Innhente filer fra andre med en Dropbox-filanmodning

Med filanmodninger for Dropbox kan du be om å få filer fra hvem som helst og samle dem på Dropbox-kontoen. Med filanmodninger:

• Hvem som helst kan sende deg en fil du har anmodet om, enten de har en Dropbox-konto eller ikke.
  • Alle filene du samler inn blir automatisk organisert i en Dropbox-mappe du velger.
  • De som laster opp filer til filanmodningen, får ikke tilgang til Dropbox-kontoen din. Det er bare du som kan vise filene som lastes opp av andre, med mindre du velger å dele dem.
Obs! Alle filer som samles inn med en filanmodning, tar opp plass i Dropbox-kontoen. For å sikre at du kan ta imot filene du anmoder om, sjekker du hvor mye plass du har tilgjengelig. Hvis det ikke er nok plass til filene du vil anmode om, får mottakerne opp en feil når de prøver å laste opp.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å sende store filer.

Avsnitt i denne artikkelen:

Hvordan opprette en filanmodning

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Filanmodninger i venstre sidestolpe.
  3. Klikk på Ny anmodning på høyre side.
  4. Skriv inn et navn på anmodningen, under Tittel.
  5. Hvis du vil, kan du legge til informasjon om anmodningen under Beskrivelse
  6. Under Mappe for opplastede filer ser du banen til en ny mappe for filene du har anmodet om. Hvis du vil endre bestemmelsesstedet til mappen, klikker du på Endre mappe.
  7. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av Angi tidsfrist for å velge dato og klokkeslett. Du kan også tillate sene opplastinger og velge en tidsramme (kun tilgjengelig for kunder på Dropbox Professional og Business).
  8. Klikk på Opprett.
  9. Skriv inn e-postadressen, navnet eller gruppen til personen (eller personene) du vil anmode om filer fra. De får en e-post vedrørende anmodningen.
    • Hvis du vil kopiere en kobling i stedet, klikker du på Kopier ved siden av Del en kobling i stedet.Du kan kopiere og lime inn koblingen i en e-post, melding eller der du vil andre skal få tilgang til den.
  10. Klikk på Del. Du vil få en e-postbekreftelse og et e-postvarsel når filer lastes opp til filanmodningen.

Obs! Målmappen for opplastede filer er privat som standard. Du kan dele de opplastede filene ved å velge en delt mappe når du oppretter anmodningen, eller ved å dele filene eller mappen etter at filene er lastet opp.

Hvis du er Dropbox Business-administrator, kan du finne ut hvordan du administrerer filanmodninger for Dropbox Business-teamet.

Hvordan endre en filanmodning

Slik endrer du en filanmodning etter at den er opprettet:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Filanmodninger i venstre sidestolpe.
  3. Klikk på «» (ellipse) til høyre for anmodningen.
  4. Klikk Rediger.
  5. Du kan redigere både tittel og beskrivelse på anmodningen. Dropbox Professional- og Business-kunder kan også legge til eller oppdatere en utløpsdato.
  6. Klikk Lagre.

Hvordan avslutte en filanmodning

Du kan avslutte en filanmodning når du ikke lenger vil motta filer. Når en filanmodning er avsluttet, vil de som har en invitasjonskobling ikke lenger være i stand til å laste opp filer til Dropboxen.

1. Logg deg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på Filanmodninger i venstre sidestolpe.
  3. Klikk på «» (ellipse) til høyre for anmodningen.
  4. Klikk på Lukk anmodning. Du kan se de avsluttede anmodningene dine under fanen Avsluttede anmodninger.

Obs! Du kan åpne en avsluttet filanmodning igjen. Fra fanen Avsluttede anmodninger, klikker du på «» (ellipse) til høyre for anmodningen. Klikk deretter på Åpne på nytt.