redigeringstilgang til

Dropbox Rewind vil ikke angre:

• Filer som er slettet permanent
  • Endringer gjort i Paper-dokumenter (med mindre du bruker 2020-utgaven av Dropbox Paper)
  • Endringer av filer eller mapper some eies av andre team
  • Filhistorikk (tilbakespolingen blir bare lagt til i historikken)
  • Endringer i medlemsskap i fil eller mapper – hvis du for eksempel ble fjernet fra en delt mappe, vil ikke tilbakespolingen legge deg til i den mappen igjen

Dropbox Rewind vil dessuten ikke gjenopprette noen endringer som ble gjort før versjonshistorikken for kontoen din trådte i kraft.

Hvordan bruke Dropbox Rewind.

På dropbox.com

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Filer
    • Hvis du er på dropbox.com på en telefon, klikker du på (ellipse) øverst til høyre på skjermen.
  3. Hvis du vil spole tilbake hele Dropbox-kontoen, klikker du på Spol tilbake Dropbox på høyre side. Hvis du bare vil spole tilbake en bestemt mappe, åpner du den aktuelle mappen og klikker på Spol tilbake denne mappen. Alle mapper som ligger inne i denne mappen, spoles også tilbake.

Dropbox Business: Hvis du er på et Dropbox Business-team, klikker du på Spol tilbake Dropbox for å spole tilbake dine private filer og delte mapper.

•  Obs! Hvis du ser en lilla mappa med navnet ditt på seg, åpner du den mappen og klikker på Spol tilbake Dropbox, for å spole tilbake dine private og delte mapper

Deretter klikker du på en teammappe og klikker på Spol tilbake denne mappen, for å spole tilbake teamfilene dine. Gjenta dette trinnet for hver teammappe.

1. Klikk på Kom i gang. Du vil se et diagram som måler mappens aktivitet dag for dag.
  2. Klikk på diagrammet for å velge en bestemt dag.
    • Vi anbefaler at du velger en dag rett før hendelsen skjedde, noe som vanligvis vil vises som en plutselig økning i diagrammet
  3. Klikk på Fortsett.
  4. Finn den tidligste endringen du vil angre på Fininstill-listen, og klikk på den blå linjen under den.
    • Alle filendringer over den blå linjen vises som gråtonet, noe som betyr at de vil tilbakestilles etter tilbakespolingen
  5. Klikk på Fortsett.
  6. Klikk på Spol tilbake. Du får en e-post når tilbakespolingen er fullført.

Fra Dropbox-mappen på datamaskinen

1. Åpne Dropbox-mappen på datamaskinen i Finder (Mac) eller Filutforsker (Windows).
  2. Høyreklikk på mappen du vil spole tilbake.
  3. Klikk på Spol tilbake.
  4. Klikk på Kom i gang. Du vil se et diagram som måler mappens aktivitet dag for dag.
  5. Klikk på diagrammet for å velge en bestemt dag.
    • Vi anbefaler at du velger en dag rett før hendelsen skjedde, noe som vanligvis vil vises som en plutselig økning i diagrammet
  6. Klikk på Fortsett.
  7. Finn den tidligste endringen du vil angre på Fininstill-listen, og klikk på den blå linjen under den.
    • Alle filendringer over den blå linjen vises som gråtonet, noe som betyr at de vil tilbakestilles etter tilbakespolingen
  8. Klikk på Fortsett.
  9. Klikk på Spol tilbake. Du får en e-post når tilbakespolingen er fullført.

Obs! Tilbakespolingsfunksjonen Dropbox Rewind er ikke tilgjengelig fra Dropbox-mobilappen eller Dropbox-skrivebordsprogrammet.

Klikk på Spol tilbake mappe, velg et tidspunkt, klikk på Neste, og klikk deretter på Spol tilbake.

Dropbox Rewind: Administratorinnstillinger for Dropbox Business-team

Som standard er det bare teamadministratorer som kan bruke tilbakespolingsfunksjonen Dropbox Rewind. Administratorer kan imidlertid endre denne innstillingen slik at teammedlemmer kan bruke tilbakespolingsfunksjonen Dropbox Rewind. Slik gjør du det:

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavnet og -passordet.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Under Innhold klikker du på Rewind.
  5. Klikk på nedtrekksmenyen ved siden av Angi hvem som kan spole tilbake mapper, og velg Alle på teamet eller Kun teamadministratorer.
    • Hvis du velger Alle på teamet, vil teammedlemmene være i stand til å spole tilbake egne private mapper, delte mapper og teammapper.
    • Hvis du velger Kun teamadministratorer, vil ikke teammedlemmer være i stand til å spole tilbake noen mapper på kontoene sine.

Obs! Teamadministratorer kan ikke logge inn som et teammedlem for å spole tilbake teamemdlemmets konto. De kan bare la teammedlemmet spole tilbake sin egen konto.

Hva bør jeg gjøre etter at jeg har brukt Dropbox Rewind?

Etter at du har brukt tilbakespolingsfunksjonen Dropbox Rewind, anbefaler vi å:

• Sjekke kontoen din på dropbox.com for å være sikker på at de riktige endringene ble gjort
  • Vente til alt innhold er synkronisert med tilkoblede enheter før du gjør endringer

Hvis du bestemte deg for å spole tilbake til et tidligere tidspunkt, kan du gjøre dette ved å følge trinnene for å bruke tilbakespolingsfunksjonen Dropbox Rewind og velge et tidligere punkt i Filaktivitet-diagrammet eller Fininstill-listen.

Kan jeg angre tilbakespoling i Dropbox?

Ja, du kan angre tilbakespoling i Dropbox ved å spole tilbake kontoen til et tidspunkt før den første tilbakespolingen skjedde.

Hvis du for eksempel, klokken 16.00 i dag, tilbakespoler kontoen din 3 dager, vil du spole tilbake kontoen til et tidspunkt som var før i dag klokken 16.00.

Hvor langt tilbake i tid kan Dropbox spole tilbake?

Med Dropbox Rewind kan du angre endringer som er gjort i versjonshistorikken for kontoen din.

Er det andre ting du lurer på?

Ta en titt på en liste over vanlige spørsmål om Dropbox Rewind.