Hvordan bruke Dropbox Rewind.

Denne artikkelen omhandler en funksjon som er tilgjengelig for brukere med Dropbox Plus-, Family-, Professional- og Business-abonnementer.

Tilbakespolingsfunksjonen Dropbox Rewind er et verktøy som lar deg angre et stort antall endringer på én gang. Funksjonen er meget nyttig når det oppstår en alvorlig hendelse hvor data har gått tapt, for eksempel når et virus har infisert kontoen.

Hvis du ikke trenger å angre et stort antall endringer, er det andre trinn du kan gjøre:

Tilbakespolingsfunksjonen i Dropbox kan angre:

• Redigeringer, navneendringer av navn, tillegg og slettinger av filer
  • Handlinger som er utført i delte mapper, deriblant de som eies av andre
  • Handlinger foretatt i Dropbox Business-teammapper som du er medlem av og har redigeringstilgang til

Dropbox Rewind vil ikke angre:

• endringer som er gjort tidligere enn kontoens versjonshistorikk
  • Filer som er slettet permanent
  • Endringer gjort i Paper-dokumenter (med mindre du bruker 2020-utgaven av Dropbox Paper)
  • Endringer av filer eller mapper some eies av andre team
  • Filhistorikk (tilbakespolingen blir bare lagt til i historikken)
  • Endringer i medlemsskap i fil eller mapper – hvis du for eksempel ble fjernet fra en delt mappe, vil ikke tilbakespolingen legge deg til i den mappen igjen

Hvordan bruke Dropbox Rewind.

På dropbox.com

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Alle filer i venstre sidestolpe.
    • Hvis du er på dropbox.com på en telefon, trykker du på «» (ellipse) øverst til høyre på skjermen.
  3. Hvis du vil spole tilbake hele Dropbox-kontoen, klikker du på "..." (de tre prikkene) ved siden av Opprett og deretter på Spol tilbake denne mappen. Hvis du bare vil spole tilbake en bestemt mappe, holder du musepekeren over navnet på mappen og klikker på "..." (de tre prikkene), og deretter på Spol tilbake denne mappen. Alle mapper som ligger inne i denne mappen, blir også spolt tilbake.
Dropbox Business: Hvis du er medlem av et Dropbox Business-team og følger instruksjonene i punkt 3 for å spole tilbake hele Dropbox-kontoen din, er det bare de private filene og delte mappene dine som blir spolt tilbake. Hvis du vil spole tilbake en teammappe, følger du instruksjonene i punkt 3 for å spole tilbake en bestemt mappe. Gjenta for hver teammappe du vil spole tilbake.
  1. Klikk på Kom i gang. Du vil se et diagram som måler mappens aktivitet dag for dag.
  2. Klikk på diagrammet for å velge en bestemt dag.
    • Vi anbefaler at du velger en dag rett før hendelsen skjedde, noe som vanligvis vil vises som en plutselig økning i diagrammet
  3. Klikk på Fortsett.
  4. Finn den tidligste endringen du vil angre på Fininstill-listen, og klikk på den blå linjen under den.
    • Alle filendringer over den blå linjen vises som gråtonet, noe som betyr at de vil tilbakestilles etter tilbakespolingen
  5. Klikk på Fortsett.
  6. Klikk på Spol tilbake. Du får en e-post når tilbakespolingen er fullført.

Fra Dropbox-mappen på datamaskinen

1. Åpne Dropbox-mappen på datamaskinen i Finder (Mac) eller Filutforsker (Windows).
  2. Høyreklikk på mappen du vil spole tilbake.
  3. Klikk på Spol tilbake.
  4. Klikk på Kom i gang. Du vil se et diagram som måler mappens aktivitet dag for dag.
  5. Klikk på diagrammet for å velge en bestemt dag.
    • Vi anbefaler at du velger en dag rett før hendelsen skjedde, noe som vanligvis vil vises som en plutselig økning i diagrammet
  6. Klikk på Fortsett.
  7. Finn den tidligste endringen du vil angre på Fininstill-listen, og klikk på den blå linjen under den.
    • Alle filendringer over den blå linjen vises som gråtonet, noe som betyr at de vil tilbakestilles etter tilbakespolingen
  8. Klikk på Fortsett.
  9. Klikk på Spol tilbake. Du får en e-post når tilbakespolingen er fullført.

Obs! Tilbakespolingsfunksjonen Dropbox Rewind er ikke tilgjengelig fra Dropbox-mobilappen.

Klikk på Spol tilbake mappe, velg et tidspunkt, klikk på Neste, og klikk deretter på Spol tilbake.

Dropbox Rewind: Administratorinnstillinger for Dropbox Business-team

Som standard er det bare administratorer for Dropbox Business-team som kan bruke tilbakespolingsfunksjonen Dropbox Rewind. Administratorer kan imidlertid endre denne innstillingen slik at teammedlemmer kan bruke tilbakespolingsfunksjonen Dropbox Rewind. Slik gjør du det:

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavnet og -passordet.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Under Innhold klikker du på Rewind.
  5. Klikk på nedtrekksmenyen ved siden av Angi hvem som kan spole tilbake mapper, og velg Alle på teamet eller Kun teamadministratorer.
    • Hvis du velger Alle på teamet, vil teammedlemmene være i stand til å spole tilbake egne private mapper, delte mapper og teammapper.
    • Hvis du velger Kun teamadministratorer, vil ikke teammedlemmer være i stand til å spole tilbake noen mapper på kontoene sine.

Obs! Administratorer kan ikke logge seg på som et teammedlem for å spole tilbake teamemdlemmets konto. De kan bare la teammedlemmet spole tilbake sin egen konto.

Hva bør jeg gjøre etter at jeg har brukt Dropbox Rewind?

Etter at du har brukt tilbakespolingsfunksjonen Dropbox Rewind, anbefaler vi å:

• Sjekke kontoen din på dropbox.com for å være sikker på at de riktige endringene ble gjort
  • Vente til alt innhold er synkronisert med tilkoblede enheter før du gjør endringer

Hvis du bestemte deg for å spole tilbake til et tidligere tidspunkt, kan du gjøre dette ved å følge trinnene for å bruke tilbakespolingsfunksjonen Dropbox Rewind og velge et tidligere punkt i Filaktivitet-diagrammet eller Fininstill-listen.

Kan jeg angre tilbakespoling i Dropbox?

Ja, du kan angre tilbakespoling i Dropbox ved å spole tilbake kontoen til et tidspunkt før den første tilbakespolingen skjedde.

Hvis du for eksempel, klokken 16.00 i dag, tilbakespoler kontoen din 3 dager, vil du spole tilbake kontoen til et tidspunkt som var før i dag klokken 16.00.

Hvor langt tilbake i tid kan Dropbox spole tilbake?

Med Dropbox Rewind kan du angre endringer som er gjort i versjonshistorikken for kontoen din.

Er det andre ting du lurer på?

Ta en titt på en liste over vanlige spørsmål om Dropbox Rewind.