Hvordan bruke Dropbox Rewind.

Dropbox Business-teamadministratorer må melde seg på for å kunne bruke denne funksjonen. For å melde deg på går du til administratorverktøyet, klikker på Innstillinger , klikker på Tidlig tilgang, og klikker på Registrer deg ved siden av Dropbox Rewind.

Tilbakespolingsfunksjonen Dropbox Rewind er et verktøy som lar deg angre et stort antall endringer på én gang. Funksjonen er meget nyttig når det oppstår en alvorlig hendelse hvor data har gått tapt, for eksempel når et virus har infisert kontoen.

Denne funksjonen er tilgjengelig for Dropbox Plus-, Professional-, Business-kontoer. Finn ut hvordan du oppgraderer kontoen

Hvis du ikke trenger å angre et stort antall endringer, er det andre trinn du kan gjøre:

Dropbox Rewind bruker versjonshistorikken din til å angre endringer som er gjort i filene og mappene dine.

• Dropbox Plus-kontoer kan gjenopprette redigering eller sletting gjort i løpet av de siste 30 dagene
  • Dropbox Business-kontoer kan gjenopprette redigering eller sletting gjort i løpet av de siste 120 dagene
  • Dropbox Professional-kontoer kan gjenopprette redigering eller sletting gjort i løpet av de siste 180 dagene

Dropbox Rewind vil angre:

• Filredigeringer, endringer av navn, tillegg og slettinger
  • Handlinger som er utført i delte mapper, deriblant de som eies av andre
  • Handlinger foretatt i Dropbox Business-teammapper som du er medlem av og har redigeringstilgang til

Dropbox Rewind vil ikke angre:

• Endringer gjort i Paper-dokumenter
  • Endringer av filer eller mapper some eies av andre team
  • Filhistorikk (tilbakespolingen blir bare lagt til i historikken)
  • Endringer i medlemsskap i fil eller mapper – hvis du for eksempel ble fjernet fra en delt mappe, vil ikke tilbakespolingen legge deg til i den mappen igjen

Dropbox Rewind vil dessuten ikke gjenopprette noen permanent slettede filer eller endringer som ble gjort før versjonshistorikken for kontoen din trådte i kraft.

Hvordan bruke Dropbox Rewind.

Obs! Dropbox Rewind er ikke tilgjengelig på Dropbox-mobilappen. Slik bruker du Dropbox Rewind:

1. Logg på dropbox.com.
    • Hvis du er i Dropbox-skrivebordsappen, høyreklikker du på mappen du vil spole tilbake, klikker på Spol tilbake og går direkte til trinn 5
  2. Klikk på Filer
    • Hvis du er på dropbox.com på telefonen, klikker du på (ellipse) øverst til høyre på skjermen.
  3. Hvis du vil spole tilbake hele Dropbox-kontoen, klikker du på Spol tilbake Dropbox på høyre side.

Dropbox Business: Hvis du er på et Dropbox Business-team, klikker du på Spol tilbake Dropbox for å spole tilbake dine private filer og delte mapper.

•  Obs! Hvis du ser en lilla mappa med navnet ditt på seg, åpner du den mappen og klikker på Spol tilbake Dropbox, for å spole tilbake dine private og delte mapper

Deretter klikker du på en teammappe og klikker på Spol tilbake denne mappen, for å spole tilbake teamfilene dine. Gjenta dette trinnet for hver teammappe.

1. Hvis du vil spole tilbake en bestemt mappe, åpner du den aktuelle mappen og klikker på Spol tilbake denne mappen. Alle mapper som ligger inne i denne mappen, vil også spoles tilbake.
  2. Klikk på Kom i gang. Du vil se et diagram som måler mappens aktivitet dag for dag.
  3. Klikk på diagrammet for å velge en bestemt dag.
    • Vi anbefaler at du velger en dag rett før hendelsen skjedde, noe som vanligvis vil vises som en plutselig økning i diagrammet
  4. Klikk Fortsett.
  5. Finn den tidligste endringen du vil angre på Fininstill-listen, og klikk på den blå linjen under den.
    • Alle filendringer over den blå linjen vises som gråtonet, noe som betyr at de vil tilbakestilles etter tilbakespolingen
  6. Klikk Fortsett.
  7. Klikk på Spol tilbake. Du får en e-post når tilbakespolingen er fullført.
Klikk på Spol tilbake mappe, velg et tidspunkt, klikk på Neste, og klikk deretter på Spol tilbake.

Hva bør jeg gjøre etter at jeg har brukt Dropbox Rewind?

Etter at du har brukt tilbakespolingsfunksjonen Dropbox Rewind, anbefaler vi å:

• Sjekke kontoen din på dropbox.com for å være sikker på at de riktige endringene ble gjort
  • Vente til alt innhold er synkronisert med tilkoblede enheter før du gjør endringer

Hvis du bestemte deg for å spole tilbake til et tidligere tidspunkt, kan du gjøre dette ved å følge trinnene for å bruke tilbakespolingsfunksjonen Dropbox Rewind og velge et tidligere punkt i Filaktivitet-diagrammet eller Fininstill-listen.

Kan jeg angre tilbakespoling i Dropbox?

Ja, du kan angre tilbakespoling i Dropbox ved å spole tilbake kontoen til et tidspunkt før den første tilbakespolingen skjedde.

Hvis du for eksempel, klokken 16.00 i dag, tilbakespoler kontoen din 3 dager, vil du spole tilbake kontoen til et tidspunkt som var før i dag klokken 16.00.

Hvor langt tilbake i tid kan Dropbox spole tilbake?

Med Dropbox Rewind kan du angre endringer som er gjort i versjonshistorikken for kontoen din.

Er det andre ting du lurer på?

Ta en titt på en liste over vanlige spørsmål om Dropbox Rewind.