Innhente filer fra andre med filanmodninger

Bruk filanmodninger til å samle inn og motta filer fra alle, rett i Dropbox-kontoen din. Med filanmodninger:

• Alle kan sende deg en fil, enten de har en Dropbox-konto eller ikke.
  • Alle filene du samler inn blir automatisk organisert i én enkelt Dropbox-mappe.
  • De som laster opp filer til filanmodningen, får ikke tilgang til Dropboxen. Det er bare du som kan se filene som lastes opp av andre, med mindre du velger å dele dem.

Avsnitt i denne artikkelen:

Hvordan opprette en filanmodning

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Filer.
  3. Klikk på Filanmodninger.
  4. Klikk på Opprett filanmodning.
  5. Under Hva anmoder du om? skriver du inn et navn på mappen hvor alle filene skal samles.
  6. Under Hvor i Dropboxen din skal vi plassere disse filene? vil du se banen til den nye mappen. Hvis du vil endre hvor mappen plasseres, klikker du Endre mappe.
  7. Hvis du er Dropbox Professional- eller Business-kunde, kan du legge til en tidsfrist på disse innsendingene. Klikk på Legg til tidsfrist for å angi tidsfrist. Du kan også Tillate sene opplastinger og velge en tidsramme.
  8. Klikk på Neste.
  9. Du kan klikke på Kopier kobling for å kopiere koblingen til filanmodningen og sende den til alle du vil anmode om filer fra.
  10. Eller du kan legge inn e-postadresser for de du trenger filer fra og sende filanmodningen direkte fra Dropbox.
  11. Klikk på Ferdig.

Du mottar en e-post når noen laster opp filer til filanmodningen din.

Obs! Som standard er de opplastede filene private. Du kan dele de opplastede filene ved å velge en delt mappe eller sende en kobling til filene.

Hvis du vil endre filanmodningen etter at den er opprettet, følger du disse trinnene:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Filer.
  3. Klikk på Filanmodninger.
  4. Klikk på (ellipseikonet).
  5. Klikk Rediger.
  6. Du kan redigere både Hva anmoder du om? og Hvor i Dropboxen din skal vi plassere disse filene?
  7. Klikk Lagre.

Hvordan avslutte en filanmodning

Du kan avslutte en filanmodning når du ikke lenger vil motta filer. Når en filanmodning er avsluttet, vil de som har en invitasjonskobling ikke lenger være i stand til å laste opp filer til Dropboxen.

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Filer.
  3. Klikk på Filanmodninger.
  4. Klikk på (ellipseikonet).
  5. Klikk Rediger.
  6. Klikk på Avslutt anmodning-knappen.
  7. Vis de lukkede filanmodningene dine fra Lukket-fanen.

Obs! Du kan åpne en lukket filanmodning igjen. Fra fanen Lukket, holder du musepekeren over filanmodningen du er interessert i og klikker på Åpne igjen.

Tar filanmodninger opp plass i Dropboxen min?

Alle filer som samles inn i forbindelse med en filanmodning, tar opp plass i Dropboxen. For å sikre at du kan ta imot filene du ber om, bør du sjekke hvor mye plass du har på kontoen.

Obs! Du må ha nok plass i Dropbox-kontoen din for å motta filene som sendes via en filanmodning.  De du inviterer til å laste opp filer, vil motta en feilmelding som sier at Dropbox-kontoen din ikke har nok plass.

Hvis du er Dropbox Business-administrator, kan du finne ut hvordan du administrerer filanmodninger for Dropbox Business-teamet.