Hvordan dele filer fra telefonen eller nettbrettet

Når du deler en fil eller mappe fra telefonen eller nettbrettet ditt, kan du velge nøyaktig hvem som får se eller redigere filen din.

Hvis du ikke allerede har den, kan du laste ned Dropbox-mobilappen for enklere deling.

Slik deler du filer fra Dropbox-appen på en iPhone-, iPad-, Android- eller Windows-enhet:

Det finnes to måter du kan dele filer på fra telefonen eller nettbrettet:

1) Dele filen direkte til noens e-postadresse

1. Trykk på Filer-ikonet nederst på skjermen (eller trykk på og deretter Filer på Windows).
  2. Gå til filen eller mappen du vil dele.
  3. Trykk på … (ellipse)-ikonet under den aktuelle filen eller mappen.
  4. Trykk på Del.
  5. Skriv inn navnet eller e-postadressen til de ønskede mottakerne.
  6. Legg inn en melding om filene, og trykk på Del (eller Send invitasjon på Windows).

2) Dele en kobling

Alle som har koblingen, kan som standard vise, kommentere på og laste ned filen din. Hvis du vil begrense delingsrettighetene for koblingen, kan du angi en utløpsdato eller et passord for koblingen, eller begrense hvem som kan åpne den.

1. Trykk på Filer-ikonet nederst på skjermen.
  2. Gå til filen eller mappen du vil dele.
  3. Trykk på … (ellipse)-ikonet under den aktuelle filen eller mappen.
  4. Trykk på Kopier kobling.
  5. Koblingen vil automatisk kopieres til utklippstavlen din.
  6. Velg måten du vil dele koblingen på, som via e-post eller tekstmelding.