Slik oppretter og administrerer du Dropbox-filforespørsler

Oppdatert Feb 06, 2024
person icon

I denne artikkelen beskrives en funksjon som er tilgjengelig for kunder på alle Dropbox-abonnementer.

Du kan bruke filforespørsler til å motta filer fra andre, selv om de ikke har en Dropbox-konto. Filene vil vises i en mappe du velger i Dropbox-kontoen din.
highlight icon

Merknader:

• Alle kan sende deg en fil, enten de har en Dropbox-konto eller ikke.
  • Alle filer som samles inn gjennom en filanmodning, tar opp plass i Dropbox-kontoen din.For å være sikker på at du kan oppbevare filene du trenger, må du sjekke hvor mye plass du har.Hvis det ikke er nok plass til filene du skal be om, får mottakerne en feilmelding når de prøver å laste opp.
  • Dropbox Basic-, Plus- og Family-kunder kan bare laste opp filer på opptil 2 GB. For filer som er større enn 2 GB, bør du vurdere å bruke en delt kobling.
  • Kunder med Dropbox Professional-, Essentials-, Business-, Business Plus-, Standard-, Advanced- eller Enterprise-abonnement kan godta filer på opptil 50 GB.

Slik oppretter du en filanmodning

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på Filanmodninger i venstre sidestolpe.
    • Klikk på Mer hvis du ikke ser Filanmodninger
  3. Klikk Ny anmodning over filanmodningslisten.
  4. Skriv inn et navn på anmodningen, under Tittel.
  5. Hvis du vil, kan du legge til informasjon om anmodningen underBeskrivelse
  6. Under Mappe for opplastede filer ser du banen til en ny mappe for filene du har bedt om. Hvis du vil endre bestemmelsesstedet til mappen, klikker du på Endre mappe.
  7. Kunder med Dropbox Professional, Essentials, Business, Business Plus, Standard, Advanced og Enterprise kan krysse av i boksen ved siden av Angi en tidsfrist for å angi en dato og klokkeslett for tidsfrist, samt velge å tillate sene opplastinger eller ikke.
  8. Legg til et passord (valgfritt).
    • Merk: Hvis du bruker et passord, må du sørge for å dele det med personen du ber om filer fra. Du kan dele passordet i beskrivelsen eller via tekst, e-post eller et annet kommunikasjonsmedium du foretrekker.
  9. Klikk på Opprett.
  10. Skriv inn e-postadressen eller navnet til personen eller personene du vil be om filer fra. De får en e-post om forespørselen din.
    • Hvis du vil kopiere en kobling i stedet, klikker du på Kopier ved siden av Del en kobling i stedet.Du kan kopiere og lime inn koblingen i en e-post, melding eller der du vil andre skal få tilgang til den.
  11. Klikk på Del. Du får en e-postbekreftelse på at du har sendt anmodningen, og du får et e-postvarsel når en fil lastes opp.

Se denne videoen for å finne ut hvordan du oppretter en filanmodning.

Når du har opprettet en filanmodning, kan du dele den ved å klikke på ikonet til høyre for filanmodningens navn:

• Kopier e-postadresse (papirark): Klikk for å kopiere e-postadressen til den mappen som kontakter kan sende filvedlegg til (maks. 20 mb per e-post).
    • Merk: Kun tilgjengelig for medlem av et team.
  • Send e-post (papirfly): Klikk for å sende filanmodninger på e-post direkte til en mottaker.
  • Kopiér kobling (kjedekobling): Klikk for å kopiere en delbar kobling for å laste opp filer.
highlight icon

Merknader:

• Målmappen for opplastede filer er privat som standard. Du kan dele de opplastede filene ved å velge en delt mappe når du oppretter anmodningen, eller ved å dele filene eller mappen etter at filene er lastet opp.
  • Alle med e-postadressen kan laste opp filer direkte til den tilknyttede Dropbox-mappen fra innboksen sin ved å sende filene som e-postvedlegg. Del den bare med folk du stoler på.

Hvis du er administrator for en teamkonto, kan du finne ut hvordan du administrerer filforespørsler for teamet ditt.

Slik redigerer du en filanmodning

Du kan redigere alle åpne forespørsler.

Slik redigerer du en filanmodning etter at den er opprettet:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på Filanmodninger i venstre sidestolpe.
    •  Klikk på Mer hvis du ikke ser Filanmodninger.
  3. Klikk på Åpnet øverst til høyre.
  4. Klikk på navnet til forespørselen du ønsker å redigere.
  5. Du kan redigere både tittelen og beskrivelsen for anmodningen. Du kan også endre eller slette passordet og endre mappen filene sendes til.
    • Obs! Dropbox Professional-, Essentials-, Business-, Business Plus-, Standard-, Advanced- og Enterprise-kunder kan også legge til eller oppdatere frister.
  6. Når du har oppdatert informasjonen din, klikker du på Lagre.

Slik avslutter du en filanmodning

Du kan avslutte en filanmodning når du ikke lenger vil motta filer. Når en filanmodning er avsluttet, vil de som har en invitasjonskobling ikke lenger være i stand til å laste opp filer til Dropboxen med mindre du åpner forespørselen igjen.

Hvordan avslutte en filanmodning:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på Filanmodninger i venstre sidestolpe.
    •  Klikk på Mer hvis du ikke ser Filanmodninger
  3. Klikk på Åpnet.
  4. Klikk på navnet til filforespørselen du ønsker å lukke.
  5. Klikk på Lukk anmodning. Du kan se de avsluttede anmodningene dine under fanen Avsluttede.

Se denne videoen for mer informasjon om hvordan du lukker en filanmodning.

Slik åpner du en filanmodning på nytt

Du kan gjenåpne en filforespørsel du har lukket. Hvis du har slettet en filforespørsel, kan du ikke åpne den på nytt.

Slik åpner du en filforespørsel på nytt:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på Filanmodninger i venstre sidestolpe.
    •  Klikk på Mer hvis du ikke ser Filanmodninger
  3. Klikk på Lukket.
  4. Klikk på navnet til filen du ønsker å åpne på nytt.
  5. Klikk på Aktiver forespørsel på nytt.
  6. Legg til eller endre informasjon. Når du er ferdig, klikker du på Lagre.

Slik sletter du en filanmodning

Du kan slette en forespørsel slik at den ikke vises i Dropbox-kontoen din.

Slik sletter du en filforespørsel:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på Filanmodninger i venstre sidestolpe.
    •  Klikk på Mer hvis du ikke ser Filanmodninger
  3. Klikk på Lukket.
  4. Klikk på navnet til forespørselen du ønsker å slette.
  5. Klikk på Slett forespørsel.